Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kroupo rád bych rozvinul svůj názor na Vás,který mi byl smáznut ale zas tolik íček nemám.

0 0
možnosti
Foto

Věcně-čím víc nemocí tím větší porodnost-jeto přizpůsobení se situaci a snaha přežít-tedy Vaše názory jsou nejen odporné, ale i věcně zcela mimo realitu

0 0
možnosti

J26a10k54u30b 13H51o87z33a

10. 5. 2019 11:53

Dovolím si připomenout ještě jednu etickou otázku. Uvedený postup by mohl (v ideálních podmínkách) v průběhu času vyhubit konkrétní druh komára a tedy celý jeden živočišný druh. Skoro mi přijde, že úplně stačí ty živočišné druhy, které jsme vyhubili (a ještě vyhubíme) omylem.

P.S. O tomhle jsem četl už před nějakou dobou a přijde mi to jako hezká, ale v praxi obtížně realizovatelná teorie.

0 0
možnosti
Foto

Ne, to je omyl, pokud jsem tomu rozuměl správně, tak ten druh komára by zůstal normálně zachován, jen by ztratil schopnost přenášet ty nemoci

0 0
možnosti

Já s Vámi nesouhlasím, ačkoli asi chápu, že toto je myšlenka, která napadne kdekoho z nás.

Píšete: ''Domnívám se, že dokud lidstvo nedokáže najít odpověď na to, jak zajistit životy a živobytí skrze absenci malárie a spol. přeživších lidí, nemělo by se pouštět do role Boha a měnit tak zásadním způsobem běh světa.''

V této ''roli Boha'' jsme my lidé už tedy hezky dlouho a měníme zásadně běh světa. Snad ani nemusím rozepisovat, jaké jsou konkrétní příklady. Když zůstaneme v medicíně, tak například vynález antibiotik, antivirotik či očkování. My v západní civilizaci bychom TAKÉ umírali na onemocnění, na které se již díky výše zmíněným výdobytkům neumírá. Jak asi před 100 lety uvažovali lidé tehdy?

Osobně jsem názoru, a psal jsem o tom už jednou článek, že nám lidem nepřísluší role věštce ani soudce. Máme jednat na základě naší přirozenosti a nebránit rozvoji a evoluci. Sám píšete, že tato myšlenka - nechávat umírat lidi, když máme prostředky, jak tomu zabránit...jen abychom 'teoreticky' nezpůsobili větší katastrofu - je nebezpečná a nehumánní. Věřte tomu, že za určitý čas věda zas o něco postoupí - a i samotní Afričané a obyvatelé chudších kontinentů přijdou sami na mechanismy, jak se vůči těmto nemocem bránit. Vše je jen otázkou času.

Poznámka pod čarou. Extrémním příkladem je eugenika a nacistická ideologie - tam také měli některé lidi za primitivní a podřadné - jednali v zájmu ''lepšího'' člověka. Tedy že by se mezi sebou měli křížit jen určití jedince určité rasy, měly by se šlechtit žádoucí povahové vlastnosti apod. Takové úvahy jsou samozřejmě zhoubné.

1 0
možnosti
Foto

Zdravím, vím, je to hodně na hraně. Já nechci nikoho odsuzovat, jen si chci klást otázky, kde a jestli vůbec jsou nějaké hranice vědeckého pokroku, za které už by se nemělo, alespoň v určité době chodit. Rozumím Vám, že by se člověk neměl bránit pokroku, ale stejně se mu bráníme - viz světový postoj ke klonování. Vědci už to umí, dokážou "vyrobit" kopii čehokoliv živého, co má v sobě strukturu DNA, přesto se většinově lidstvo shodlo (zatím) na tom, že nyní ještě není ta správná doba, a zda vůbec někdy bude, abychom si s klonováním lidí něco začínali. Rozumíte mi, o co mi jde?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS