Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Pane Kroupu, s některými Vašimi příspěvky bytostně nesouhlasím, ale dnes máte naprostou pravdu.

Věc je však třeba dotáhnout do konce i z hlediska našeho a mezinárodního práva. Některá z načerno chovaných a nebezpečných zvířat jsou chráněné druhy. Jak postupovat v těchto případech, kdy prostě není kam je umístit, protože nikde u nás, nebo i v Evropě prostě nejsou volné kapacity na jejich chov ? Vybudovat nové trvá dlouho a utratit se z hlediska mezinárodního práva a ochrany nemohou ? Utratit ? Sám nevím.

0 0
možnosti
HM

Před několika lety se zabil v autě mladý kluk, narazil do čehosi v naprosto nepřiměřené rychlosti. Strašná věc..jenže jak vyšlo najevo, všichni v okolí z něj měli strach, protože běžně jezdil po silnicích absolutně bezohledně, bez respektování jakýchkoliv pravidel a byla jen otázka času, kdy sejme a zabije třeba rodinu s dětmi. No a v tomhle smyslu vyzněla naprostá většina komentářů: Škoda mladého života, ale díky bohu, že se zabil JEN on sám a v podstatě včas, dříve než s sebou mohl vzít pár nevinných, protože při jeho způsobu ježdění by k tomu téměř jistě dříve nebo později došlo. Podobné, že?

4 0
možnosti
Foto

Ano, některé osudy jsou si hodně podobné...

0 0
možnosti
Foto

Hezký,Vladimíre. Hlavně ten titulek se Ti povedlR^

1 0
možnosti
Foto

No, spíš než "hezký", je to smutný, ovšem vím, jak jsi to myslela a díky;-)R^

0 0
možnosti
JJ

Kousek od našeho domu má někdo na zahradě dvě pumy. Prý jsou v kotcích a mají dost prostoru. Nejsem si úplně jistá, protože je to velká šelma a ta potřebuje hodně prostoru. Teritorium v přírodě mívá mnohonásobně větší(průměrně samci 250 m² a samice 100 m²), než je zahrada u domu, kde je chovají. Když se podívám přes mapy na dům, kotce tam asi jsou, ale výběh nevidím.

Dost častou jsou slyšet a je fakt, že mě už kolikrát napadlo co dělat, kdyby mu utekly.

Jsou lidi, kteří tvrdí, že je někdo vodil po okolí na vodítku. Neviděla jsem to, takže nevím. Je to jen tvrzení od jiných.

Nemyslím si, že ty šelmy jsou v pohodě. Pokud je nepouští občas proběhnout na zahradu. Jenže tam není zase tak vysoký plot a pumy umí šplhat.

0 0
možnosti
MS

Tím přírodním teritoriem jste jistě myslela 250 km² a 100 km². Jinak souhlas.

1 0
možnosti
Foto

Jasná karma, podle mě je zásadní chyba na straně zákonodárců. My máme mraky zákonů, a vymýšlíme další, jak potrestat slušné lidi, kteří je nedopatřením porušili. Ale nejsme schopni vymyslet něco proti lidem, kteří je porušují vědomě a systematicky a ohrožují zdraví a životy ostatních.

7 0
možnosti
Foto

Díky, Pán Bůh není doma...;-)

0 0
možnosti
JK

J64o48s83e43f 57K21l21a30t

5. 3. 2019 21:11

Tentokrát s vámi souhlasím na 100%.

2 0
možnosti
JJ

Kdo s čím zachází, tím také schází! :-) Nepřeji nikomu nic zlého, ale pána a těch lvů mi vůbec není líto. Pána prostě proto, že si koledoval a lvů, protože by jinak mohli udělat daleko větší paseku, kdyby se dostali ven.

s s vámi, v tomto případě, naprostý souhlas!

3 0
možnosti
Foto

Z klasické povídky Š+G: "....jeho otec - krotitel - však uměl tento trik mnohem lépe..."

0 0
možnosti
JS

Lidi občas nevědí coby a pak je děsný divení...

-

Lehce mimo hlavní téma blogu ;)

...můj muž chová úplně legálně lva a tygra - kříženo horoskopicky :))))) a mě díky názvu Vašeho blogu, něco napadlo :) Dík za inspiraci.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám