Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dá. Člověk si zvykne na všechno. Jako vysokotlaký pacoš se snažím sůl omezovat. Dnes si dám v klidu vejce na tvrdo bez špetky soli a nemám s tím žádný problém. Kdysi jsem si to nedovedl ani představit. A někdy se dokonce přistihnu, že mi sůl kazí chuť pokrmu.:-)

2 0
možnosti
Foto

I48v71a54n 64M48a48r49e75k

14. 2. 2019 20:26

Cituji úryvek z knihy "Pravda o soli lži odborníků o látce bez které nemůžeme žít" . . . . . . . . . . Náš fyzický svět se zrodil z moře, a my slanost oceánu neseme stále v sobě. Sůl je základní živina, na níž závisí život našeho těla . . . . . . 8-o

1 0
možnosti

A co tak vystrojit sladkou hostinu? :-)

2 0
možnosti
Foto

I44v27a76n 71M19a77r63e10k

14. 2. 2019 18:23

Tak v tomto Vám p.Kroupo neporadím. Všeobecně zde platí, že sůl škodí , ba co, přímo ohrožuje naše životy ? 8-o

Měl jsem před léty závratě. Lékař mi naměřil TK 90/60. Vynesl rezultát, že musím co nejvíc solit a pít tekutiny. Když jsem mu řekl, že když si osolím polévku a trochu mi jí zůstane, tak ji dám psovi a ten ji nechce žrát jak je přesolená. Odvětil mi, že to je pořád ještě málo. Takže solím a jsem v pohodě. R^ Jo a karma R^

1 0
možnosti

A co je na tom tak divného? Máte nízký tlak. Kdybyste měl 180/100, asi by to bylo jinak.

1 0
možnosti

Tak když už, i jinak škodlivou uzeninu můžeme přeci doladit hořčicí;-D

3 0
možnosti
Foto

no pokud je neslaná a dám si k ní Kremžskou, tak si moc nepomůžu.

1 0
možnosti

J84i74ř14í 62J41o18n80á20š

14. 2. 2019 17:18

Jen na okraj,mnoho odborníků na dietu varuje právě před nesolením,naše tělo sůl nutně potřebuje,i zvěř má svoje soliska.Neříkám,že se má přesolovat,ale sůl patří k životu. Pan Kroupa má můj souhlas.R^:-)

1 0
možnosti

Prosím o odkaz. Co já vím, tak soli je v potravinách až až, i kdybychom ji při vaření úplně vynechali...

2 0
možnosti

Za mě min soleny potraviny dobrý. Když chci, prisolim. Ale už jsem po slanym období najel na vychutnani si v jidle toho, co jsem pred tim díky slanosti necítil.

2 0
možnosti

I44v82o 19Ž20á68č57e34k

15. 2. 2019 7:27

Nejspíš jste přesoloval. A dosolení hotového jídla fakt není totéž, jako jeho přiměřené osolení v průběhu přípravy.

1 0
možnosti

Souhlas s nadpisem, nic více není třeba říci;-D

1 0
možnosti

J69a60n 85J52í24l55e87k

14. 2. 2019 16:16

Normálně jsem pekl vepřové a nesolil. Nakonec jsem k tomu přidal kysané zelí a nikdy jsem si nevšiml, že není solené maso.

1 0
možnosti
Foto

Vy jste byl vždycky něco extra...

2 0
možnosti
Foto

Pane Kroupo, jestli opravdu přibývají na trhu nepřesolené potraviny , já za sebe tomu fandím a rád si je případně dosolím. Ale každý máme jiné chutě. Já, když zapomenu osolit vodu na brambory, dosolím si je potom a možná to tak mám i raději:-)

1 0
možnosti
Foto

Můj názor konkrétně na brambory je ten, že jakmile vodu před vařením neosolíte, už to po uvaření nedoženete. A můj typ - zkuste do vody před vařením brambor přidat tři stroužky česneku, oloupané a rozmáčknuté nožem...:-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS