Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Putinův ratlíčku - už jsem vám to psal do diskusí několikrát - zapamatujte si prosím, že přídavná jména odvozená od vlastních jmen se píšou s malým písmenem. Učivo zhruba tak šesté třídy ZDŠ, řekl bych.

Nebo že by to vaše "Krymské vítězství" mělo znamenat, že Putinův ratlíček svou oddanost svému páníčkovi vyjadřuje i tím, že po vzoru "Velké vlastenecké války" píše i "Krymské vítězství" s velkým písmenem, protože to považuje za "již kanonizované vítězství", jehož význam je třeba podtrhnout právě tím velkým písmenem?

0 0
možnosti

Tak tohle je až kuriózně mimo. Oni tam byli vojáci, západních mocností, když na Krymu objevili zelení mužíci?

Anexe Krymu je především střet RF versus Ukrajina. Pokud by první spatřený zelený mužík dostal ukrajinskou kulku mezi oči, události by se vyvíjely nejspíš úplně jinak. Jenže Ukrajinci se stáhli až na pár ran bez boje. Takže Putin mohl uspořádat ukázkový anschluss, včetně toho, že se mu povedlo celou akci formálně legalizovat.

Za téhle situace mohly západní mocnosti opravdu jen čumět a přijít s pár bezzubými prohlášeními. Co asi tak mohli dělat? Třetí světovou?

Krym od začátku rozpadu SSSR neměl stabilní a přijatelné řešení.

1 1
možnosti
Foto

Takže projevem ruské demokracie je Putinova silná ruka. Budiž. Z toho ale neplyne nic ve vztahu k Ukrajině. Rv

1 0
možnosti
Foto

J13o57s76e23f 79K23o70u38b92a

29. 11. 2018 22:55

Souhlasím do puntíku. R^R^R^

1 1
možnosti

dobrej headline: Asi by to chtelo realistictejsi pohled...

1 0
možnosti
Foto

"– rozhodl se zkusit projevit iniciativu, začal akce, které vyústily nedávno například v obsazení Krymu a jeho následné připojení zpět do Ruské federace." - tohle hodnotíte pozitivně: invaze, okupace, anexe

"Využil k tomu mimo jiné i nástroj demokracie, kterému se říká všelidové referendum..."- i tohle hodnotíte pozitivně: manipulace, násilně zmanipulované referendum provázené opakovanou lží samotného Putina a všech médií

".....vlastně dovršil své vítězství v této „bitvě“ zbraní svého protivníka...."- tak na tuhle pochvalu nemám žaludek komentovat

Ať ale tak, nebo onak, Krym má nyní pod palcem Putin a jen těžko se na tom něco změní." - takže když už něco ukradl, tak má právo si to nechat

"Hlavní tajemství Putinova mistrovského tahu a snadného Krymského vítězství ..." - další pochvala Putina máte mentál tvrdit, že mu nestraníte?

"Putin prostě zkusil schopnost Západu nějak účinně reagovat na skutečnost, když se v nějaké zemi objeví neoznačení zelení mužíčci s kalašnikovy v rukách, kteří budou pomalu, ale jistě brát pod svou moc veškerou agendu v cílovém území." - to je vskutku nenávistný a kritický text hodnotící agresora

Dál sice správně zmiňujete humanitu západu a jeho korektnost oproti Putinovi, ale v podstatě vyzdvihujete "lišáka" Putina.

Dál se mi už nějak nechce.... FUJ.

5 3
možnosti

Pane Macháčku.

aby se mohlo nějak objektizovat vaše postoje a hodnecení , mohl byste svými slovy ohodnotit:

akci Francie, GB a USA v Lybii

akci USA v Srbsku

vznik Kosova

vznik a existenci základen USA v Syrii zejména tu u Al-Tanfu

2 1
možnosti

ZDF: Pokus opravit svůj rating na úkor Ruska Porošenkovi nevýjde!

Sabine Fischerová, vedoucí oddělení pro vědu a politiku východní Evropy a Eurasie v Berlíně: Ano, Porošenko má nyní velmi nízké ratingy.

Co se týče Ruska, když se zeptáte na můj názor, poznamenávám, že v poslední době se myšlenka na vojenské zhoršení v Donbasu nebo v Azovském moři v Moskvě vnímala jako něco naprosto neskutečného. Věřím, že Rusko nemá zájem na zhoršení situace. Zdroj: zdf.de,

Tak co teď? Věřit ČT, či zdejším bojechtivým "politologům a politrukům", nebo odborníkům ze západu?

:-)

1 3
možnosti
Foto

Občane Ličko, dnes již podeváte (jsem zvědav v kolika diskusích na tento váš příspěvek ještě narazím).

Ale zjevně jsem Vás podceňoval CTRL+C a CTRL+V zvládáte. To jsem si myslel že na vás bude moc.

Tak konkrétně: Můžete prosím uvádět linky na konkrétní články nebo pořady? Nebo to neumíte? Nebo si vymýšlíte?

4 1
možnosti

Pan Kroupa tentokrát vcelku dobře popsal situaci.

Je to taková ruská obsese, že za všechno špatné v Rusku může Západ.

Ano, Putin se mstí Západu, seč může, ale v týlu už má Čínu.

Na tu jeho, vcelku komické geopolitické finty platit nebudou, navíc Rusko je dnes zevnitř slabší víc než kdykoliv předtím

5 1
možnosti
Foto

Bráníte se označení rusofil, resp. příznivec Putina, přitom však schvalujete jejich/jeho agrese a mocenské agresivní jednání a Západ označujete za neschopný.

Jenže podle mne zaměňujete slušnost a opatrnost za neschopnost a tleskáte agresorovi porušujícímu mezinárodní právo a popíráte hybridní válku.

Nedivte se pak, že jste považován za ruského noka. Podle mne jím jste, minimálně užitečný idiot - to je terminus technikus, nikoliv neetický výraz.

12 4
možnosti
Foto

Kde schvaluju agrese Ruska, kde schvaluju mocenské jednání Ruska, čím je poukázání na neschopnost Západu proruská - chcete snad tvrdit, že Západ je schopný se současnou situací na Krymu něco udělat...? Je špatné poukázat na skutečnost, že Západ JE momentálně neschopný akce? Kde tleskám agresorovi porušujícímu mezinárodní právo? Kde popírám hybridní válku? Lžete, pane Machačku, a ty své lži se mi snažíte vkládat do klávesnice. Myslím, že je to jasně patrné. Pokud se mýlím, dokažte mi to jasnou citací mých slov, kde se dopouštím toho, z čeho mně tady obviňujete.

4 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS