Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Žádné příšlo. Idealizujete se minulost. Naopak bylo to ještě horší.

0 0
možnosti
VN

Víte,naše země není v tomto výjimkou.Podívejte se do jiných zemí.Všude se derou k moci populisté, kterým je jejich země v podstatě ukradená a proto , aby se dostali ke korytům jsou schopni slíbit hloupému davu úplně vše. Nějaké zásady či principy šly totálně do háje. Bohužel, hloupému davu, který se má dobře je to jedno... ten se chce mít ještě líp.. Apropos..jací lidé , takoví politici....

0 0
možnosti
PH

Bude hůř - a to nejen politika. Bude hůř, protože hůř na to jsou sami se sebou lidi. A právě dospívající či krátce dospělá generace začne přímo Megahůř.

1 0
možnosti
SN

:-) Ještě jsem se vrátil. Už v ranní diskusi jsem zmínil CHovance, myslel jsem, že j se ztratil. Při hlasování jeho jméno padlo, čili existuje. Ačkoliv v minulosti velmi aktivní, dnes jsem si nevšiml, že by vystoupil. On to byl, který pověřil policii, aby na Babiše něco našli. KAlouskovy dlluhopisy nezabraly, tak se objevilo Čapí hnízdo, případ starý deset let.

Je rovněž spjat s rychlou, řekl bych až zběsilou reorganizací policie, neprojednanou v parlamentu a s neodvolatelným termínem provedení. Řešil to brněnský Don Pablo, ale, jako obvykle kauza zametena pod koberec. Řešila se jakási kauza špiček ČSSD v OLomouci.....Vidkun a Beretta. Dnes...Tuhý uklizen jako velvyslanec. Zajímavé story! !!!!!!

0 4
možnosti
Foto

Zlomilo se "to", když jsme otočili kormidlo zpět do socialismu, od doby, kdy po státu chceme, aby pro nás zařídil úplně všechno. Tam došel politikům dech a už vlastně nemají co slíbit a s čím vyhrát volby, proto se voleb účastní jen samí neschopní nýmandi, kteří se podle toho také chovají. A nejspíš bude hůř, protože v 68 si šli straníci po krku mnohem hůř a v padesátých letech ještě hůř.

5 0
možnosti
VN

Ono je také o tom, že dříve (a teď nemyslím Klause či Zemana) určitá skupina lidí brala politiku jako své poslání. Kteří byli pyšní na to,že jsou Češi a chtěli, aby jejich země byla tou top zemí, nejlepší pro život.A byli pro to schopni a ochotni obětovat vše,

Když se z politiky stala profese jako jakákoliv jiná, šlo toto všechno do háje...

1 0
možnosti
VV

Jestli je tim TO myslena zkratka Topne Oleje, tak to bylo zahy po sametu kdy vse meli jeste v rukach kapitani socialistickeho prumyslu.

3 0
možnosti
Foto

R^bohužel máte pravdu-kdyby nám někdo krátce po Sametovce řekl že se ocitneme tam kde jsme dneska, tak bychom asi nevěřili:-/

0 0
možnosti
JK

To nemusí být chybou dnešní doby.

1 0
možnosti

Je to také o tom, že v současném politickém spektru chybí silné osobnosti. Třeba takový Paroubek by byl pro Babiše určitě silnějším partnerem pro vyjednávání než Sobotka nebo Hamáček, stejně tak Klause určitě respektoval Zeman mnohem víc něž nevýrazného Fialu a tak bychom mohli pokračovat. Silné osobnosti se navzájem respektují, ty slabé (názorově) jejich schopnější kolegové neberou moc vážně.

2 1
možnosti
Foto

J33a58k15u16b 72R56o51t86h

23. 11. 2018 16:14

Jen jestli si nepletete termín Silná osobnost s termínem Demagog a termínem Oportunista.:-/

2 0
možnosti
VH

Dobu nepsaných pravidel si pamatuji.

Tehdy premiér odstoupil, když nedokázal věrohodně vysvětlit, kde vzal milión na byt.

Teď máme premiéra, který je trestně stíhaný, ale funkce se drží zuby nehty,

6 1
možnosti
Foto

Těžká otázka, kdy se to stalo. Těžká.

A najít tu správnou odpověď je ještě těžší.

Možná to všechno hodně souvisí s tím, jak rychle dostáváme informace. A v jakém množství.

Na každou myšlenku, nápad nebo zprávu vždycky reaguje někdo tím, že najde v oné myšlence, nápadu nebo zprávě alespoň kousek špatného.

Relativizace všech dosud uznávaných hodnot.

A když to špatné najde i v něčem skutečně dobrém, pak podle mne můžeme uvažovat o dvojím vysvětlení. Buďto dotyčný není schopen dohlédnout za roh a podléhá názorům okolí (mnohdy v diskusích zaznívá slovo propaganda) a nebo chce dokonce záměrně a cíleně správnou myšlenku shodit.

Díky rychlosti, jakou se informace šíří, pak mnoho z nás klouže po povrchu, opakuje po někom fráze, nestará se o podstatu a stává se tak nástrojem v rukách jiných.

A toho se dá využít, když má někdo prostředky a ví, jak na to.

Zdá se mi, že dnes je používána zdokonalená (díky rychlosti informačních toků) propaganda, jakou používalo hitlerovské Německo.

Někdo možná nechce, aby všechno fungovalo, protože pak může říkat, že on zná ten správný recept k nápravě.

Nejsem zastáncem konspirací, ale tady se konspiraci neubráním. Krásný příklad za všechny. EU je úplně špatná - říkají mnozí. A komu je trnem v oku nejvíce? No přece Amíkům a Rusákům. Jim vadí silná, sjednocená Evropa. A tak pomaloučku, polehoučku dostáváme jednu špatnou zprávu o fungování EU za druhou. A protože kloužeme p povrchu, náš názor se dá lehce ovlivnit. Jakmile ho máme, už ho neměníme. Jeden příklad za všechny. EU nám sebrala Rum. Také jsem si říkal, co je to za blbost. Dokud jsem neochutnal skutečný rum. Vím, že zjednodušuji, ale obávám se, že někteří z nás zjednodušují mnohem, mnohem více...

1 0
možnosti
Foto

O95t72o 39K77o58s59e19č62e39k

24. 11. 2018 8:33

A jsme doma. Já bych z toho nevinil Ameriku a druhé. Vrátil bych se k mediim a symotné EU. Když vidím v TV kolik sedí v Bruselu politiků a jaké jsou tam paláce plné uředníků. Podle mě EU má nastavit ekonomické vztahy mezi státy. Ne si hrát da další vládu a parlament nad státy. Politikaření mocností v EU a vedení EU zlikvidují EU. První to pochopila Británie a podle mě budou další. Když politici říkají, že bez EU to nejde, tak každý normální člověk pochopí, že by nám bez nich bylo lépe ( politiků a úředníků EU ). A ́t se vrátí k prvopočákům a smlouvám EU.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám