Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Nezapomínejte, že zubaři celý den čumí lidem do pusy. To bych dělat nemohl, to bych radši dělal proktologa.

0 0
možnosti
AT

Kdyby jen do huby. Ale teď si představte takového gynekologa ...

0 0
možnosti
RP

To brečíte že jste platil 1000kč :)

Já letos zaplatil více jak 20tis za 2 zuby, protože předchozí zubařka odvedla mizernou práci a nevyčistila kanálky jak měla.

ale za ty prachy jsem dostal velmi kvalitní práci a služby. vše při umrtvení takže pohoda v křesle.

když si vzpomenu na vrtání bez umrtvení tak už nikdy

1 2
možnosti
Foto

Očaři také nejsou nadřazenou kastou a přesto za brýle platíte. Zubař dost peněz "podá" laboratoři, takže by vlastně měla být nadřazenou kastou zubní laboratoř. Pokud vím, tak práci zubaře neplatíte, platíte pouze materiál, takže se na Vás zubař tolik nenapakuje, navíc zubař i laboratoř potřebují ke své práci poměrně drahé vybavení, i to je třeba zaplatit.

Já jsem ráda, že je možnost doplatit si lepší péči, kdyby byla v nabídce jen nějaká základní bez možnosti doplatku, byli bychom na tom hůř.

5 2
možnosti

Základní péči dostanete i bez placení. Ale jen tu základní. Naštěstí tohle prošlo. Pokud Vám jí lékař nenabídl, ptejte se jeho. Nícméně, díky tomu máme moderní zubní ordiance, kvalitní materiály a spraví se i nemožné. Ano, stojí to dost. Ale nerad bych, jako v klasickém zdravotním pojištění, platil implantáty všem. To bych totiž musel odvádět o pár procent platů více na zdravotním pojištění.

A co se privilegia týče? K fyzioterapeutovi mohu jít na předpis hrazený pojišťovnou. Dokonce jsem i jednou šel. Ale zbylé desítky tisíc jsem platil ze svého. Ortopeda si také platím.

Jsou lidé, co chtějí vše zadarmo. Myslí si, že peníze rostou na stromech či že ostatní jsou povinni za ně platit účty. Řadíte se do této skupiny i Vy?

4 4
možnosti
Foto

Jak to myslíte - zadarmo? Já platím každý měsíc co měsíc zdravotní pojištění ze svého platu.

3 1
možnosti
RS

R34u34d47a 36S68l52a89v48í34k

23. 11. 2018 13:44

To se musíš obrátit na svojí pojišťovnu, proč ti nehradí péči a zákroky u zubaře. Ty chceš aby ti zubař spravil tvoje zničený zuby, on za svojí práci chce dostat zaplaceno, pokud mu to nezaplatí pojišťovna, zaplatí to zákazník. Za práci se prostě platí, co na tom nechápeš?

3 9
možnosti
Foto

Co nechápu? Že mi tykáte. Husy jsem spolu nepásli.

9 0
možnosti
TK

Protože jsou chytří. Je to kasta, která se již za minulých režimů stala eltní mimo jiné proto, že nepříliš kontrolovaně pracovala se zlatem, a která dlouhodobě kontroluje počty přijatých mladých stomatologů na VŠ a před veřejností to obhajuje vysokými náklady na "specializované" studium, což je samozřejmě z velké části účelová výmluva, protože ve výsledku jsou pro společnost důsledky nedostatku zubařů mnohem dražší, než nákup pár plastových čelistí. No a touto regulací konkurence si zajišťují, že nedojde k devalvaci hodnoty jejich práce.

Ostatně o jejich nadřazenosti svědčila i diskuze ohledně úhrad této péče zde na iDnes před pár lety, kdy tu nějaká stomatoložka bez uzardění hájila svůj postoj a právo vybírat si pacienty s tím, že přece nestudovala stomatologii na VŠ proto, aby se šťourala v puse kdejakému "lopaťákovi", který se před návštěvou ani neumyje, a ještě k tomu aby to měl zadarmo..

To samozřejmě neznamená, že jsou takoví všichni.

3 1
možnosti
Foto

Zubaři se zlatem nepracují. To je doména laboratoří.

2 0
možnosti
GH

G80e46o60r37g89e 22H51o97l26y

23. 11. 2018 12:58

V Kanade je to podobne.

0 0
možnosti
VT

Vyvedu Vás z omyliu, pane Kroupa. Vy nemáte s Vaší pojišťovnou žádnou smlouvu, Vy jste jen registrován ! To znamená, že Vy na ni nemůžete nijak tlačit, jako např. Vlasta Burian, který "...chtěl zuby a dostal bahno..." Smlouvu má s pojišťovnou "smluvní" zdrav.zařízení, kde zase ONA diktuje, co uhradí a co ne. A hodně dlouho se už ví o tom, že za péči, kterou pojišťovna hradí (pro Vás zdarma - třeba ta ortopedie), platí směšné částky a pak volby vyhraje nejmenovaný D.R. tím, že zruší poplatky za recept.... A protože zubaři to nahráli na to, že "...za jejich stav si může jejich vlastník sám...", pojišťovně se to hodilo, protože ušetří. A oni začali účtovat skutečné ceny (zkuste si zkalkulovat jen hodinu režie ordinace, na co to vyjde). Kdyby si naúčtovala ve skutečných cenách Vám poskytnutou péči ona ortopedie, musel byste prodat barák... Proto špitály vypadají, jak vypadají, proto fakutní a krajské jsou každoročně dotované z našich daní, platy personálu jsou mizerné a malé nemocnice bez jiných zdrojů jsou na pokraji kolapsu. Pokud je v mínusu nějaký subjekt, může to být chyba managementu, pokud jich je většina, pak je chyba v systému. Jednou se toto perpetuum mobile zhroutí.

5 0
možnosti
AT

Pokud se jako většina neznalých podivujete nad tím, proč platíte u zubaře, když máte zdravotní pojištění, je na to jednoduchá odpověď: každé pojištění zná pojem spoluúčast. Proč ne to zdravotní?

Proč jsou doplatky za protézy vysoké? Protože materiál a práce jsou drahé a úhrada od pojišťovny nepokrývá náklady.

A připravte se, bude hůř. Rozpočet veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě neudržitelný. Až se situace kolem financování zdravotní péče vyhrotí, budou zuby to první, co z veřejného pojištění vypadne.

3 4
možnosti
Foto

A v čem je půl hodinová práce zubaře dražší, nemluvě o pár gramech materiálu na výplň krčků, než hodinová práce operačního týmu na operačním sále, potřebný materiál při operaci atd...?

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS