Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Nechápu jednu věc : Proč švýcarský občan píše české policii, že byl unesen ruským občanem na Ukrajinu? Není to trochu schizofrenní? ;-) A dále - proč po svém příjezdu do Ženevy nekontaktoval švýcarskou policii?

0 0
možnosti
BV

Pane Kroupo,

zřejmě jste zapomněl na dvojí postavení Babiš mladšího:

1) je obviněný v případě podvodu Čapího hnízda - a proto není v jeho zájmu přijet do ČR

2) je poškozený v případě zavlečení do ciziny - tady je to v jeho zájmu, aby se zbavil osob, kterých se očividn bojí.

Z toho vyplývá, že se navzdory své chorobě chová zcela racionálně, když chce být v kontaktu s českýmíi orgány činnými v trestním řízení na dálku.

0 0
možnosti
BV

>>Potřeboval by v takové situaci pomoci kdokoliv z vás, kdyby se rozhodl na základě toho, že jsou o něm údajně veřejně předkládané lži, s tím, aby se sebral, odcestoval do Prahy a zde zašel na Státní zastupitelství?<<

Třeba to nechce udělat proto, protože se obává, že kdyby překročil hranice ČR, mohla by se mu stát nějaká "nehoda"... dost možná i smrtelná... Opravdu nevím, jestli to tak je, ale snažím se vám, pane Kroupo ukázat, že vše může být i úplně jinak, než jak byste zřejmě nerjaději byl, aby to bylo.

>>Nesvědčí všechno to spíše o tom, že ze Švýcarska píše skutečně duševně nemocný člověk, který sice může být přesvědčený o „své“ pravdě a o svém naprostém duševním zdraví, nicméně jeho přesvědčení se podle všeho ne tak docela shoduje s realitou?<<

Ano, je to možné. Ale já osobně, na rozdíl od vás, se teď opravdu nebudu snažit sugerovat čtenářům tohoto příspěvku (jako vy jste jako "nejpravděpodobnější" verzi sugeroval cosi jiného) - čili já se opravdu nesnížím k tomu, co jste udělal vy, abych sugeroval čtenářům tohoto příspěvku, že "nejpravděpodobnější" verze je ta o té obavě z "nehody". Já, na rozdíl od vás, nevím. Vy, zdá se, máte jasno. Což u člověka který (přes vaše "ujišťování" že tomu tak není) kope za Babiše, vůbec nepřekvapuje.

0 0
možnosti
PD

Mlžíte krásně, autore.

Fakta jsou ovšem zcela jasná:

Babiš vlastni Agrofert.

Chtěl vysávat cecík dotací pro malé a střední podniky, a tak účelově převedl založenou farmu Čapí hnízdo na "neznámé vlastníky", aby se mohli tvářit, že jsou malý podnik, který si zaslouží podporu.

Podnik dotaci skutečně získal, ale podmínkou bylo, že podnik musí být pět let solventní.

Čapí hnízdo ale solventní nemohlo být, protože provozní náklady byly příliš vysoké. Naštěstí tu byl Andrej Babiš a jeho Agrofert, miliardový kolos, který se rozhodl objednat si šíleně drahou reklamu na Čapím hnízdě. Pro srovnání, megaboard u dálnice D1 stojí 30.000 Kč měsíčně, a Agrofert si na Čapím hnízdě, tedy rekreačním objektu pro rodiny (které od Agrofertu asi sotva můžou něco objednávat), objednával reklamu v ceně 180.000 Kč za kus (některé odhady dokonce tvrdí, že cena byla 220.000 Kč DENNĚ - cca 80 milionů ročně, 400 milionů za 5 let). Tyto reklamy tvořily 86% příjmů Čapího hnízda a jen díky nim byla tato firma jakž takž solventní. Agrofert si o tyto výdaje na reklamu snížil daňový základ.

Agrofert (Babiš) --> 400 milionů nesmyslné reklamy na Čapím hnízdě --> stát nedostane daň z 400 milionů za 5 let. 400 milionů peněz nalitých Agrofertem do Čapího hnízda --> Čapí hnízdo se udrží solventní a nemusí vracet dotaci --> Nějaký jiný projekt/malý podnik nedostane státní podporu.

Babišovy děti jsou v tomhle všem naprosto nepodstatné, jde primárně o ty peníze, které Babiš takhle přesměroval do vlastní kapsy.

2 0
možnosti
Foto

A teď mi povězte, proč tohle píšete pod blogem, který vůbec není o Čapím Hnízdu, ale o jednom z dětí pana Babiše, které, jak sám píšete, jsou nepodstatné...

2 1
možnosti
JT

Všechno to, co si nedovedete představit Vy, si dovedu představit já úplně hravě. Doporučuji přečíst si něco o posttraumatické stresové poruše. Nikdo přesně nezná zdravotní stav AB jr., ale dle videa je zcela jisté, že nejde o akutní ataku schizofrenie.

Schizofrenie probíhá v atakách s postupným skokovým úbytkem IQ. Dle videa se zjevně o ataku nejednalo, ten člověk byl vyčerpaný, vystresovaný, v obavách a úzkosti, pravděpodobně i pod vlivem léků, v žádném případě však neprodukoval nic psychotického. To, co sdělil, mělo hlavu a patu, takže z toho plyne, ŽE JEDEN Z BABIŠŮ TADY ZJEVNĚ LŽE.

1 0
možnosti
Foto

To máte pravdu, jeden lže, a který z nich to je, musí vyšetřit policie, a rozhodnout ve finále soud. Ne ulice, ne opoziční politici po pár hodinách, co se ta aféra rozjela.

1 0
možnosti
HK

Myslím, že se to nevylučuje.

Babiš jun. v případě FČH vyhovuje být ve Švýcarsku a do ČR nejet, neboť je obviněný se skutkovou podstatou, za níž se udílí trest 5 až 10 let odnětí svobody. Z hlediska tohoto trestního řízení je pro něj výhodné trpět nějakou psychickou chorobou či potíží, čím vážnější, tím lépe. Kdyby do ČR přijel, tak v krajním případě by v ČR mohl být i zadržen a umístěn do vazby, nebo do ochranné léčby.

Na druhé straně třeba ale nechce, aby se o něm vyprávělo, že je schizofrenik, neboť to by ho doživotně invalidizovalo v jakékoli společnosti. A také třeba nechce, aby "ochrana" jeho otcem překračovala nějaké meze, které se mu nezamlouvají. Ostatně se zdá, že celá výpověď vůči Slonkové a Kubíkovi byla vedena tímto jeho motivem. Kdyby nechtěl, s žádnými novináři by se bavit nemusel. Syn a otec jsou zde ve střetu zájmu z hlediska výše uvedeného trestního řízení, určitě by třeba museli mít i různé obhájce atd.

Jedná se také o klasické dilema obhajoby přes nepříčetnost. Pokud uspějete, vyhnete se trestu, ale získáte nálepku blázna, která vás ničí společensky. Jednou z možností pak je tvrdit u soudu jedno a jinde jiné.

Jinou vysvětlující možností také je, že sice nějakými potížemi trpí, ale nejedná se právě o schizofrenii.

0 0
možnosti
Foto

No vidíte, a přitom, pokud mu to myslí (AB jr), tak stačilo Slonkovou s Kubíkem vyhodit s tím, že se vůbec do médií vyjadřovat nebude. Na policii by stačilo, kdyby odmítl vypovídat jak ve svém vlastním obvinění, tak v obvinění jeho otce - nemusí vypovídat proti osobě blízké.

0 0
možnosti
TH

Tak jen doufejme, že ty mejly za něj nepíše nějaký novinář... :)

0 0
možnosti
JP

Ono to taky může být důsledek toho, že se otce bojí a do Česka nechce přijet. A kdo by měl dnes v této kauze důvěru v policii

0 0
možnosti
Foto

No já nevím. Nepřipadá vám, že se bojí?

Stalin: Není člověk, není problém.

1 0
možnosti
Foto

Kdyby někdo chtěl AB jr. oddělat, tak už by byl dávno mrtvý. Když si ho dokázali najít novináři, myslíte, že by to byl problém i pro profesionálního střelce...?

0 0
možnosti
JA

J31i81ř72í 76A97l30e13x69a

16. 11. 2018 8:03

Tak se mi zdá, že nákup blogerů aktivisty hybridní války pokračuje..... :-/

2 0
možnosti
Foto

To bych neřekl,tohle vypadá na snadno zmanipulovaného hlupáka....

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám