Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když medvěd dokáže za 1 den ujít 70 km, tak za 4, či 5 dnů je letmou chůzí z Beskyd v Praze. A tam se na projevy díků (jak to ale pěkně na úrovni naši poslanci s 30-denní lhůtou nabytí právní moci odborně vyoslili) - začne pohybovat kolem budovy Sněmovny. A s našimi služebně nejstaršími poslaneckými bardy (Kalouskem, Pospíšilem, Gazdíkem, Fialou a právními experty dalšími) se bude chtít přátelsky obejmout a dát jim pac. ;-D;-O

1 0
možnosti
Foto

J89a54n 16Š48i47k

25. 10. 2018 13:19

Myslím, že tento konkrétní medvěd, pro svoji "neplachost" by se měl odchytit nebo zastřelit. Atmosféra okolo je však zbytečně vyhrocená, jakoby snad medvěd byl jediným nebezpečím v našich lesích. Kdo viděl běžet divočáka, ví dobře, o čem mluvím. Co bude dál? Postřílíme divočáky, pak přijdu na řadu zmije, pak lišky, pak červení mravenci...Naše posedlost absolutním bezpečím je fascinující. Vychází hlavně z mediální paniky, ke které přispívá i tento článek. Některé televize řeší medvěda každý den. Přitom padající stromy u nás lidi opravdu zabíjí. Medvědi nevím...Na Slovensku je jich třináct set, budou se množit a přicházet i sem. Za den jeden ujde i 70 km. A žádná URNA jim v tom nezabrání.

3 0
možnosti
Foto

Tak že by o tom medvědovi nepsal nikdo a lidé nebyli informovaní...?

0 0
možnosti

Autor blogu píše kraviny.

Medvěd zde žil dávno pře lidmi. To lidé mu stovky let zabírají přirozené území kde mohl žít a lovit.

To lidé dělají bordel v lese, kde chce medvěd klid. To lidé mu zabíjejí a ničí obživu proto ji musí hledat jinde.

Odchyt a přesunou jinam, ale zabíjet?! To zabijeme každé zvíře, co se nám nebude hodit?

2 1
možnosti
Foto

Za prvé, mně by stačil ten odchyt, kdyby byl úspěšný a za druhé - píšete kraviny vy. To jako utratíme půl národa, protože nás je moc a chudáci medvědi nemají kde žít? Proberte se...

2 1
možnosti

Vy jste mi odborník, prý tohle chování je typické pro vlky. Nevíte o nich nic a jen přiživujete neoprávněný strach z nich. Když tomu nerozumíte, tak se do medvědí kauzy nemontujte.

1 0
možnosti
Foto

Hele, vy vlčice, já měl na mysli fakt, že vlci když se dostanou do ohrady s ovcemi, tak je roztrhají, ale většinou ani nesnědí, stejně, jako to dělá právě tenhle medvěd. Vy jste mi ale odbornice na vlky...:-)

0 0
možnosti

Stastny to medved. Az dojdou ovce ma jistotu, ze se mu nabidnou sami ochranci.

1 0
možnosti
Foto

Medvěda si vezme ZOO Hluboká. Jednou tady v polích běhal býk. Běhal pár dní dokonale zdivočel a když pozvali zvěrolékaře, aby ho střelou uspal, tak se nestrefil. Proto rozhodli, že bude utracen a požádali naše MS. Dělal jsem hospodáře a tak to padlo na mne. Ležel uprostřed obilí a spal. Pomalu jsme se k němu blížili pod větrem a když jsem byl asi 20 metrů od něj poslal jsem mu to pod pravé ucho. O tom, že skončil neměl tušení. Za odměnu jsme si vyžádali obě svíčkové. Protože kus nemohl na jatka do normální spotřeby, vyříznul je majitel stáda.

0 0
možnosti

D67a66v52i87d 45V40l85k

25. 10. 2018 9:05

Na druhou stranu je to strašný ,že v té naší vybetonované republice není místo pro jednoho medvěda. Podle toho jak se tenhle nebojí lidí, tak je to zřejmě odchovanec od slovenských popelnic. Docela mě zaujalo, že se mu ubránil beran jak jsem četl, ale problém je taky na straně chovatelů ovcí.Kdyby měli dva velké psy, tak jde medvěd radši pryč.

2 0
možnosti

M47a51r23t87i20n 49H22o14r59a

25. 10. 2018 9:20

A chápete prosím o čem ten problém je? Proč sem pletete ovce? .... O ty už tady DÁVNO nejde.... Jde o to, že se medvěd pohybuje po pasekách. Když se musíte bát o rodiče, co na té samotě žijí a mají obyčejného podvraťáka, co štěkotem tohohle "parchanta" akorát tak vydráždí (při vědomí že naposledy vlezl dokonce do chléva!!!) nebo když máte naopak děti, které musí denně chodit 2-3 kilometry z pasek do údolí na autobus a pak ze školy zase na kopec?

Problémem taky je, že se krátí čas! - jestli si tahle "šelma" lehne k zimnímu spánku, nažraná (tolik jablek co se všude válí pod stromy, tu roky nepamatuju) a spokojená, tak za pár týdnů vyleze o 30% lehčí a asi tak 3x tak hladová. A to už potom nebude taková legrace: bude si velice dobře pamatovat, jak si na pasekách bužíroval na podzim, že žrádla bylo všude dost a že stačí jenom sbírat.... Jenže budou prázdné úly, ovoce pryč..... No, a to pak už půjde o život....

A proč opakovaně píšu o PARCHANTOVI? Tohle není přírodní a zdravý kus! Tohle dle mého je bývalý domácí mazlíček, co někomu přerostl přes hlavu (doslova) a tak ho zkrátka vypustil "do divočiny"......

4 2
možnosti

Oni proti odstřelu anebo odchytu protestují hlavně lidi, kteří zde nežijí. Před 14 dny se procházel v Jarcové po hlavní ulici. Kuráňům zardousil 13 ovcí a sápal se na koně. My jsme měli v Jarcové ten večer zákaz vycházení a hledali ho policisté s hasiči a vrtulník s termokamerou. Na Lhotách se procházel kolem rodinných domků, těsně u nich. To samé v Poličné. Ostatně na FB je to i vyfocené.

5 0
možnosti

D93a70v36i75d 84V45l54k

25. 10. 2018 9:07

To máte asi pravdu.Doufám ,že ho chytí do pasti a nebudou muset zastřelit.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS