Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nesouhlasím, jsem rodilec a znám lidi na Magistrátu (a nechtěl bych tam pracovat) a jsem si jistý,jestli tam seděla Krnáčová,či Bém výdy byl nějaký problém atd. Největší vliv na výsledek měla neoblíbenost Babiše resp.ANO v Praze a nikoliv výsledky komunální práce.

0 3
možnosti

Naopak spousta lidí volila ANO jen kvůli Babišovi. Lidi neříkají jdu volit ANO, ale jdu volit Babiše. Dokonce jsem slyšel pána, jak říká, že bude na Vinohrady volit Babiše, protože ten jediný zastaví ty černochy. ANO skončilo páté, ale o fous. Podle mě si za to všechno (Krnáčovou i Babiše) zasloužili od prvních čtyřech mnohem větší odstup.

1 0
možnosti

Některé z diskusních příspěvků jsou neuvěřitelně dlouhé a tím pádem i nudné.

0 1
možnosti

Inu, někdo má argumenty, tak argumentuje - a někdo jiný je nemá, tak píše podobné příspěvky jako je tento váš...

0 0
možnosti

J97a84n 32J54í82l78e50k

10. 10. 2018 18:02

To jo to by moh udelat :-)

0 0
možnosti

Praha bohužel nemá stranu, kterou by člověk volil a mohl z toho mít radost. ANO s Krnáčovou to byla cesta temna a nicnedělání. Před tím ODS a nebo TOP 09 se zase předháněli v korupci. Čižinský je Lidovec a tím je řečeno vše - přelétavec, tedy někdo, kdo mění názory podle toho, jak se mu to hodí.

0 0
možnosti
Foto

Čižinský už od lidovců utekl, resp. přerušil své členství. Jen za ně nechal zvolit do parlamentu...

0 0
možnosti

J50a40n 11J93í24l84e23k

10. 10. 2018 16:19

Ten článek mi připomíná PŠM, ale proč ne? :-)

1 0
možnosti
Foto

Nenapsal jste, pane Jílku, nějaký o článek o sobě, pardon, tedy o trollech? Být Vláďou, tak vás smažu, protože to, co pod jeho blogy předvádíte, je trolling jak vyšitý.

1 1
možnosti
Foto

Já z jiného soudku. Proč se stále mluví o přímé volbě starostů, ale skutek utek? Kdyby tahle možnost existovala, pak by se Krnda nikdy primátorkou nestala. A po těhle volbách by byl primátor Čižinský (potěš koště!) a strany by se nemusely o ten post přetahovat. Prakticky neodvolatelný primátor (jen za určité trestné činy), by byl pevný v kramflecích a méně vydíratelný. A toho se zřejmě bojí všechny strany napříč politickým spektrem.

P.S.: Na Slovensku přímá volba starostů funguje už řadu let.

1 4
možnosti
Foto

Ahoj, no, já vím, že Čižinský by nebyl žádná výhra, ale jak často píšu - padni komu padni. Ne každý vítěz se nám musí líbit, ale měli bychom uznat, že je vítěz a respektovat to.

2 1
možnosti

M29i25l52a56n 98K86e24s71l

10. 10. 2018 13:56

Kdy bylo v Praze blaze?Asi moc dávno,snad někdy za Káji čtvrtého.Vždy ten nastupující primátor měl být lepší než ten před ním.Zajímavé je,že ten poslední je stejně špatný jako byli všichni ti před ním.

0 1
možnosti

>>Kdyby to tak napříště bylo, mohlo by se ušetřit hodně milionů korun za volby, protože jak to vidím, alespoň v Praze šlo o vyhozené peníze.<<

To je přece nesmysl - a vy to, pane Kroupo, musíte zcela jistě moc dobře vědět. Proč by to měly být "vyhozené peníze"? Voliči přece rozhodli - a rozhodli takto:

ODS: 17,87%, 14 mandátů,

Piráti: 17,07%, 13 mandátů,

Praha sobě: 16,57%, 13 mandátů,

Koalice stran: 16,29%, 13 mandátů,

ANO: 15,37%, 12 mandátů.

A táži se vás, pane Kroupo, znovu: proč by to měly být "vyhozené peníze"? Voliči rozhodli o počtech mandátů - a je na jednotlivých stranách (a v neposlední řadě i na jejich koaličních potenciálech), aby sestavili koalici. Opravdu nevidíte, jak velký nesmysl jste, pane Kroupo, opět napsal?

>>Ne že bych byl nějakým příznivcem ODS, která vlastně volby v Praze vyhrála, ale bylo by fér, kdyby vítěz bral hlavní cenu, a ne aby se díval, jak si jeho úlovek dělí smečka hyen<<

Opravdu je, pane Kroupo, mezi první ODS a druhými Piráty tak "propastný" rozdíl, že máte pocit, že ODS "musí" získat post primátora? Není tam náhodou ten rozdíl naprosto minimální? - a přece pokud ODS s ANO koalici udělat nemůže, protože nemá dost mandátů - a nechtějí jít do kolaice s ODS resp. ANO ani ostatní tři strany, proč by "nemohly" tyto tři strany sestavit koalici? To je přece princip demokracie, že se po volbách dohodnou strany s nadpolovičním počtem mandátů na koalici - a ty pak vládnou. Vy to opravdu nechápete? A máte pocit, že má vládnout ODS, přestože její koaliční potenciál nestačí na sestavení většinové koalice? - TO by pak byly vyhozené peníze. Nikoli však to, když se dohodnou tři strany na většinové koalici. Navíc Praha sobě již před volbami naprosto transparentně říkala, že do koalice s ANO a ani s ODS rozhodně nepůjde. Tak v čem vidíte problém? Ne. Žádné vyhozené peníze. Naprosto standardní demokratický proces. A další zcela nesmyslný blog pana Kroupy.

6 1
možnosti
Foto

Fajn, tak v duchu vaší logiky napříště očekávám, že až nějaký sprinter, třeba vyhraje nad druhým o dvě desetiny sekundy, na nejvyšší bednu se postaví klidně i ten druhý, vždyť rozdíl mezi jeho časem a časem vítěze byl přeci naprosto minimální... A uzavírání koalic chápu i bez vašeho vysvětlování, a právě to znamená, že je náš volební systém špatný. Vítěz by měl brát první cenu, ostatní jsou jen kecy.

1 5
možnosti

Vy Pražáci furt řešíte nějaké kolosální problémy. Hodili jste jim návnadu v podobě miliard Kč a divíte se, že se tak derou do křesla vrchního papaláše. Seberte jim peníze a bude to jak na vesnici, tady jsme Frantu ještě jednou ukecali, ale vyhrožuje, že je to naposled. To se teprve ukazují charaktery.

Pokud budou chtít Pražáci protáhnout krtkovi díru, nebo pořádat mistrovství světa v tancích ve Svatém Vítu, tak ať se na to složí a uvidíte že se neprošustruje ani kačka a místo stavebního či uměleckého dozoru tam bude nonstop sousedská hlídka. ;-)

0 2
možnosti
Foto

I58v13a27n 64V58e27s58e27l13ý

10. 10. 2018 12:15

Nebudu zastírat, že mě výsledky hnutí Ano potěšily a přiznám se, že přímo radost mi udělal výsledek ČSSD a hlavně to že s ní zmizí z pražské politiky p. Dolínek.

No a co se týká volebního zákona co umožňuje to obcházení vítěze hned od počátku? Asi není v parlamentu vůle to nějak změnit - vždyť každá strana /hnutí nevyhrává vždy a převálcovat vítěze se může hodit.

2 0
možnosti

A jak byste to chtěl změnit? Uzákonit, že premiérem / primátorem musí být vždy lídr nejsilnější strany? I kdyby získala třeba jen 7% (resp. teď v Praze těch 17,87%) a nikdo by s nimi nechtěl do koalice? To by podle vás bylo "demokratické"? Není náhodou demokratické to, že koalici někdy vede nejsilnější strana a sestaví nadpoloviční většinu - anebo někdy to je třeba až ta druhá v pořadí. Co se vám na tom nelíbí? Jaký paskvil byste chtěl do volebního zákona "propašovat"? Ne. Principem demokracie je, že vládu sestaví ta koalice, která má nadpoloviční většinu. Tečka. Cokoli jiného je snaha o de facto zrušení demokracie.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám