Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Nemusíme chodit daleko. Mne zbanoval administrátor jménem, od kterého snad výraz zbanovat pochází a to z důvodu, že jsem napsal: Romové by pracovali, kdyby neměli na výběr mezi prací a sociálními dávkami" - což je to samé, co tvrdí prezident Zeman.

0 1
možnosti

Mám pocit, že v tomhle případě tu máme dvě roviny. Jedna je, že cikáni nepracují a tyjí ze sociálního systému. A druhá je, proč si Zeman tohle téma vybral...

Co já nechápu je, jak mohl ústavní soud nazvat nutnost odvádět veřejně prospěšné práce za dávky v nezaměstnanosti a vůbec jakékoliv sociální dávky. Pochopím, že člověk, co ztratí práci dostane pár měsíců na to, aby si našel jinou. Nechápu ovšem, jak může někdo dostat jakékoliv dávky, když jen sedí doma a kouká do stropu nebo navíc dělá na černo, zatímco normální pracující lidé, kteří mají smůlu a narodí se jim dvojčata, a jedno z dětí je postižené, pak musí prosit na úřadech, aby něco dostali, protože to dítě má speciální potřeby, které stojí majlant. A často se jim dostává označení podvodníků, protože tam přijdou samozřejmě s tím zdravým dítětem (Kam ho asi tak mají dát? Strčit si ho za klobouk?). A těchto případů není zrovna málo.

0 0
možnosti
Foto

R37o10m77a98n 12K59o46z82e37l

2. 10. 2018 15:13

Veřejně prospěšné práce jsou dávno obnovené, jen v mírnější podobě, pro ty, co jsou nezaměstnaní déle než 11 měsíců a berou nějaké dávky.

Soud ty práce tehdy zrušil, protože to bylo špatně nastavené - mohli tam poslat už po dvou měsících, to je fakt krátká doba, ty, co berou podporu v nezaměstnanosti - to je pojistná dávka a vím, že tam byli posílání i ti, co nebrali vůbec, pro ty byla fakt práce zadarmo, když pominu, že měli akorát zaplacené zdravotní pojištění.

0 0
možnosti

Pojem osob práce se štítících je odkaz nikoliv na komunismus, ale na nastupující fašismus druhé republiky. Je pěkné, že pan prezident narušil všeobecně negatvní hodnocení této doby, které nám vnucuje novinářský mainstream kavárníků práce se štítících.

Příště třeba pan prezident najde něco pozitivního na protektorátu. Nebo se mu to všechno už plete v hlavě?

0 0
možnosti
KT

pracovní povinnost nebo prokázání prostředků z nich žiji. jednoduché. ale nepopulární

1 0
možnosti

Spíš nereálné. Pracovní povinnost není třeba zavádět, stačí zrušit veškeré dávky v případě odmítnutí práce, se všemi souvisejícími následky (odebrání dítěte apod.).

0 0
možnosti
Foto

Stačilo by nastolit znovu povinnost pracovat, volná místa by se zaplnila a nikdo by nemohl žíti z práce druhých.

A neříkejte, že bychom se vrátili do komunismu, vemte si první republiku, tam také bez práce nebyly koláče.:-)

0 0
možnosti
Foto

Problém je, že toto heslo se po roce 1989 změnilo na heslo: "Bez práce jsou koláče a kdo to popírá je rasista."

0 0
možnosti

Souhlasim s Bangou, ze kritizovani Romu je asi ve vetsine pripadu populizmus, protoze se kritizuji kvuli tomu, ze jim stat neco umozni. To za prve zbytecne jitri negativni emoce i vuci slusnym Romum, nebo lidem tmavsi pleti, a za druhe je to nesmyslne, aby se jim predhazovalo to, ze jim stat neco umozni. Na socialce jsou proto, ze jim ji stat da, a netlaci na ne. Tak kritizujte stat a jeho pravidla, predkladejte novely zakonu, ktere se samozrejme vztahuji na vsechny obcany a neprihrivejte si populisticky polivcicku, ktera muze zneprijemnit, nebo primo ohrozit zivoty slusnych lidi.

1 1
možnosti
SB

To, že stát někomu něco umožní, není ještě důvod k tomu, aby to ten člověk dělal.

Následující příklad je nesmyslný, ale čistě teoreticky:

Kdyby zítra vydal parlament zákon, který by následně schválil i prezident Zeman, že Slavomír Beneš je jako jediný člověk v celé republice oprávněn beztrestně posprejovávat fasády budov a zaparkované automobily, tak bych třeba na to právo měl z hlediska toho, že mi to stát dovoluje, ale tak jako tak bych si zasloužil motální odsouzení, kdybych to dělal.

0 0
možnosti