Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Pane autore, shodneme se v názoru na nefunkční spolek zvaný EU. Ale - představte si (uvádíte tohle slůvko několikrát), že naši předkové tisíciletí žili v souladu s přírodou a pro svoje aktivity nepotřebovali pootáčet hodinami sem a tam. A co vynikajících staveb postavili, co zbudovali. Ani pan Baťa nepotřeboval tzv. "letní čas" pro blaho svých zaměstnanců. A ten se uměl postarat o svoje zaměstnance.

Ke zmíněnému vstávání dětí do školy - od března do října denně musí děti a mládež školou povinní vstávat o hodinu dříve, na úkor spánku. Tohle nevadí? Nevadí, že výzkumy a zprávy lékařů varují před LČ:

http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/331959-po-zavedeni-letniho-casu-pribyva-o-ctvrtinu-vic-infarktu-zjistila-studie.html

Tento a dalších jedenáct odkazů jsem do ankety poslal a je toho víc co stojí za zmínku o škodlivosti LČ.

Uvádíte..."vždyť jde jen o pootočení hodin". Nejde, pane autore. Můžete se mnou nesouhlasit, ale nevyvrátíte fakt, že v lidském organismu jsou biologické hodiny. Narušení biorytmů dříve nebo později způsobí nemoci. Např. spánkový deficit, tromboembolické nemoci, mozkové příhody. Zmapovala to MUDr.Šimůnková a uvedl: Ranní ptáče dál nedoskáče, ale způsobí si....a následoval výčet shora uvedených nemocí.

Víte, jak rapidně se dvakrát ročně zvýší prodej psychofarmak v lékárnách? Nevěřte mi to, ověřte si to. Každého zastánce upozorňuji na skutečnost, že farmacprůmysl dosahuje závratných zisků a nesmyl zvaný "letní čas" (máme čtvero ročních období) jim určitou část nahrává.

Jen připomínám - od roku 1990 si každý (kromě dětí a mládeže) může ulehat a vstávat jak a kdy chce. Tak proč musí polovina národa trpět stresy, které dvakrát ročně vládou nařízené pootáčení přináší?

Víte, o který zákon se vládní nařízení opírá? Podržte se, č.54/1946 Sb. Co tehdy věděli o svobodě rozhodování občana po roce 1990?

0 0
možnosti
PS

Oprava: "...MUDr. Šimůnková a uvedla:..."

0 0
možnosti
FF

Hele,Vladimíre, ...a co takhle kompromis. Půlhoďky z letního a půl hoďky ze zimního;-D

0 0
možnosti
PS

Správně, na extrému se nesmysl nejlépe ukáže...což takhle, když je LČ tak výhodný, pootočit hodinami rovnou o tři hodiny vpřed a na podzim vzad?

0 0
možnosti
JP

Jsem jednoznačně pro zrušení. A v anketě jsem hlasovala. (To k těm otazníkům, anketa se skutečně dělala.)

1 0
možnosti
MK

M44i52l19a73n 43K88e75s60l

31. 8. 2018 21:10

Ono nezáleží jaký ten čas bude.Vždyť lze šauklovat s dobou,zahájení pracovní doby,s dobou zahájení vyučování.Vždyť jiný čas zahájení vyučování může být v zimě a jiný v létě.Nakonec to dopadne tak,že nebudeme mít zimní a letní čas,ale zimní zahájení vyučování a letní zahájení vyučování.

0 0
možnosti
Foto

J28a81k20u14b 82R88o97t30h

31. 8. 2018 16:21

Troufnu si říct, že vám to vadí jen proto, že to na základě ankety doporučil k projednání právě Juncker. Jinak si ten text nedovedu vysvětlit. Už vám zde kolegové jasně řekli, že žádný zimní čas neexistuje. Je jen čas středoevropský, od jara do podzimka posunutý z tehdejšího rozhodnutí stranovlády a mimochodem jen proto, aby socialistické elektrárny v zimě mohly dodávat méně proudu do továren, páč kvůli nesmiřitelným nepřátelům komunistického režimu (jaro, léto, podzim, zima a imperialismus) tyto dodávky nestíhaly. :-/

3 0
možnosti
Foto

A co se změní, když budeme říkat středoevropský čas namísto zimní čas? Posune to někam jinam řešení otázky? Jinak si myslete co chcete, je to vaše právo.

0 0
možnosti
JK

Já si ještě pamatuju, jak při zavedení letního času v roce 1979 lidi nadávali. No a teď zase nadávají kvůli jeho zrušení. Závěr: pakáž nevděčná to je.

4 0
možnosti
VE

Většina chce střídání zrušit

5 1
možnosti
RW

Žádný "zimní" čas neexistuje. Letní čas den neprodlouží, pouze část přirozeného světla přesune z ranních hodin do večerních. To může vyhovovat lidem, kteří vstávají pozděj. Hlavní problém je s jednotnou změnou času v celé EU. Svítání a soumrak (kupodivu :-) ) nastávají v jinou dobu a mají jiný průběh ve Španělskou v Čechách nebo ve Švédsku. Díky jednotnému letnímu času v EU se v Čechách řada lidí dostává do situace, že ke konci letního času vstávají za tmy, po jeho skončení nějakou dobu vstávají zase za světla aby za několik dnů zase vstávali za tmy (i když mají budík pořád stejně). Jak to působí třeba na děti, vstávající do školky, by mnohé maminky mohly vyprávět. Už desítky let se ví, že změna času nemá žádný ekonomický smysl a najednou se EU chce rozhodovat podle internetového hlasování. Jeden čas je určitě lepší, než střídání, ale spekulovat nad tím, že můžeme mít jiný než pásmový čas je ničím nepodložený nesmysl.

6 0
možnosti
Foto

Ono například v Německu to bude stejně za chvíli jedno, protože tam nebude příchod nového dne ohlašovat východ Slunce, ale hlas muezína...

3 1
možnosti

Jen taková drobná poznámka - dříve tedy lidé děsně trpěli, když neměli letní čas? Myslím, že je logické, aby byl čas jen jeden, tzv. zimní, a to proto, že je původní. Ale problémy by s tím byly, zvlášť, když rušení nebude jednotné a některé státy budou 2 časy dodržovat, a jiné ne.

3 0
možnosti
VE

Zimní má taky výhodu, že v poledne je slunce nejvýš +- několik minut. Při letním čase je to ve 13hod.+-

0 0
možnosti
MS

Výsledkem by podle hlasujících mělo být celoroční zavedení letního času. To je překvapivý rezultát, zatímní snahy odpůrců střídání času směřovaly naopak k trvalému zavedení času zimního.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/konec-stridani-casu-preji-si-evropane-v-nejvetsi-internetove-ankete-v-historii-eu-hlasovalo-4-6-mi-izb-/noviny.aspx?c=A180830_211948_ln_noviny_Ceh

.

Většina lidí evidentně preferuje možnost delšího světla po práci / škole po celý rok. Kolem sllunovratu se nyní chodí za tmy do práce i z práce.

1 0
možnosti
PS

Ona většina nechť si upraví svůj denní režim tak, aby měli např. co nejdelší odpoledne. Po roce 1990 zvláště si každý může ulehat a vstávat jak a kdy chce. Znal jsem jich několik, kteří nastupovali do fyzicky náročné práce ve 3.00 hod., což od března znamená vstávat mezi 1.00 hod. a 2.00 hod. SEČ(hrůůza). Takže šli domů v 11.00 hod., kdy my jsme šli na oběd a po obědě ještě pracovali. Několik jich již není mezi námi, časným vstávání si přivodili nemoci. Kdo chce kam, pomožme mu tam. Den má jen 24 hodin a kdo chce z tohoto údaje ukrojit co největší krajíc pro "volný" čas, nechť tak koná, ale nevnucuje časné vstávání ostatním.

0 0
možnosti
VE

Já musím posouvat asi 6tery hodiny, u některých to není triviální. Další trochu problém, že podle denního světla si podvědomě rozvrhuji denní činnost, to se dvakrát do roka naruší. Problém se vstáváním do tmy lidi nemají, posouvání času mělo původně důvod energetický, který už dnes není

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám