Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co se týče těch uzavírek a agresivity, tak tady u Brna z toho mám naopak poměrně dobrý pocit. Když na jaře rozkopali jih Brna i dálnici, byl to totální kolaps, denně nehody a hodinové kolony, zkolabovala i MHD a vypadalo to, že to bude peklo. Teď už ale, jako by se většina zklidnila a smířila se s tím, že cesta z práce prostě trvá dýl. Nehod ubylo a doprava je plynulejší. Velkou zásluhu má na tom ale určitě i to, že na D1 ubylo kamionů, zřejmě raději jezdí jinudy. Taky musím pochválit policii, cokoli se v omezení na D1 stane, během minut mě míjí hlídka na motorkách a dálnici zprůjezdní.

0 0
možnosti
Foto

Já se nedivím, asi je to tím, že Vám vrátili řidičák. ;-D Ale jsou tu dvě věci, které k tomu opravdu přispívají: stav silnic a způsob značení na křižovatkách. Dnes jsem kvůli tomu docela vypěnil, a to jsem kliďas.

0 0
možnosti
Foto

Milej zlatej, řidičák mám od svých 18 let, což je nějakých 32 roků. Nikdy jsem o něj nepřišel a co se pokut týká, tak mám za celou tu dobu na kontě jednu za rychlou jízdu a jednu za vjetí do zákazu vjezdu. Obojí někdy v devadesátých letech. Od té doby ani ťuk, i body mám zatím všechny a vždycky jsem všechny měl.

0 0
možnosti

Krucyš, jděte všichni do háje s těmi hodnoceními podle místa PRVNÍ REGISTRACE. Kvůli těmto jednoduchým ynteligentům abych si nakonec pořídil nelokalizovatelnou značku na přání za deset tisíc.

0 0
možnosti

Když budete chodit v montérkách, budete za dělníka. Když máte auto s pražskou RZ budete za Pražáka.

Osobně mi tady v Brně vyhovovalo, když RZ odpovídaly místu přihlášení, byla to jedna z dobrých indicií umožnující předvídat chování řidiče. Ten je z Nového Jičína, nezná to tu, bude se motat na křižovatce, buď k němu tolerantní, ten je z Jihlavy, pojede jak důchodce s dlouhým vedením a bude zdržovat, předjeď ho hned jak to půjde. Ten je z Prahy, očekávej od něj spěch, bezohlednost, agresivitu a nerespektování pravidel.. :-)

Z velké části to stále platí, ale už je na to o něco menší spoleh.

0 0
možnosti

Nevím, co se tady komu nezdá. Kdo se třeba může pochlubit, že v dopravě vypomáhá i vzducholoď?

0 0
možnosti

To není agresivita, to je zdravá soutěživost. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Jistě, její "příznivý" dopad na zdraví mohou potvrdit mnohá oddělení ARO...

0 0
možnosti
Foto

Ono je těžké nebýt agresivní, každý řidič je v současné době veřejným nepřítelem číslo 1. Platí drahé výpalné za to, že "může" jezdit autem, spotřební daň z pohonných hmot, DPH z pohonných hmot, k tomu pravidelné výpalné za zákonem nařízenou STK, k tomu povinné ručení, k tomu povinné zimní pneumatiky, k tomu si chce zaplatit nepovinné pojištění, auta také nejsou úplně zadarmo a k tomu DPH, a když to všechno poplatí, tak vyjede na silnice, které jsou v bídném stavu, k tomu zmatečné značení, musí sledovat les značek, musí sledovat chodce, kteří padají pod auta jak zralé hrušky, musí sledovat všechny díry na silnici, aby si neurval kolo, musí sledovat, že sto metrů je třeba jet padesát, dalších sto metrů sedmdesát v hodině a dalších sto metrů padesát a pak třicet a pak třeba něco hledá a nemá kapacitu sledovat měnící se rychlostní omezení, takže vyplázne pokutu, protože v přehledném úseku za jasného dne jel o pár km v hodině rychleji, k tomu všechny ty objížďky, rozsekané silnice, tu a tam se nedá projet, protože v nesmyslně zúženém prostoru je dopravní nehoda, případně potřebuje projet sanita nebo hasiči, ale přitom se potřebuje dostat z bodu A do bodu B za určitý čas, protože nikdo nejezdí autem jen tak z plezíru, každý jede, protože to zrovna potřebuje, jenže těch restrikcí už je tolik, že to vzbuzuje agresivitu u čím dál tím více lidí. A všechna další omezení a restrikce to jen zhorší. Takže systém se zaraduje, protože roky usilovně pracuje na tom, aby agresivita řidičů stoupala.

7 0
možnosti

Možná by stačilo, kdyby tolik lidí nejezdilo autem. Bydlím v Praze, pracuju v Praze a jezdím tam napříč celým městem metrem. To je ráno poloprázdné a v podvečer poloplné. Ale autem do práce jede kde kdo. Přece nepojedou sockou.

3 0
možnosti

J66a63n 94P21a93v27e54l

23. 5. 2018 8:18

Když jedu sockou, strávím na cestě každý den zhruba dvě hodiny. Autem asi 40 minut. Na kole zhruba hodinu. Proto, když to počasí dovolí, jezdím na kole a když ne, jedu autem. Sockou bych jezdil rád. Je to levnější a nemusím se soustředit na řízení. Ale ten časový rozdíl je příliš velký

1 2
možnosti
Foto

A26l51e85š 80K48a11b24e49l40a

22. 5. 2018 22:38

Rozkopaná je celá republika, ale příčinu agresivity vidím spis ve stavu společnosti. Zdá se mi, že mezi lidmi nastala jakási letargie, protože vyhlídky do budoucna nejsou růžové a politikům je to zdá se úplně jedno, protože lidi jako by jim byli ukradení. Místo toho se zabývají nesmysly jako je multikulturalismus a genderová politika.

1 0
možnosti

V Brně je to kvůli uzavírkám a ucpané D1 taky hrůza, ale nějakou zvýšenou agresivitu nepozoruji. Tedy krom aut s pražskou značkou, na ty je potřeba si dávat pozor..:-P

0 1
možnosti
Foto

Á, brněnský syndrom malého, vůči většímu...:-)

0 0
možnosti
Foto

Dle oficiálního vyjádření jedné paní nemáte pravdu:

Pražané jsou zpovykaní. Praha nemá velký problém s dopravou, říká Krnáčová

https://www.novinky.cz/domaci/465749-prazane-jsou-zpovykani-praha-nema-velky-problem-s-dopravou-rika-krnacova.html

A já si myslím to samé, Praha nemá problém s dopravou, ale s lidmi, kteří to mají na starost. Někteří starostové chtějí zakazovat vjezd vidlákům do Tróji, další blokují pokračování Blanky, chystá se bourání nějakého nedůležitého mostu a ekologové nikdy nedopustí severní obchvat Prahy. Automobilová doprava je mrtvá, ať žije MHD, takže obyvatelé Prahy, prosím, jezděte metrem a pro nás vidláky nechte ty silnice, protože stejně nemáme kde zaparkovat nebo Vám rozbijeme ...

1 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám