Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠB

Za mojich mladých čias, pred 30 a viac rokmi, keď zakvitli smreky, tak toho žltého bordelu bolo podstatne viac. Tam kde žijem sa žiadna repka nepestuje, ale pár smrekov ešte stojí.... A tento rok vzhľadom k teplému počasiu vykvitlo všetko skôr a čo je horšie NARAZ. A keď sa k tomu pripočítajú obmedzené zrážky (ktoré inak ten peľ zo vzduchu spoľahlivo zmetú na zem) tak má niekto pocit, že nastala kalamita.

1 0
možnosti
Foto

Je to všude, nejen v Praze. U nás máme (Zlín) bíle okenní parapety úplně žluté. Musíme to ještě chvíli vydržet. :-/

0 0
možnosti
JT

Pane Kroupo pylu je všude hodně a má to prozaický důvod, vše vlivem teplého počasí vykvetlo skoro naráz a hlavně, velmi málo prší. Jsem v Jizerkách, řepkové pole v nedohlednu, vlastně žádné pole v nedohlednu a pyl v chalupě kam vlétá oknem, zametám na lopatky. Střecha pokrytá, venkovní stůl a nakonec i já, když jsem si zdřímla na lehátku. Pozor hlavně na paniku a hysterii.

5 0
možnosti
Foto

vůni vydává nektar a nikoliv pyl.

0 0
možnosti
JR

J24a33n 50R87á71ž

4. 5. 2018 17:39

Na rozdíl od pana Kroupy pozoruji, že jakmile zafouká vítr, tak se z blízkého lesa vyvalí mračna pylu a já začnu slzet, kýchat a po chvíli i dusit. Nejbližší pole řepky je od našeho domu cca 5km vzdušnou čarou za kopcem lesa, ale vše máme žluté, auto nemá cenu ani umývat a okna také. Bydlíme ale blízko lesa s jehličnany, takže to řepkou nebude..

Golfové hřiště,kam chodím ob den, je obklopeno řepkovými lány a sleduji, že zatím jsem z těch lánů žádnou žlutou mlhu pilu nepozoroval, chodím pár kroků od řepky a nic mi to nedělá.

Na otázku, jak je to možné, mi včera spoluhráč odpověděl: Kdo říká, že ty žluté nánosy na autech, silnicích a oknech i ve něstech dělá řepka, je idiot..

Jsem laik, tak nevím komu věřit.

Jedno je jisté: Kdyby EU nenařídila do všeho přidávat nějaké biosračky, asi by tady tolik řepky nebylo a alergici, jako je pan Kroupa, kteří cítí "vůni" z řepky i 50 km od nejbližšího pole, by neměli alergii.

6 0
možnosti
Foto

njn, zrovna jsem se vrátile z lesoparku a chvílemi mě pěkřně škrábalo v krku

0 0
možnosti
MV

tak to bysme dneska meli imigranty, ted repku a co takhle nejake dalsi "palcive" tema?...

2 0
možnosti
NS

Tak to jste šťastný člověk, když se Vás téma řepkou zahlcené republiky netýká a není pro Vás palčivé. My, alergici, to máme letos těžší než kdy jindy.

0 0
možnosti
NS

Ten mu sice nepatří, ale vzpomeňme, co se dělo, když reportéři kdysi zveřejnili, že Agrofert neoprávněně hospodaří na 1700 ha půdy.

Jen pro ty zapomnětlivé:

https://www.info.cz/strategie/kauza-agrofert-v-ceskem-rozhlase-redaktory-proskolime-slibil-zavoral-kroupa-zvazuje-odchod-23332.html

https://www.noviny.cz/podivnych-zprav-kolem-ceskeho-rozhlasu-pribyva/

Tak to víte, teď musí sekat latinu.

0 1
možnosti
Foto

I15v24a91n 49M11a23r18e45k

4. 5. 2018 14:36

Bydlím na Valašsku, kde se v okruhu minimálně 20km nenachází žádné pole s řepkou. Nejbližší lán řepky jsem zaregistroval na Slovensku u N.M.N/Váhom vzdáleného vzdušnou čarou cca 30 km. Věřím ale, že až tam aktivity A.B. nesahají, takže, bůhví koho tam proklínají?

Přesto je u nás vše na co oko pohlédne přikryto vrstvou pylu. Takže báchorky o "pylující" řepce v poklidu přenechávám zdejším odborníkům na cokoli. R^ .

10 0
možnosti
PU

P31e45t64r 95U41h71e27r

4. 5. 2018 17:25

Výjimečně s tebou souhlasím. Pyl je ze smrků a borovic.

0 0
možnosti
Foto

Když se dobře podíváte, tak i stopa za letadly, o které se nám snaží namluvit, že jsou to kapky vody a kousky ledu, je v těch to dnech nažloutlá. Takže je to jasné, něco na nás pouští :-)

0 0
možnosti
Foto

Inu vypouští. Spaliny kerosenu a vodní páru. Obé i zůstává i ve vyšších vrstvách atmosféry.A i proto je dnes obloha málokdy modrá jako šmolka:-(

1 0
možnosti
PU

P48e56t29r 60U60h25e74r

4. 5. 2018 14:07

Vladimíre, zatřeste si nějakým smrkem nebo borovicí a uvidíte mraky pylu. Řepka docela dost páchne a tolik pylu z ní není.

5 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám