Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

H51a59n58a 50V41l48k96o14v86á

25. 4. 2018 16:29

S ohledem na příspěvky níže v diskusi - před asi třemi týdny se v Brně střílelo před základní školou.

Trenér z (pro mne) konkurenčního klubu, který má v podmínkách že rodiče nesmí do šaten a k bazénu, se dostal do potyčky s rodičem - držitelem zbrojního pasu- který se již poněkolikráté snažil k bazénu dostat a tuto podmínku (která mně osobně přijde zbytečná, u nás rodiče běžně k bazénu můžou, pokud se převlečou aspoň do trička a šortek) porušit.

Situace vyeskalovala natolik, že rodič před základní školou ve které se bazén nachází ačal střílet ( kolem 17.30) trenérovi pod nohy a v nastalé rvačce mu vypadla zbraň. Té se zmocnil trenér a útočníka postřelil dvěma ranami. Momentálně sedí ve vazbě za pokus o vraždu.

Nechápu že tato v podstatě oběť (i když jinak ten klub celkem nemusím) je obviněna z vraždy, zatímco lidé co své tělo naprosto profesionálně používají jako zbraň (bojová umění) i v civilu , notabene v mnohačetné převaze jsou obviněni pouze z ublížení na zdraví, přestože zranění hlavy je velmi často život ohrožující.

2 0
možnosti
WW

Předposlední odstavec - kdo teda sedí za pokus o vraždu - trenér nebo útočník. Z posledního odstavce se dá vytušit, že asi trenér. V Evropě je tak exemplárně nastaveno, tedy tak, že bez rozdílu je na tom hůře ten, který druhému způsobil horší "poškození". Za cenu i nespravedlivě odsouzených se má společnost dotlačit k tomu, že prostě nebude činit nic odvetného a tomu dopomáhá i jakési cosi o přiměřené obraně, o které každý trouba ví, že ji nelze v zápasu o holý život nastavit na jakousi adekvátní hodnotu, nejlépe takovou, že z toho útočník musí vyjít bez újmy, zatímco oběť by měla raději zemřít v tratolišti krve - na ražení metálů in memoriam jsou sluníčkové vlády připraveny. Druhá stana mince je i ten fakt, že by mohlo docházet ke zneužití, ale tam, kde jsou svědci a motiv, je i v těchto případech posuzováno v neprospěch napadeného. Proti špatným soudům, které více hájí práva útočníka než oběti, většinou zabere veřejný tlak nebo v lepším případě něco proběhne za zavřenými dveřmi a oběť je v tichosti omilostněna s přihlédnutím k jiným okolnostem a samozřejmě bez náhrady za kriminalizaci její osoby.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám