Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Protože se znemožní už během své funkce.

1 0
možnosti
Foto

Slušný člověk mezi parazity nechce a stát se jejich náčelníkem už vůbec ne. Fuj.

0 0
možnosti

Zvonka to vyzerá, že "nejsou lidi" proto, že většina politiků šla a chodí do politiky jak pro svoje ego, tak - a to zejména - pro kariéru a prachy.

Ergo kladívko - ti úspěšní už jsou za vodou a stačí; karierní výtah mají nyní v úřední a státně-podnikatelské sféře.

(viz Myrek)

0 0
možnosti
Foto

Mě by zase zajímalo, proč je taková POPTÁVKA po politických kandidátech na prezidenta?

Já jsem se schválně podívala na posklední německé prezidenty a zjistila jsem toto:

Joachim Gauck, bývalý evangelicko-luterský pastor a kazatel

Roman Herzog V Mnichově vystudoval práva a nastoupil na tamní univerzitu (tamtéž jmenován roku 1964 profesorem). Roku 1970 vstoupil do Křesťansko-demokratické unie CDU. V letech 1980 až 1983 zastával funkci ministra vnitra v Bádensku-Württembersku, v letech 1983 až 1987 byl místopředsedou Spolkového ústavního soudu.

Horst Köhler Pracoval na spolkovém ministerstvu hospodářství a financí. Zastával funkci prezidenta Deutschen Sparkassen - und Giroverband a působil v Evropské bance pro obnovu a rozvoj. V období od 1. května 2000 až do 4. března 2004 zastával funkci generálního ředitele Mezinárodního měnového fondu. Funkci opustil předčasně po své nominaci na kandidáta německého spolkového prezidenta.

Když k nim přiřadím "neschopnou" Angelu Merkelovou, tak se divím, že Německo ještě vůbec existuje, když si do svého čela volí takovéto lidi. A jen tak mimochodem, před čtyřmi roky nebyl politikem ani současný premiér Babiš, i když, on jím není ještě nyní. :-/

6 0
možnosti
Foto

No, upřímně, Německo je na tom možná (určitě a zatím...) dobře ekonomicky, po stránce, jak to jen nazvat? Morální? Sebezáchovné? To u nich vypadá právě i podle toho, jaké politiky si poslední dobou volí do svého čela... Čili nic moc.

1 0
možnosti

J12a82n 93R45á52ž

10. 1. 2018 14:31

Funkce prezidenta je politická funkce. Kdo tvrdí, že není, je podle mne trouba. Jako bych nechtěl aby mi dům projektoval chemik a psa ošetřoval historik, nechci aby mým prezidentem byl někdo, kdo neví ani jak pracuje Sněmovna, o vládě ví jen , že zasedá ve Strakovce a o vedení EU jen tuší, že je někde v Bruselu.

6 2
možnosti
Foto

O tom, jak pracuje Sněmovna, nemá tušení ani značná část poslanců, proč by to měl vědět prezident? Navíc tyto vědomosti se dají snadno získat a nastudovat. Každý jednou začíná. Ale co myslíte, pane Ráži, Zemanovo ignorování Ústavy je znakem jeho neznalosti, prohlubující se senility, nebo na ní prostě kašle?

4 1
možnosti

Tak trochu slevte se svých nároků, pane Kroupo, mně a nejen mně stačí mít za prezidenta slušného a vzdělaného člověka a těch je krom Topolánka a Zemana mezi ostatními kandidáty dostatek.

7 2
možnosti
Foto

No to budu každopádně muset...:-)

4 0
možnosti
Foto

8-o Skutečně se ptáte, resp. nevíte proč?Nikoli pro slepičí kvoč, ale protože! Protože poslední volba byla první přímou volbou, kterou nemohlo naplno ovládnout standard. zákulisí parlament. politiky. A to trvá!;-)

2 0
možnosti

Zakulisni boje jsme pretavili ve verejne dohenestujici kampane. A tu tam i informacni. Kazdy z nich ma sveho 'MuDr. Krakena'. Takze spise krok vpred.

4 0
možnosti
Foto

A musí být kandidátem na presidenta politik?

Zkuste se podívat, jaké možnosti a pravomoci president v našem systému má. Nic moc, v podstatě by to měl zvládnout lepší středoškolák.

Ale je tu jedna důležitá vlastnost, kterou má málokdo - charisma. TGM a snad Havel. Protože nekandiduje autor článku, musíme tento bod poněkud vynechat. A tak se podívejme na další - slušné a kultivované vystupování, schopnost dobře se dorozumět při zahraničních cestách, všeobecný přehled, důstojný vzhled, přehled o důležitých světových i domácích událostech atd. Samozřejmě není od věci, aby byl v nějakých solidních zahraničních kruzích znám. Nezapomeňme ani na to, že pět let nikde nevisí presidentův portrét - nějaký přijatelný obličej by se konečně mohl objevit.

Ale politik? Co třeba ryzí politik Marek Benda? Joj! ;-D

2 1
možnosti

Zaplat pan Buh za to 'če' ve jmenu, ktere tedy musi litovat vsechny ty, kteri to neprohledli, jako ten bez 'če' a mohou se z volby M. Zemana pominout.

1 0
možnosti
Foto

Proč politik?Koho by jste si jmenovitě představoval...?Stačí se podívat k sousedum,je to snad nějaký hendikep,že Kiska neměl s politikou před svým zvolením nic společného?

4 1
možnosti
Foto

Nevidím tak dobře pod slovenskou pokličku, abych mohl soudit, jestli byla volba Kisky pro Slováky výhra, nebo prohra.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS