Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Kroupo, znáte první prezidentský projev V. Havla ? Něco z jeho přepisu :

"Nechci obnovit kapitalismus, nikdy nevstoupíme do žádného paktu. Budu prezidentem na jedno období, slibuji na svou čest, že pokud se za moje volební období nezlepší úroveň ČSSR - odstoupím, budu dramatikem. Je nutné, aby zmizely přehrady mezi společenskými vrstvami, aby se zlepšilo postavení starých lidí, nemocných, příslušníků národnostních menšin ..." Tehdy jsem byla jeho fanatický obdivovatel.

1 0
možnosti

takhle blbe nahanet karmu...

kazdej nekdy slapne vedle - Vy se svym lzivym prohlasenim o ucasti v zahranicnich vojenskych misich, nekdo v tom, ze neudelal JEDNU z veci, kterou udelat mel

nejsem fanatickej "havlovec", ale tohle je fakt, kor od Vas, pres caru

4 0
možnosti
Foto

Nehoním karmu, to fakt nemám zapotřebí, to za prvé. Za druhé - já se ke své chybě, lhaní, chcete-li, přiznal, Havel se k těm svým přešlapům nepřiznal nikdy. Nevidím důvod, proč o něm nepsat na rovinu to, co si o něm myslím. Není svatej a nikdy nebyl.

2 0
možnosti
Foto

R^na každém šprochu pravdy trochu a nikdo nejsme bez chybyR^

2 0
možnosti
Foto

Kdyby se dalo vsadit na to, že s něčím takovým právě vy přijdete, tak jsem bohatá. Jste totiž chudák, který si tímto způsobem honí karmu dosti často.:-/

7 5
možnosti

...a bůhvíco dalšího....;-D;-D

1 1
možnosti

Pane Kroupo, proč jste tenkrát nezakročil?

4 2
možnosti
Foto

;-D ... hrdina z Afghá byl ještě příliš mlád, se ještě neorientoval, no

5 0
možnosti
Foto

To víš hošku, tebe nikdo oslavovat a opěvovat nebude ... jest-li pak víš proč? ;-D Antikarma;-)Rv

4 3
možnosti
Foto

Zato tebe budou oslavovat všichni ochránci zvířat, ty pašeráku exotického zvířectva:-)

0 0
možnosti

J24a17n 33R45á55ž

19. 12. 2017 17:14

"Dvacet let o mně říkala oficiální propaganfa, že jsem nepřítel sicialismu, že dostávám výslužky z ciziny, že chci vlastnit podniky. Všechno byla lež!"

Toto řekl V.Havel v prosinci 1989 a já z toho dovozuji, že jeho cílem byl v listopadu a rok po něm, demokratický socialismus, čili nějaká varianta Smrkovského a Dientsbierovského socilalismu s lidskou tváří k čemuž směřovali všichni "osmašedesátníci", kterými se Havel obklopoval. No a socialismus, ať s jakýmkoliv přívlastkem, se bez komunistů dělat nedal. Proto jeho kroky, jako byla podpora komunistů bývalých i současných při obsazování vládních funkcí a bránění debolševizace veřejné správy, policie a armády, bylo pochopitelné. Můžeme si o tom myslet co chceme, ale v té době to mělo logiku. Vždyť by jinak nemohl být jednomyslně zvolen prezidentem Sněmovnou plně ovládanou komunisty!

Havla respektovat jako osobnost, to ano, ale dělat z něho idol, málem světce, jak se snaží mnozí z jeho pohrobků, zásadně odmítám.

5 0
možnosti

Nikdo pane Razi z Vaclava Havla zadny idol ci svedce nedela. Toho z nej delaji byvali, soucasni i zakukleni komunisti, aby ho mohli takto ocernovat. Kazdy normalni clovek vi, ze Vaclav Havel byl clovek jako kazdy jiny, s chybama i kladama.

7 0
možnosti

Clanek pana Kroupy vybizi ke srovnani s dvema poprevratovymi prezidenty TGM a E. Benesem. O dobe po roce 1918 toho moc nevim, jen ze vzpominek J. Sv. Machara "Sest let v kasarnach", politicke procesy se ale nekonaly. V. Havel je spise srovnatelny s E. Benesem. Ten podepsal vic nez 700 rozsudku smrti nad kolaboranty, casto na udani t. zv. domovnic, casto pochybne. Pravo na odvolani neexistovalo, rozsudky byly vykonany do dvou dni. Proto plne chapu Havlovo "Nejsme jako oni", nechtel mit krev na rukach. Na druhe strane, vykon soudnictvi ma svem rezortu ministr spravedlnosti. Melo tedy byt za prve vycisteno soudnictvi, a taky policie coz byl rezort ministra vnitra. Nelze oznacovat Havla odpovedneho ze vseho.

Tedy: E. Benes kdyz podepisoval rozsudky smrti kdy souseny nemel pravo se hajit nebo odvolat byl jako "oni", ti co soudili pred kvetnem '45. Havel pro klid svedomi jako "oni" byt nechtel, plne ho chapu.

3 2
možnosti

I kdyby Havel Adamcovi a spol. při tajných jednáních něco slíbil, další běh událostí zase až tak ovlivnit nemohl. Kdyby byla politická vůle prominenty komunistického režimu potrestat, nemohl by tomu ani on zabránit. Takže máslo na hlavě mají všichni, kdo měli v té době v rukou politickou moc. Havel byl hodně naivní, když se domníval, že komunisté u nás do deseti let "vyhnijí". Po dnešku, kdy byl do čela komise pro dohled nad GIBS zvolen nechvalně známý komunista Ondráček, se Havel musí obracet v hrobě. :-/

6 0
možnosti
Foto

Václav Klaus: Zpětné zrcátko nesmí být tak velké, aby zakrývalo výhled.

A poměr velikosti zpětného zrcátka a výhledu se velmi rychle přinejmenším vyrovnává tam, kde neexistuje výhled.

1 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám