Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zdravím Vás všechny. Ano, máte pravdu v tom, že o účetnictví toho moc nevím. Uznávám, že jsem asi střílel hodně mimo, vycházel jsem z článku, který jsem asi ne zrovna přesně pochopil, asi jsem se měl před jeho sepsáním doma zeptat své ženy, která je účetní. Budiž Vám útěchou, že i od ní jsem za ten článek dostal své... ;-) Ovšem na jedné věci trvám, a to na tom, že hodně podnikatelů s odpuštěním ojebává placením, respektive neplacením daní stát. Mám na mysli hlavně menší podnikatele a majitele maličkých firem, které si do nákladů dávají každý prd, každou účtenku i na zboží, které vůbec s provozem jejich podnikání nesouvisí. Znám například jednoho, co se snažil protlačit do odpisu i houpacího dřevěného kohouta - nekecám. Když se ho účetní ptala, zda to myslí vážně, tak jí řekl, že ano, že ho potřebuje pro děti jeho klientů, co si občas na jednání přivedou své dětí, tak aby se dítka nenudila... Samozřejmě, že jediný dětský zadek, který se na kohoutovi houpal byl zadek jeho dcery. To je ale jen příklad, jistě hodně z Vás osobně zná někoho, kdo si také do nákladů dává kde co, jen aby ušetřil- rozumějte okradl, stát na daních. Vím, někdy nejde o veliké odpisy, jako za auto, ale znáte to, halíře dělají talíře.

0 0
možnosti
AT

Tak to jste frajer, že dokážete přiznat, že jste plácl nesmysl. Tohle se tady moc často nevidí. Tím jste to mohl uzavřít. Ale vám to nedá a znovu se pouštíte na tenký led ve snaze alespoň něco zachránit. Ano víme, že podnikatelé tlačí do nákladů ledacos. Já dodávám:primitivní způsob, který bude fungovat do nejbližší daňové kontroly. Na každého dojde. A znovu: EET ani jiné Babišovy vynálezy tyhle praktiky nevymýtí :-)

0 0
možnosti
Foto

J61a13n 16P87e43c97h18a

23. 11. 2017 0:38

Pane Kroupo, o tématu toho moc nevíte a píšete bludy.

1 0
možnosti

K79a57r91e70l 96Š81v17é32d47a

22. 11. 2017 18:52

mimochodem, obdobná idiocie jsou články obhajující zavedení EET u lékařů ... kdy jste kdo proboha platil v hotovosti u lékaře ? lékař dostane platbu převodem od zdravotní pojištovny na účet, tam je finančák s kontolou hotový za pět minut ...

0 0
možnosti

K93a58r79e89l 45Š13v22é31d15a

22. 11. 2017 18:44

autor viděl účetnictví tak leda z rychlíku a ještě u toho spal.....

tak jako ten výchozí článek, který tvrdí, že 50% firem neplatí daň z příjmu, je demagogie na druhou...

za prvé , není rozebráno, kolik z těch firem je "spících", s mizivým obratem . např. slyšel jste někdy pojem Ready Made sro ? Každá firma má nějaké náklady i když nemá příjmy, nejde pozastavit jako živnostenský list nebo jít na úřad práce ...

za druhé, daň z příjmů je až ta poslední, většina firem odvede na DPH a odvodech za zaměstance 10x víc, proto se platí DPH měsíčně (proto EET a kontrolní hlášení) a daň z příjmů až jestli něco zbyde... DPH se dříve říkalo daň z obratu , tak pokud nejste úplně mimo, tak pochopíte, že 21% z obratu je v mnoha případech o řád více než 15% ze zisku ...firma pak může odvést ročně miliony na DPH, miliony na spotřební dani, miliony poslat na sociálku, zdravku a daně za zaměstnace a k dani ze zisku už nemusí dojít ...

extrémní případ je např. když vyrobíte a prodáte láhev vodky, z konečné ceny 100 kč pošlete státu cca 60 kč jako spotřební daň, 20 kč jako DPH, 10 kč jsou náklady na výrobu a 10 kč zůstává jako hrubý firemní zisk... i kdyby nebyly další náklady, pak by byla daň z příjmu z té poslední desetikoruny cca 1,90...

1 0
možnosti
Foto

A40l53e11š 10M22e25r66t54a

22. 11. 2017 15:51

Musím se přiznat, že firemním daním moc nerozumím, ale poněkud mě zaráží nepoměr mezi výběrem této daně na Slovensku a u nás. Proč tam není tolik firem v mínusu a proč tuto daň platí spíše firmy s malým obratem, než ty s velkým?

2 0
možnosti
JH

J79a67n 19H50o54r77a

22. 11. 2017 15:11

... jako příležitostný herec si zkuste někde zahrát třeba Terazkyho a najděte si nějakého Kefalína, aby Vám vysvětlil "čo také si predstavuje pod tým EET, DPH a inými somárovinami...," a pokud Vám čirou náhodou za to snad i zaplatí, nezapomeňte ten příjem řádně zdanit, ať ten náš rozpočet nekrvácí ...

0 1
možnosti
VJ

Pane Kroupo, co mi to děláte. Léta jsem vás měl za rozumného člověka a teď tohle. To by snad nevymyslel ani pan Horner! Moje žena sleduje Ordinaci. Všiml jsem si, že v kanceláři záchranné služby tam mají na zdi vedle vstupních dveří čtvrtku papíru s takovou konejšivou výzvou. Tu si přečtěte, to vám pomůže.

3 0
možnosti
VH

No - víte jak vzniká účetní ztráta? Ta nevznikne proto, že v kase nejsou korunky. Vznikne například odpisy. A pokud penízky za odpisy použijete na další investice, odpisy rostou. Ne, vůbec nekradou, jak si hlupáci či závistivci myslí (nebojte se, že by alespoň některým neseděl FÚ za krkem). Pouze odpisem získávají zpět vložené peníze (rozložený náklad). Pro ekonoma nejjednodušší a nejsamozřejmější věc. Pro podlé politiky a jejich hloupé posluchače neuvěřitelné.

Že lidi nejvíc kecají do toho, čemu nerozumí.....

PS: Samozřejmě, že podnikatel nejde s holým: je v podniku zaměstnán (ředitel, jednatel, ..). Ovšem tento příjem podléhá dani.

9 1
možnosti
AT

Nejen pro ekonoma, ale pro každého, kdo má trochu povědomí jak fungují finance.

Co jsem přečetl ten článek z blogu, kde jakože odhalili, kolik firem neplatí daně, jenom jsem čekal, kdo se první chytí. A udělá z toho účelový závěr, glorifikující činnost svatého Andreje.

2 0
možnosti

Asi takhle, pane Kroupa, diskuze s vámi žádný smysl nemá, neboť ve svých reakcích popíráte i to, co jste napsal v titulku. Takže to ukončím, moc mě mrzí, že vás přepadli a vykradli vám lebku.

7 0
možnosti
Foto

Ten graf je od konce krize ve které spousta firem byl ve ztrát, propouštělo, odkládalo investice,...

Pokud byste se alespoň malinko vyznal v účetnictví tak byste věděl, že i firmy, které vydělávají často nemusí platit daně příjmu a to z několika důvodů.

1/ Odpisy majetku za budovy, auta, ...

2/ Splátky půjček a úvěrů

3/ tvorba rezervních fondů

4/ Úhrada ztrát za minulé roky

.....

A těch dalších důvodů může být spoustu.

Nezapomínejte pak ani to, že spousta firem u nás jsou v podstatě "mrtvé" schránky, které fakticky nevyvíjejí žádnou činnost.

4 0
možnosti
VT

Kromě č. 2.

Splátka úvěru není nákladová položka. Nákladovou položkou je ale třeba úrok.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS