Diskuse

Gordický uzel v Sýrii…

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Není někomu nápadné pár skutečnbostí ??

- měl útočit Asad - ten Asad, který chem. zbraně odevzdal a toto potvrdila příslušná gruppa expertů z OSN?

- při vědomí, že se chem. útok neututlá měl útočit ten, jenž si je vědom hlídání každého svého kroku a získává nad svým územím kontrolu zpět k velké nelibosti USA?

- že se mluvilo o chem. zbraních u IS aniž by se vědělo jak je získali a kam se poděly?

- že byl znám útočník ještě před zahájením vyšetřování?

- že seznam států kde zasahují USA s humanitárním bombardováním za účelem ochrany demokracie a obyvatelstva se nápadně podobá seznamu zemí, které rebelují proti USD nebo ekon. zájmům USA, přičemž de-facto sousedící země, kde se kamenuje, stíná a žena má ze zákona poloviční hodnotu je naprosto v klidu, protože podporuje ekon. zájmy USA?

- že země po exportu demokracie a ochraně postavení obyvatel jsou většinou vybombardovány na úroveň středověku, státní zřízení v rozkladu a obyvatelstvo je rádo, když má aspoň pitnou vodu?

- že USA podle mezin. zákonů, které jistě pomáhaly tvořit jse de-jure agresorem, neboť jednají bez mandátu?

7 2
možnosti

Izraelci mají vždy nejlepší informace...

jpost.com/Middle-East/Israeli-officials-claim-Assad-ordered-attack-warn-of-Syrias-chemical-weapons-plants-486165

0 0
možnosti

Odkud víte, že chybí relevantní důkazy?

1 0
možnosti
Foto

Kdyby takové důkazy existovaly, jsem si jistý, že by byly bez váhání zveřejněny, už jen pro vztah - USA - Rusko. A věřte mi, že takové důkazní řízení trvá poněkud déle, než jen několik málo dní...

1 0
možnosti

Cele to vypada jako 'Trumpovo divadlo'. Od pruhledne zaminky az po skutecne dopady demonstrativniho odvetneho opatreni. Ale nikdo nic nerekl.

0 0
možnosti

V Iráku bylo dle USA taky vše ložené a jasné. To, že později přiznaly omyl už situaci nazachránilo.

5 0
možnosti
Foto

To, že se zbraně v Iráku nebyly, ještě neznamená, že je Husajn neměl. Použil je několikrát. Proti Kudům a ve válce Irák - Irán a to opakovaně. Podle zpravodajských služeb, část si jich odvezlo Rusko a o další části chemických zbraní se neví, kde jsou. Podle Izraele byly odvezeny do Sýrie.

3 4
možnosti

J37a57n 19R74á70ž

7. 4. 2017 10:35

Assad je všechno možné, jen ne idiot. Ví to i Trump. Pak je možné jen domýšlet, jaký skutečný cíl má být dosažen bombardováním vládní letecké základny.

Fakta neznáme a zřejmě se je nikdy nedovíme, jako se je nedovíme o ničem ve hře světových mocností.

Já si myslím, samozřejmě jen spekuluji, že Ukrajina už trumfem není a Sýrie se stávala trumfem spíše v rukou Putina a Erdogana. Trump si uvědomil, že už moc trumfů ve hře nemá a tak blafuje. Ovšem stačí odveta, jako třeba ruské raketové útoky na chráněnce USA a máme zaděláno na velký průšvih, který odnese především Evropa. Každopádně mír v Sýrii je opět v nedohlednu a že by toto byl záměr Assada a proto použil chemii, si může myslet jen hlupák.

10 2
možnosti

J89a62n 54R29á68ž

7. 4. 2017 10:44

A doplňuji: Trump poněkolikáté ukazuje, že rychleji mluví a jedná, než přemýšlí. Což je velký prů*er u prezidenta vojensky nejmocnější země světa.

5 0
možnosti

Po Trumpově zděšení nad smrtí dětí se dala čekat nějaká akce - kdyby něco neudělal, jeho protivníci by si řekli, že je mluví a nejedná. Otázka je, co Američani chtějí v Sýrii sledovat jako hlavní cíl. Trump říká, že boj proti IS. Když teď Američani pomohli protivníkům Asada, pomohli i IS. Rozklad syrské mocenské situace povede k tomu, že budou sílit velcí hráči a jejich vliv jako je Turecko nebo Írán nebo Rusko. Budou Američani předstírat, že nechtějí ublížit ruským mocenským zájmům, a přitom jen sejmout jednoho zlého chlapa? Je to možné - když padne Asad, Rusko bude v kýblu. Celá mikrosituace v Sýrii jakoby ilustrovala rozpad vztahů mezi Evropou, Tureckem, Ruskem.... Jediné, co bychom si neměli přát je velká válka, protože když padne těžký zadek nějaké velmoci na naše území, budeme jen úpět, to je asi tak všechno, co budeme moci dělat - a ti čilejší emigrují, jak už to tak bývá.-

4 0
možnosti
Foto

Oni se prostě nikoho nemusí ptát, a o tom to je. US porušují veškeré mezinárodní úmluvy. OSN se může rozpustit je na prd.

4 4
možnosti

Pan Kmoníček o tom mluvil předevčírem, dnes to přišlo. Raději dříve než později, mohly by přece vzniknout tyhlencty podivné pochybnosti, že. Každá záminka dobrá, protože takovou záminku vytvořit, stojí peníze a námahu. A ještě to brzdí ten Donda. Raději nepřemýšlet o tom, jak by to vypadalo, kdyby tam seděla Hill.

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že nikdo příčetný nemůže věřit tomu, že to byl útok nařízený Asadem. Evidentně šlo o inscenaci, akci pod falešnou vlajkou. A americký raketový útok představuje jednoznačné pošlapání mezinárodního práva a nevyprovokovanou agresi vůči jiné zemi (tj. válečný zločin).

7 1
možnosti
Foto

Také to na mě dělá ten dojem (false flag). Ale Trump prostě něco udělat musel. Takový je svět, taková je strategie velmoví.

3 0
možnosti