Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Bohužel mám dojem, že recesi pana Konvičky jste přecenil, co do trapnosti a jak to poškodilo "naši věc" (kritiků islamismu). Nechci polemizovat jak vtipné, či trapné divadýlko p.Konvičky bylo, ale z videí je zřejmé, že šlo o recesi (padající vousy, imám na velbloudu mluvící plynně česky, kuličkovky-airsoft. hračky. Můžu dokonce souhlasit, že na můj vkus je ve svých veřejných vystoupeních p. Konvička dost často za čárou. Daleko nepřijatelnější pro mě např. byla provokace muslimů žijících v Praze, vařením vepřového a provádění striptýzu nedaleko mešity. -Ale zpět ke Staroměstskému nám.Nad divadýlkem o teroristickém útoku jsem se pousmála, ale nakonec mě zatrnulo. Připomněla jsem si, že islámský terorismus fakt není daleko a islamismus Evropy je dokonce na pochodu. Nechtěl třeba toto, vedle sebepropagace, p.Konvička připomenout? Jeho vystoupení mě přijde mnohem méně nebezpečné než např. odpovědi pana prof.Sokola (kandidáta na presidenta, filosofa) v nedávném rozhovoru pro ECHO24. V jedné z odpovědí lidem, kteří mají obavy z muslimského terorismu doporučuje: "podívejte se z okna, a co vidíte? Nic. Tak vidíte. Proč se bát. Strach a obavy to je mediálně vyrobená psychóza". Anebo jiný, vědecký pracovní UK p. Drahoš z FSV v rozhovoru pro rozhlas řekl-parafrázuji: žijeme ve století, které má nejméně obětí válek a nepokojů za dlouhou historii. Tato bagatelizace vypadá kultivovaně, ale je to v podstatě nehorázné uspávání lidí v době, kdy Evropa a svět jsou ve varu a ve válkách. Je to návod k rezignaci na dění. . No a nakonec: i v těchto dnech, kdy A.Merkelová brázdí Evropu jako setrvačníková myš, kdy vede separátní jednání o EU bezpečnosti a migrační krizi, u nás se média ,den před její návštěvou, zabývají vypráskanými kauzami, které jsou jen lokálního významu, anebo recesí p.Konvičky. Nahlášený program A.M.

2 0
možnosti
KV

Kdyby to šlo dal bych tomuto příspěvku karmu. R^

0 0
možnosti
MS

Na paniku vám stačí jeden jediný člověk v davu.Psychologický efekt paniky pak udělá své,jako když strčíte do prvního dílku domina.Za mě karma.

0 1
možnosti
Foto

Pochopte, kdo dnes má u nás zkušenost se skutečnou střelbou?

Někde jsem četl úvahu, jak by to asi bylo posouzeno, kdyby nějaký splašený ozbrojenec začal po nich pálit. Dotyčný si neuvědomuje, že ti, co vlastní zbraň mají i nastříleno a ví, jak je slyšet střelba ze skutečné zbraně.

6 0
možnosti
DS

Vladimíre, myslím si, že ten pán a jeho nohsledi si nezasluhují ani negativní reklamu. Že Ti lidé byli v absolutní panice, nedivím se jim. Jako teenager jsem se ve svém rodném městě připravovala na maturitu a najednou jsem slyšela "henlajnovské píšťaly" hrát známý pochod. Vykoukla jsem z okna a zahlédla uniformy a vlajku s hákovým křížem. Na pár momentů jsem propadla absolutní panice. Byla jsem doma sama, rodiče v práci, sourozenci ve škole, telefon jsme neměli. Málem jsem se z té hrůzy a bezmoci počůrala. Až po letech jsem zjistila, že to natáčeli scénu z adaptace Otčenáškovy knihy "Oznamuje se láskám vašim".

Chci tím říci, že nikdo (z nás, kdo jsme tam nebyli) nemá právo posuzovat, co se v těch pár minutách té spoustě lidí každému jednomu prohnalo hlavou a jak na tu hrůzu zareagovali.

1 1
možnosti
KV

Nevím, ale viděl jsem to video s panikou a bylo to 300m někde jinde v uličce s podezřelými zákazníky, kteří reagovali jako kdyby někdo zakřičel "jde policie".

Na náměstí se většinou řechtali a točili si to jako srandu.

1 0
možnosti
JR

J51a91n 88R72á10ž

23. 8. 2016 17:19

Jsem dle klasifikace pravdoláskových a neziskových "sluníček" xenofob, islamofob a lidskoprávní ignorant, a právě proto, že odpor proti zaplavování Evropy muslimy považuji za vážnou věc, považuji Konvičku za pomatence a jeho akce za kontraproduktivní. A ten údajný happening na Staromáku tomu všemu, co dělá nasadil korunu.

A je jedno, zda střílely airsofty, plynovky nebo "slepáci". Byla to nebetyčná kravina, která velmi poškodila protiimigranstské aktivity vsech, co nejsou vymatlanci jak Konvička. On už je opravdu zralý na šaškec!

1 0
možnosti
PU

P45e57t21r 17U84h98e96r

23. 8. 2016 15:38

Vladimíre, píšete nesmysly. Plynovky se vyrábí i jako automatické zbraně střílející dávkou. Nevím, jestli zrovna Kalašnikov, ale vyrábí se a u nás i prodávají.

0 0
možnosti
Foto

Dejte mi na ně prosím odkaz, nikde jsem nic takového neviděl...

0 0
možnosti
Foto

Vladimire, chapu, ze to jako byvaly vojak chcete rozebrat a pochopit. Ja bych to vsak prilis nerozebiral. Tim se dela jen reklama teto akci, panu Konvickovi a vlastne i muslimskemu terorismu. Negativni reklama je take reklama.

Jen tak pro zajimavost: v jedne pry pomerne duveryhofbe stredoveke kronice pry stoji, ze v jednom meste o pulnoci davy lidi pozorovaly jak kolem veze kostela na kostetech litaly carodejnice. Verim tomu, ze si to ten kronikar nevymyslel a ze mu to nekdo rekl. Mozna tam skutecne ty davy v tu noc byly. Zbytek vsak jsou nejspis fantazie nebo vtipy nekterych plus davova psychoza.

1 0
možnosti
Foto

Tim fantazie a vtipy nekterych myslim treba to, ze kdyz se ve tme nad kostelem nesl tmavy oblacek, tak zvolal: koukejte carodejnice.

0 0
možnosti
Foto

Takže konečně se mi dostalo možnosti tu "střelbu" slyšet.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/VIDEO-Allahu-Akbar-Konvickovci-vtrhli-jako-teroriste-na-Staromak-a-strileli-Turiste-v-panice-prchali-449946

Pravdou je, že se skutečnými výstřely automatické zbraně to má málo společného, to je jiných rachot, ony se na střelnici chrániče sluchu, nebo na bojišti špunty v uších nenosí na okrasu... Tohle je ale zvuk air softu, který se však po náměstí asi mohl dobře rozléhat. Něco jiného je asi ten zvuk slyšet někde v lese při "hře", a něco jiného je to slyšet na otevřeném prostranství. Uznávám, že neznalé lidi to mohlo vyděsit. To jen zvýrazňuje, jak neskutečně nemyslící aktéři té šaškárny jsou...

0 0
možnosti
VP

Tady je průšvih v tom, že na tom Staromáku je plno cizinců a vzhledem k tomu odkud přijížděli, podle mne z Pařížské, se to mohlo ještě rozléhat ... našinec by si broukl pod nosem akorát "který magor tady háže petardy a ptákoplaše" ... ti cizinci mají bohužel i jiné zkušenosti s tímhle než my, takže reagovali, jak reagovali. S tím už nikdo nic neudělá. O tom, že ztrácí soudnost Konvička, svědčí i tohle jeho prohlášení "„Navrhuji tomu Pehe provést něco, co se dnes nesmí ani napsat,” uvedl Konvička."

2 0
možnosti
DM

Konvička je nýmand.

Nicméně: přesto, že má k němu establishment soustavné výhrady, je záměrně tolerován jako představitel protiislamistů a zároveň vykreslován jako blb. Což vydatně přiživuje i on sám.

Všechno to divadlo okolo něj se děje s výsledkem jediným: podívejte se jakou má ta chátra úroveň.

Rozuměj: chátra jsme v tomto případě my, kteří se sebezáchovně bereme za svá práva, dokud ještě nějaká máme a kteří kriticky vidí organizovanou destrukci Evropy.

Přitom je to vzdělaný člověk, vyzná se v muslimské problematice. Byl by ale užitečnější např.jako jeden z poradců člověka, který má všech pět pohromadě, koncepci a přirozenou autoritu lídra. Jenže takového člověka už teď režim dokonale uklidí a zneviditelní. Takových se bojí nejvíce. Nějakého Konvičky - vůbec.

4 0
možnosti
Foto

Moc vymýšlíte. Byla ta akce úspěšně nebo ne?

Byla, protože se o ní píše.

7 1
možnosti
Foto

Byla pitomá - proto se o ní píše...

5 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám