Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"My máme jen jednu povinnost – předat svým vlastním dětem to, co jsme sami zdědili, co jsme povinni jako dobří hospodáři zvelebovat, a co nesmíme postoupit někomu, kdo na to nemá nárok."

Naprosto s Vámi souhlasím.

0 0
možnosti

J62a74n 49R80á94ž

5. 5. 2016 10:56

Ne, že bych nesouhlasil s jedinou větou článku, ale upřímně řečeno, unavuje mne číst stále dokola a dokola více, či méně zdařilé úvahy na téma shrnuté pěkně v nadpisu.

Quo vadis Evropo. Na téma jak dál bychom měli vést vážnou diskuzi, zcela osvobozenou od nostalgických vzpomínek na dobu, kdy jsme k "vyspělému a demokratickému západu" vzhlíželi s obdivem a touhou mezi země toho vysněného západu patřit. Musíme si sundat brýle mámení a uvědomit si, dnešní "západ" je něco diametrálně odlišného od našich tehdejších představ.

Evropa se zásadně změnila a stále mění. A my se musíme rozhodnout, zda směrem, kterým se "západ" ubírá chceme jít taky.

A o tom, jakou si představujeme budoucnost, to by se mělo stát stěžejním bodem věcných diskuzí zbavených ideologických paradigmat.

P.S. Předem odmítám argument, že když odmítneme jít cestou prosazovanou bruselskými elitami za prizvukovaní levicových liberálů, automaticky znamená, že chceme být v zóně vlivu Ruska. To je hloupost. V době první republiky jsme šli svou cestou, obklopeni nepřátelskými režimy, a nebýt zrady spojenců, mohli bychom , v naší samostatné cestě pokračovat. A dnes sami nejsme! Maďarsko, Polsko, Slovensko a dnes i Rakousko není zanedbatelná síla. A nezapomeňme taky, že NATO není EU.

3 0
možnosti

R^R^R^

Měli by si to přečíst všichni politici i sluníčkáři, ale mám vážné obavy, že by to stejně nepochopili, absence zdravého rozumu je u nich katastrofální.

0 0
možnosti

J22a70n 93R73á90ž

5. 5. 2016 11:01

Průšvih je, že oni jsou přesvědčeni, že to co dělají je výsledkem zdravého rozumu.

0 0
možnosti

Myslím si,pane Kroupo,že zdravý rozum vyhlížíte zbytečně.Ten už dávno Evropu opustil,když viděl,čeho jsou naši hrobaři z Bruselu schopní.Já už vidím ne v dáli,ale velice blízko dementní obličeje divných lidí z jakési Evropské komise nebo snad Evropského parlamentu? Prostě ksichty,které nám bezostyšně vnucují své pokřivené představy o Nové Islámské Evropě.Ať je Bůh zatratí!!! Vám karma jako vždy.R^[>-]

8 1
možnosti

Většinou s Vámi Vladimíre souhlasím , ale dnes ne. A to z jednoho prostého důvodu. Né, že byste se tak moc mýlil ale není to o muslimech, jak mylně uvádíte. je to o lidech z blízkého východu obecně, bez rozdílu víry.

1 0
možnosti

Mluvíte mi z duše.Taky nevidím žádná pozitiva, zato negativ spoustu.Arabové nebudou dělat nic-ani řemesla,ani nic jiného.Vůbec si nedovedu představit,jak to všechno dopadne, co nás čeká za 20-30 let.Bohužel se toho asi dožiju.

1 0
možnosti

R^ a marné postesknutí - ti řemeslníci a živnostníci, kteří založili své firmy před 10 - 15 lety, pláčí nad výdělkem. ne že by nebyli potřeba, ale nemají lidi, zaměstnance. I když o tom ten Váš blog není, začíná to být na pováženou. Chybí zedníci, truhláři, kamenící, svářeči, elektrikáři... Ředitelé učilišť, dělají při náboru, co mohou. Ale asi jen oni.

1 0
možnosti
Foto

A co to má, prosím pěkně, společného s tímto blogem? Muži, co sem přichází z 90 % - 99 % odmítají, aby jejich manželka chodila do zaměstnání, kde by nebyla pod jeho dohledem mezi cizími muži, takže jsou prakticky nezaměstnatelné. Píšete "zedníci, truhláři, kameníci, svářeči, elektrikáři." Když vyškrtnu poslední dvě zaměstnání, na které nemá kvalifikaci skoro žádný z imigrantů a moc málo z nich má vzdělání, aby si mohlo udělat na tuto profesi rekvalifikaci a ještě méně jich je ochotno se rekvalifikovat, tak z prvních tří profesí by takový muž neuživil rodinu, kde manželka nepracuje a mají 5 - 7 dětí. Co udělá takový člověk, který je tu nuzákem a přitom mu slibovali, a šel za bohatstvím, auta, domy, apod., a kterému je od malička (i jeho otci a dědovi) do hlavy vtloukáno, že za všechny útrapy muslimů a za všechno zlo na světě může západ a nemuslimové? A když ne on, jaký bude jeho syn? nebo jeho vnuk za pár desítek let? Nezdá se Vám to povědomé? Kdo vraždil v Paříži, Londýnu, Bruselu, Madridu? Docela by mě zajímala Vaše odpovědi.

3 0
možnosti

Vladimíre,kdo se má snažit vést k řemeslné práci naše mladé lidi? Kolik tvých dětí se účí řemeslu? Děkuji za odpověď

0 0
možnosti
Foto

Já mám dvě holky, jedna pracuje v turistickém ruchu a druhé je třináct. Kluky nemám, a dospělé už vůbec ne. Ale víš co já osobně tak trochu závidím druhým lidem? Když je živí nějaké krásně řemeslo, jsou u toho šťastní a prospěšní. Třeba můj brácha je živnostníkem - brašnářem. V jeho dílničce to voní kůží a včelím voskem, uživí ho to, baví ho to, a dělá krásný věci.

2 0
možnosti

Bylo to sice 'na preskacku', cas tlaci, ale 'kam jsem slapl byla pevna zem'. Dobry clanek.

2 0
možnosti

...... statečně kráčí rovnou do "brusele" !, - ale u teho já už, zaplaťpánbů, nebudu !

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám