Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

Pane Kroupa jste přesný a máte ten zřetelný Hemingwayovský slovník. Už jsem si vás vyčlenil jako větvu a pana Paulczynskiho a dříve, než si blog přečtu, ho raději uložím - pro případ, že by byla madam "Terina - Naše svědomí" rychlejší a chtěla ho smazat. Souhlasím se vším co jste napsal - do teď. (Až to v chlifátu v samizdatu vydám, budu v balíku, a za ušetřený peníz Vás můžu schovat.)

0 0
možnosti
Foto

Už jsem to dnes napsal jako konspirační teorii do diskuse u jiného článku, takže píši znova. Turci mají zřejmě svůj tajný "superplán". Dosáhnou-li bezvízového styku s EU, vystaví několika milionům (2,5 milionu Syřanů a 5 milionům uprchlíků ze zemí ostatních) turecké pasy s vízy na 90 dní do zemí EU - a pošlou je všemi prostředky na Západ. Chci vidět, kdo a kde toto množství lidí dokáže po 90 dnech najít, pochytat a vrátit zpět do Turecka...?!!;-O NIKDO.

0 0
možnosti
Foto

Z jakého důvodu by mělo Turecko bránit uprchlíkům nbo migrantům obecně vodchodu z jejich země do EU?

Mimochodem jen Syřanů je v Turecku kolem 2,5 milionu a mluví se až o 5 milionech migrantů, kteří přišli bez dovolení celkem-to je víc než v celé EU.

Nejde o vydírání, řekli si cenu za službu, kterou po nich EU chce a na EU je zda ji zaplatí či nikoliv, případně jakou nabídne jinou protislužbu.

0 3
možnosti
JS

J75a21n 19S27o69u68č95e18k

20. 4. 2016 14:53

Souhlasím. Turecko nepokrytě EU vydírá a to za zbabělého mlčení bruselských aparátčíků. Pravda, do této situace se dostala sama EU svoji totální neschopností uhlídat si své hranice. Žádný stát na světě nedopustí, aby se mu na jeho území potulovaly statisíce běženců z celého světa a vynucovaly si průchod skrze několik zemí do svého zaslíbeného ráje. Reakce na migrační vlnu měla být následující: zřízení několika záchytných míst třeba na neobydlených řeckých ostrovech, evidence a prověření těch, které by EU chtěla a byla schopna přimout, ostatní vrátit zpět do jejich zemí. Tím zároveň odpovídám panu Lukešovi. Ono nelze jen říkat, že s tím nic nemůžeme dělat, že je nemůžeme vracet, neboť jejich domovské země je odmítají přijmout. Pokud k Vám do domu vtrhne 10 migrantů, také budete říkat, že s tím nemůžete nic dělat? Evropa prostě není schopna donekonečna přijímat migranty celého světa, notabene ty, kteří se jí odvděčují zabíjením a teroristickými útoky.

4 1
možnosti
Foto

Zatím pořád mnohem víc lidí z Evropy emigrovalo než do ní imigrovalo

0 0
možnosti
RS

Myslim, ze uz v minulosti se methody nasly jak se tento problem resi. Zalozit uprchlicke tabory, nedovolit tyto tabory opustit a mirna strava. Tak tomu bylo za druhe svetove valky ve Svycarsku. Nabidnout migrantum dopravu domu. Oni ti migranti nejsou tak blbi aby zustali. Kdyby se to rozkriklo tak by taky neprisli.

8 0
možnosti
JL

Pro pana Kroupu a ostatní diskutují, napadající schopnost hlídat vnější hranice a hlásající jednoduchá řešení. Jak byste to dělali Vy? A konkrétně. Pokud se EU nedomluví s Tureckem a to bude dál zavírat oči nad pašeráky a prchajícími uprchlíky, řekněte mně, co chcete s těmi lidmi na člunech dělat? Existují nějaké mezinárodní úmluvy, něco jako námořní právo... Kapitán lodi musí posádku v nouzi zachránit nebo přivolat pomoc, jinak je potahován po soudech. Jistě to původně nebylo myšleno na uprchlíky, ale na to, když potkám loď v nouzi, ale to je jedno. A zpátky do Turecka už je odvézt nemůžete be souhlasu turků, natožpak operovat v jejich pobřežních vodách. Je to blbé, ale je to tak... Takže čluny prostřelit a dívat se, jak se lidi topí? Přidržet je pádlem pod hladinou? Nebo jiné řešení?

3 1
možnosti
Foto

A podle Vás je dobrým řešením brát donekonečna další a další lidi na "naše" břehy? Odmítám nést odpovědnost za životy lidí, kteří s nimi hazardují a i přes riziko utonutí se vydávají na moře. Jejich volba - jejich boj. Prostě by na březích, respektive ještě ve vodě bylo něco jako plot, zeď, zábrana, lodní blokáda, nazvěme to jakkoliv, prostě něco, skrze co by se nikdo nepovolaný nesměl dostat. I za cenu použití násilí. I když Vám asi Vaše svědomí říká, že násilí není řešením, jsou okamžiky, kdy bohužel jiné řešení pozbývá efektivnosti. Nejsme povinni na evropské území přijímat každého, komu se to zlíbí, neneseme my, Evropané, pražádnou odpovědnost za životy milionů lidí v jiných zemích a světadílech. To, že někdo volí místo cesty po zemi cestu po moři, z něho nesmí dělat a priory něco jiného, než čím je, a sice nevítaným hostem. A nevítaní hosté by měli pochopit, že se také může stát, že s nimi někdo vyběhne, jako se žhavým popelem. Howgh!

14 2
možnosti
DB

Pánové, především si uvědomte, že Turecko je v NATO, USA je v NATO a i my jsme v NATO..tedy snad skoro celá EU....a Turecko je v NATO od roku 1952 a to pro to, že USA se potřebovaly dostat na hranici se SSSR...takže toto turecké vydírání je jen hra inscenovaná USA...

Kdyby tomu tak nebylo..USA by rázně zakročily a Turecko zpacifikovaly, protože si přece jako vládce NATO nemůžou nechat líbit, aby jeden člen paktu osočoval druhého člena ..ale protože to povolí, je jasné,,kdo za tím stojí...a není to Putin:-)

celá akce má několik úrovní, 1) rozhádat státy EU mezi sebou, každý má obvykle jiný názor..2) nahnat strach lidem před islamisty, 3) vyvolat veřejnou debatu a tím zabrat kapacity mozků na přemýšlení o důležitých věcech, 4) vyvolat odezvu ..tedy dezinformační kampaň a tak dále..je to psachologicko-siciologicko-ekonomicko-politický pokus jako v laboratoři..jenže pokusnými zvířaty v té laboratoři jsme my..a někdo za velikou louží se jen tiše usmívá a pozoruje co se děje...a jak se s tím popereme a co všechno přehlídneme.....je to hybridní válka ve své největší nahotě...je to skutečná realita...HRY O TRŮN SVĚTOVLÁDY

5 2
možnosti

Za mě karma R^ Buď soudruzi v EU se paktují s Tureckem z čirého zoufalství nebo je to všechno jenom jedna velká nedomyšlená habaďura.

14 1
možnosti

nejhorší je, že je možné úplně všechno, co člověka v této souvislosti napadne.

4 0
možnosti
VN

Mám pocit , že si pletete bezvízový styk se Schengenem.

Schengen znamená neobsazené vnitřní hranice , možnost cestovat v rámci území pouze s občankou. Bezvízový styk neznamená hranice bez kontrol , ale možnost cestování pouze na cestovní pas (není-li dohodnuto jinak) ..a vízový styk je o tom , že k překročení hranice potřebujeme vízum. Jsou země , kde získat vízum je formalita (vyplnění karty a zaplacení poplatku na letišti) , a kde je to pěkně složité. Například získat vízum do takového Ruska či Běloruska není nic jednoduchého.

Nevím , neznám jak je dnes pro takového Turka jednoduché či složité vízum do EU získat. Vzhledem k tomu , kolik se motá i po českých silnicích tureckých kamionů a kolik polotureckých rodin žije v západní Evropě si myslím , že to nic složitého nebude. A tak se nabízí otázka , co by vlastně zrušení bezvízového styku pro evropany znamenalo. Ale to je otázka pro odborníky , nikoliv pro pana Kroupu...

3 0
možnosti
PK

P32a88v25e90l 98K31u62l17a

20. 4. 2016 10:39

Turecké vydírání neznamená nic jiného než to, že kdyby si byla EU schopna a ochotna ochránit své hranice sama, tak by se nemusela spoléhat na Turky, potažmo se jimi nechat vydírat. EU ale nemá na takové věci čas, když musí vydávat mraky pomatených směrnic :-/

12 1
možnosti
VN

Otázka je , jak plná ochrana hranic EU je či není reálná.

1 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám