Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Toto celé je už zmatené. Strašně se do toho všichni zamotáváme. Na blízkém východě a v Severní a střední Africe ale i na dálném východě nyní panuje extrémní násilí, kdy se vyvražďují jednotlivé klany a frakce a vzniklo tam postupem času monstrum, jež vykrystalizovalo v Islámský stát. Taky si tam jezdí veškeré velmoci vyzkoušet moderní zbraně a zaválčit si tam s drony, jež mají na svědomí další lidské nevinné oběti. Mudžahídy si vypěstovali Saúdi s USA proti SSSR. Pak tam panuje ještě idea mučednictví, Islámský stát hlásá, že se mají všichni křižáci, kteří nesouhlasí s jejich fundamentalistickou vizí světa, vyvraždit, vraždí všechny, muslimy, nemuslimy, ateisty, křesťany neateisty, díky sociálním sítím a neopevněným hranicím infiltrují EU ale i Austrálii a Severní Afriku, tam provádí atentáty na bezbranné lidi, a pak dostane u nás údajně facku nějaká arabsky mluvící holka, která ideologii radikálního fundamentalismu snad ani neschvaluje a je z toho zmatek mezi českými blogery.

0 0
možnosti
JC

J12i69r34i 34C22e35e

20. 4. 2016 12:49

Co se řeší?

- údajné napadení, které je ovšem bez svědků (v údajně plné tramvaji).

- údajná policejní laxnost, také bez svědků.

Svědectví osoby blízké - sestry - je bráno jako účelové.

To celé stačí, aby byla tato trapná historka uličního formátu označena za hoax, jak to komsomolci obvykle dělávají při událostech týkajících se jejich chráněnců, pokud tyto nejsou dostatečně zdokumentovány.

Zde ovšem komsomolci na základě hoaxu podsouvají kolektivní odpovědnost celého národa.

Prostě chucpe.

0 0
možnosti
KB

Mě zaujala ta údajná policejní laxnost.

Představte si, že by v tom nebyla ta arabština. Přijdu na Policii, že mě dal někdo v tramvaji facku. A co mají jako policajti "nelaxně" udělat? Obšancovat celou tramvajovou trasu? Vyhlásit celostátní akci?

2 0
možnosti
Foto

Nevím, že by vás někdo nařkl, že facku schvalujete .

Ostaně blog paní Janků nebyl o útoku, ale o reakcích lidi jako jste vy.

To zač jste byl kritizován (oprávňěně) je vaše (a nejen vaše) bagatelizace a relativizace situace poukazováním na fakt, že nějací jiní muslimové se někde jinde dopustli násilí proti někomu jinému a že to by mohl být důvod proč k útoku došlo.

Už jen to, že připousříte, že by to mohl být relevantní důvodem, je odpornéRv

1 10
možnosti
Foto

Asi byste si ml vybrat, zda něco schvaluju, nebo bagatelizuju či relativizuju. I když upřímně - já v těch termínech moc rozdílu nevidím, a jsem přesvědčený o tom, že ani jednoho jsem se nedopustil...

3 1
možnosti
Foto

Tak já jsem někdy okolo roku 1970 jel se skupinkou Švýcarů tramvají z restaurace U Zpěváčků a při čekání na tramvaj jsem jim na refýži vyprávěl vtipy.

Přijela tramvaj a já pokračoval ve vyprávění načatého vtipu a ta němčina se lidem vůbec nelíbila.

Ale na budku jsem nedostal. To byla normalizace.

2 0
možnosti
TJ

A to já chápu, že se do vás pustili. Není možné, aby kdokoliv na základě toho, že v Paříži nebo Bruselu nebo kdovíkde příště NĚKDO masakruje lidi, mlátil v Praze kohokoliv jiného NĚKOMU podobného. Dotyčná je prostě oběť a basta.

Jenže, navzdory všemu výše napsanému a navzdory tomu, že je vaše otázka zcela špatná a nemístná, tak to tak bohužel je. Někdo to přijmout nedokáže, jiný nechce a sesypou se na toho, kdo to řekne, ale lidi takhle bohužel (v obém) fungují.

1 3
možnosti
JO

Ono vůbec není jisté, jestli někdo někoho mlátil a taky není jisté proč. Takže nevím, co vlastně chtěl mladý pan autor, ve svém článku na základě zdroje jedna paní na fejsbuku napsala, sdělit. Teda kromě toho, že jsou Češi xenofobové.

4 0
možnosti
Foto

Ještě jednu věc jsem si uvědomil - mladík, pod jehož bolgem jsme se poprvé sešli, položil otázku o všeobecné náladě v naší společnosti, A jako na takovou otázku jsem já v diskusi tam reagoval - tedy o všeobecné náladě ve společnosti směrem k muslimům.

3 0
možnosti
MK

Víš Vladimíre, já si myslím jednu věc. Pokud k té facce došlo, tak to nebylo od nikoho kdo je proti islámům a muslimům, ale od někoho , kdo si potřeboval vybít svojí agresi a je zakomplexovaný a ta arabština byla jen zástěrka.

5 1
možnosti
MK

Vlastně nevím o co jde. Dal jsem si pauzu nejen od blogů, ale také od toho co se děje kolem islámu u nás. Nicméně, jako odpůrce islámu nemám problém s tím, když žena nosí šátek, protože věří, že to tak podle její víry musí být. Nemám problém s cizinci. Neměl bych problém ani s muslimy, kdyby. Kdybych islám nestudoval několik let a neměl s muslimy zkušenosti a to velmi bohaté, získané po několika letech pobytu, kdy jsem je měl jako sousedy.

Dokáži pochopit, že někomu může arabština v naší zemi vadit. Ono to není jen u nás. V Rakousku reagují na arabsky a turecky mluvící lidi také docela s nedůvěrou, byť je nefackují. Nicméně mě zaráží jedna věc na tom všem. Normální člověk, pokud nemá zkušenosti, není schopen poznat arabštinu, tedy, že se o arabštinu jedná. Pokud před normálního Čecha postavím někoho kdo bude mluvit parsí, hebrejsky, aramejsky atd. a řeknu, že to je arabština, tak nebude tušit, že se o arabštinu nejedná. Takže myslím, že to bylo spojení šátku a východního jazyka a nikoli arabština jako taková.

12 1
možnosti
Foto

Ona by stejně mohla dopadnout kdyby mluvila jiným jazykem, který by útočnice mohla považovat za Arabštinu.

Pokud máte "problém s muslimy" tak jen kvůli své nenávistné agresivní povaze a díky svému chování, které je zcela v rozporu s křesťanstvím ke kterému se hlásíte.Rv

0 6
možnosti
MR

Ech Mistře, ne, že bych s Vámi nesouhlasil, ale poputujete rovnou do Hyde parku. Dám Vám karmu.

1 0
možnosti
Foto

Já uvedu jiný příběh. Který je stejně odporný, jako ono údajné napadení té dívky. Jedná se o zprávu, která v této chvíli je na titulce idnes a říká, že ředitel školy v Teplicích je terčem nenávistných emailů žádajících vyhození muslimské studentky. Je to odporný příklad tuposti některých pseudovlastenců, kteří jsou schopní napadnout ženu jen proto, že má na hlavě kus hadru. Jenže je tu i druhá strana mince. A to ta, že tuto averzi nebo chcele li odpor někdo musel způsobit. Nebyl tu odjakživa. Pamatuju si na doby, těsně po převratu, kdy zahalení turisté například v Praze nebo Brně, budili pozornost spíše tím, že to tu nikdy nikdo moc neviděl. A byla to pozornost spíše chvilková. Jenže jak se svět vyvíjí, jsme svědky zrůdností, které jsou ve jménu islámu páchány a media a politici, namísto jasného vysvětlování a jasných postojů, zametají obavy lidí pod stůl a mnohdy hrozí postihy, za údajnou nenávist.

A přesně tak já chápu komentáře pana Kroupy. Rozhodně v nich nevidím schvalování konkrétního útoku. Je to jen snaha upozornit na příčinu toho, co se stalo a co se děje. Protože to, co se děje, je logický vývoj, který známe z dávné i nedávné historie. Kdykoliv jakékoliv zločiny zůstávají nepojmenovány a nepotrestány, přichází právo ulice, právo primitivů, kteří mají tu výhodu, že jsou ukřičení, hlasití, hovoří k davu líbivě až podlézavě a to má velkou šanci na úspěch. A my nemůžeme prostě zapomenout na to, kde celý ten kolotoč nenávisti a zla začal. Kdo jej začal. A že ten údajný útok na onu dívku v tramvaji, či nenávistné emaily proti studentce z Teplic, jsou jen zákonem akce a reakce. Odporným, hnusným a nelidským, přesto však reálným a je čas s tím něco udělat.

23 0
možnosti
Foto

Díky Bohu, že mě alespoň někdo pochopil!R^

9 0
možnosti
Foto

Může mi paní Janků vysvětlit, proč mně některý z adminů smazal jako neslušný příspěvek, kde se oharažuju proti lži a píšu o tom, že mě to uráží? Co je na takovém příspěvku neslušného a nepatřícího do "slušné diskuse"? To se nesmím ani slušnou a nevulgární formou bránit proti lžím a překrucování mých myšlenek, jako to udělal pan Polický?8-o

8 1
možnosti
SS

Precti si Orwella - Farma zvirat a 1984.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám