Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No někdy mám dojem, že to souvisí tak trochu s dojmem části českých lidí, že český národ je tak nějak "bohonosný" snad od dob husitů. Tj. český Hus a jeho pravda proti "všem", pobili jsme křižáky a pak zrada u Lipan. Pak zase za Rakouska, že Češi jsou utlačováni, ale máme průmysl a jsme nejpokrokovější v monarchii, a tak buch s Habsburky přes palubu, pak ČSR vzor nejvzornější demokracie v Evropě, ale zase zrada Mnichovská. Pak zase socialismus a Pražské jaro (jakýsi zázrak) a zase zrada - okupace. No po 89 jsme chtěli být opět vzorem tržního hospodářství, to se tak úplně nepovedlo. No tak aspoň nyní jsme vzorem lidskoprávních aktivit, no. Když už se to ČSR rozvalilo, na císaře si ani nevzpomene při výročí letošním, ČSFR se taky svalilo. No a za vzor si ČR moc zemí nebere v ničem. Tak aspoň něco nám zbylo. Noční házeči vajec na vlajky a popisovači pomníků a nekonečné demonstrace za účasti většinou stovky lidí, nu a internetové souboje. Tak, v koutku duše jsme přeci stále "bohonosný národ". Aspoň na našem dvorku, no.

2 0
možnosti

Ano , Čínu nelze přehlížet. Souhlas.

Nicméně , dle mého názoru je třeba si od Číny držet odstup. Přílišný kamarádšoft a rektální alpinismus by se nám z dlouhodobého pohledu nemusel vyplatit !!

Apropo...ze sci-fi myšlenky , že čínských investic je zde 50% a že ČR je na Číně závislá mi běhá mráz po zádech.

2 2
možnosti

..... sem sháněl lidskoprávní aktivisty na demošku za práva homosexuálů v Ugandě a vono nic,- taky sem chcel protestovat proti trestu smrti v USA a zase nic,- tak sem se do teho chcel pořádně vobout v tej šárii, že jako budem lidskoprávně demonstrovat za práva žen v tej SA jak voni tam kamenujou ty baby a sekaj hlavy na veřejnosti a vono tuplem nic,- největší překvápko mě čekalo když sem dával dohromady hromadný vystoupení proti režimu Kima v Koreji a Castra na Kubě,- světe div se, ale nesehnal sem jedinýho aktivistu kerej by to teho se mnou šel, prej je to daleko a nic se nezmění ....... sem teda tu Čínu vynechal protože je taky daleko a taky se nic nezmění ale jak vidno byla to chyba,- bezmála miliarda a půl utlačovanejch lidí na mě čekala až pudu šaškovat s rolničkama do Práglu a já sem je tak zklamal,- nikdy si to nevodpustím !

17 2
možnosti
Foto

Souhlasím s každým slovem Vašeho blogu, Čínu nelze přehlížet, Merkelová tam byla hodněkrát, v Anglii se čínským představitelům též okázale věnovali.

Nevím, proč my si stále myslíme, že můžeme dirigovat politiku ostatních, nejen Číny.

A fandové Tibetu by si měli přečíst něco z historie lámů, když se tam třeba užívaly tresty vypichováním očí.

8 4
možnosti

Za mě karma... R^

Jediné, co mě na té návštěvě čínského prezidenta nebylo moc po chuti, bylo to podlézání a jistá dávka pompéznosti (např. ty vlajky v Evropské ulici). Ale i přesto je mi momentálně Čína sympatičtější (nebo alespoň méně nesympatická) než např. merkelovské Německo, hollandovská Francie a celá EU.

5 4
možnosti

natož pak ultratotalitní Saúdská Arábie, která hraje jednu z klíčových rolí v zaplavování Evropy tzv. "uprchlíky".

2 1
možnosti

Vážený Vladimíre, naprosto s Vámi souhlasím. Za mne máte karmu. Mimochodem "lidskoprávní aktivisty", kteří jen tak poštěkávají, když mají pocit, že jim za to nic nehrozí (těch pár facek od Číňanů muselo pro ně být docela překvapení) taky nemusím. Považuji je za provokatéry a profesionální prudiče.

6 1
možnosti

Vladimíre,pouze tvůj názor,nic víc,:-)

1 2
možnosti

Nevadí mi dobré vztahy s Čínou, ale vadí mi, když se náš prezident jezdí do Číny učit "stabilizovat společnost". Vadí mi, když Policie ČR přihlíží agresivitě čínských aktivistů, anižby proti nim adekvátním způsobem zásahla. Jsme stále ještě demokratická země, protestovat proti Číně, upozorňovat na zločiny čínského režimu, nosit tibetské vlajky je svobodné právo každého, a nevidím důvod, proč by se to mělo měnit.

10 2
možnosti
Foto

A agresivita našich levicových a lidskoprávních aktivistů na mnoha demonstracích Vám nevadí?

6 2
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám