Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K72a41r66e50l 72R95a86d39a

24. 3. 2016 19:58

NATO není k tomu, aby chránilo Evropu. Je to jen divadýlko, které má za účel vytvořit komplice pro válečné výboje USA.

0 2
možnosti
Foto

K72a14r25e92l 11C69a42c44h

25. 3. 2016 9:39

Asi na tom něco bude. Pokud NATO bude pod rozhodujícím vlivem USA, tak mu asi evropský problém bude šumák. V tom případě by se Evropa měla urychleně dohodnout, že z důvodu svého ohrožení vytvoří svůj vojenský pakt, který nezávisle na USA bude Evropu chránit. Námořní síly Británie a Francie jsou dostatečně silné, aby dokázaly vytvořit kontrolované a neprostupné pásmo ve středomoří a pozemní jednotky by musely obsadit zelenou hranici EU, aby to zastavilo islámskou invazi. A hlavně se musí přestat harašit zbraněmi na hranicích s RF, protože tam dnes skutečný a ohrožující nepřítel opravdu není. Doba Stalina a Brežněva je totiž nenávratně pryč.

0 0
možnosti
RT

Spíš než na NATO je třeba se v Evropě soustředit na deislamizaci, tj. islám omezit, zakázat některé pasáže, zakázat šáriju, atd.. A ISIL vznikl díky slabošskému stahování Obamy z Iráku, nikoliv díky invazi v roce 2003. Pokud by USA držely tvrdě armádu, takby žádný ISIL nevznikl.

2 0
možnosti
Foto

R^R^R^Saddám Husajn zbraně hromadného ničení měl a po ukončení invaze se jich část našla. USA o tom moc nemluví, protože v době, kdy byly v Bgadádu, tak část zbraní se odvezla jim pod nosem a podle rozvědky Izraele do Sýrie. Další část před intervencí si odvezlo Rusko a další část se našla. Když si dám práci, tak najdu seznam toho, co se zde našlo.

2 0
možnosti
Foto

A takto, kdo Saddámovi Husajnovi všemožné zbraně při válečném konfliktu s Íránem dodával? Jen to, že určitá země má chemické zbraně a je ochotná spolupracovat na jejich likvidaci nárok na invazi neopravňuje. Saúdská Arábie má zbraní a zbraní, od UK, USA a nikdo na ni neútočí. Dokonce sama podniká invazi do Jemenu. Chemické zbraně jsou jednou nejméně účinných zbraní na světě a fungují jen za určitých podmínek.

0 0
možnosti
Foto

K66a28r22e91l 74C33a40c53h

24. 3. 2016 15:06

Já si nemyslím, že bychom měli zasahovat na území arabských států k řešení jejich problémů. Tyto problémy si musí vyřešit sami. Smutné ovšem je, že politikou naší (myslím tím politiku EU) a politikou našeho Guru (myslím tím USA), jsme jestliže ne přímo zapříčinili, tak zcela určitě pomohli k tomu, aby ta křehká stabilita, která v tomto regionu byla udržována místními autoritativními režimy, byla natolik narušena, že vyústila v občanské války. Aby si ale mohli své problémy řešit sami, je nutno se do nich přestat jakkoli vměšovat. Konfliktní území je třeba absolutně izolovat. A hlavně je třeba znemožnit jakékoli přesuny obyvatelstva z tohoto území k nám. Jestliže se obyvatelstvu nelíbí, co se tam děje, ať se samo zapojí aktivně do pokusu o změnu. Měli bychom se vyvarovat toho, že začneme nějakou stranu podporovat, nebo dokonce řídit. Naprostá většina Arabů totiž žádnou demokracii našeho typu nechce, tak bychom jim ji neměli vnucovat. No a celé slavné NATO by se mělo postarat o to, aby ochránilo naše území před vlivy z konfliktního území. Nepustit k nám jediného migranta i za cenu použití silových prostředků - jak na moři, tak na souši. Na to by námořnictvo i pozemní vojsko NATO mělo stačit. Budeme-li se snažit řešit jejich problém silou na jejich území, obrátí se nenávist místních obyvatel proti nám jako původci jejich utrpení. To jejich duchovní vůdce jen posílí. My naopak musíme dosáhnout toho, aby se místní obyvatelstvo vzbouřilo proti těm, co jim dělají ze života peklo a ne aby sbalili ranec a zahájili pouť do EU, protože je to jednodušší. A navíc se v těch davech ztratí i zastánci celosvětového džihádu. Politici totálně zklamali a my to budeme pociťovat ještě dlouhá léta.

5 0
možnosti
Foto

Samozřejmě s Vámi souhlasím, jen mám pocit, že my nakonec budeme muset bojovat i na "jejich" území, a to ne proto, abychom vyřešili jejich problémy, ale abychom tam vyřešili právě ty svoje. Už je to v pohybu, a my s tím nenaděláme nic tím, že se budeme snažit si nalhávat, že se nic neděje.

5 0
možnosti
MP

No nic proti boji s Islámským státem, samozřejmě je třeba s ním bojovat a NATO je v tomto případě opravdu zcela bezzubé. Ale je třeba upozornit, že problém je širší a samotnou likvidací IS v Sýrii a Iráku rozhodně neskončí. Džihádisté se jen přesunou jinam, případně rozprchnou po světě a budou pokračovat. Už teď mají poměrně silné pozice v Libyi, kam by jich asi většina přešla, vrací se také do Evropy, dále se můžou rozšiřovat do Somálska nebo opět do Afghánských hor atd. Oni už dnes ani žádné velké centrum nepotřebují. Podle analýz už se velké akce typu 11. září dít nebudou, je to příliš složité na organizaci, přípravu a koordinaci, ale více bude menších soběstačných skupinek, které budou operovat víceméně samostatně, jen s vedením na dálku, s výběrem relativně menších místních cílů. Takže je třeba mírnit ten předpoklad, že porážka IS a mír v Sýrii všechno řeší...

3 0
možnosti
JS

NATO v podstate (bez USA) nema zadnou armadu, ktera by mohla bojovat, nebo obsazovat uzemi. Pro soucasneho prezidenta USA je nejvetsim svetovym nebezpecim globalni oteplovani. Tedy nadeje, ze dojde k nejakemu zasaadnimu niceni ISIS je naprosto marna.

2 0
možnosti
Foto

Tam kde nemůžete rozhodovat o svém životě, svém majetku a domlouvat se se svými sousedy na čem chcete, tam budete vždy vystaven zlovůli těch, kteří vás zdaní a neochrání před ničím. Jenom ovce bečí, že chtějí víc hlídacích psů a vyšších ohrad. Svobodní lidé mají možnost vzít svůj osud do svých rukou.

0 1
možnosti
Foto

Proboha, snad nechcete naznačit, že NATO je vlastně takové hospodářské společenství, v podstatě finanční fond a investice pro mnohé státní ekonomiky? Tedy s normální firemní filosofií, která nutí čas od času vyměnit sklady. Takže se války vedou asi tak, jako jiné firmy uskutečňují jarní a zmíní výprodej. Tedy jestli máte opravdu tohle na mysli, tak to máte mou podporu.

0 0
možnosti
Foto

NATO mi ze všeho nejvíce připomíná Divadlo Spejbla a Hurvínka. To má také své nejlepší časy za sebou, jsou tam loutky a budoucnost je nejistá...

7 0
možnosti
Foto

Takže je pro vás adekvátní rovnice třeba deset tisíc vojáků padlých ve vítězném boji za záchranu stovky civilistů. Co když ani to nepomůže? Ostatně právě dnes byla zahájena ofenzíva s cílem získat zpět Mosul. Takže i na této frontě se něco děje.

Jenže islámský stát je ideologický stát, který vítězí tím více, čím více území stratí, protože tím více srdcí získá pro svou věc.

Je to stejný mor jako bolševici, dokud nezvítězil Stalin, který se začal věnovat geopolitice.

0 0
možnosti
Foto

A Vy si myslíte, že lze islámský stát porazit na poli ideologie...? Kdyby tak, jako právě nyní Vy, uvažovali mnou zmínění spojenci v Druhé světové, tak by Hitler dobyl celý svět. Když se někdo stane vojákem, tak přísahá, že za obranu své země v případě nutnosti položí i život. Nelze jinak, svět není růžová zahrada s létajícími slony.

5 0
možnosti
Foto

Přesně na toto IS čeká, že je NATO vybombarduje. Chtějí mít určitý počet států, aby mohli být apokalypticky poraženi. A pak přijde Mahdi. Ježíš Kristus. To kážou ve svém internetovém časopise. Pokud je zničíme v Sýrii a Iráku, přesunou se do Libye. Čím víc bojovníků zničíme, tím víc jich díky propagandě na sociálních sítích naroste.

1 1
možnosti
Foto

Tak budeme raději sedět na pozadí, dvakrát, třikrát do roka budeme s někým Je souis, položíme pár plyšáků, a hlavně je nenaštvat...

12 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám