Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dokázáno je, že mešity v Eu už ani ne, i když možná, vliv mají na radikalizaci především sociální sítě. Teroristé dokáží s mladým člověkem trávit desítky hodin a věnují se mu jako se mu nikdy nevěnovali vlastní rodiče

0 0
možnosti

Vladimíre, Vaše teorie je pěkná, vše jste hodil na muslimy a Korán. Vypadá to důvěryhodně, ale úplně tak to není. Evropa již není kapitalismem, kde má každý svobodnou možnost se prosadit vlastními znalostmi a pílí. Třeba podomním prodejem dřeva na topení, tam získáním prvotního kapitálu a následně to dotáhnout až k realitnímu magnátovi. Evropa je socialismus nejhrubšího zrna, podnikání je regulováno a ani příslovečná babka prodávající mrkev ze své zahrádky, to již dělat nesmí. Máme nepřeber povinných plateb, nepřeber zákazů a příkazů. Pokud ty povinné platby neplatíte, jste zločinci. Ani ve snu by mne nenapadlo se zastávat teroristů, ale oni by snad i chtěli se prosadit, jako v Arábii, kde existuje, pomineme-li náboženskou, ale svoboda, nikdo je nekriminalizuje za neplacení zdravotní a sociální daně, vyrábějí a prodávají své produkty, jestli je to uživí nebo ne je jen jejich problém a nikdo jim s ním nepomůže. Tady se cítí jako lidé druhé kategorie a bílí evropané zrovna tak, jelikož oni musí platit jejich pohodlný život ze svých daní a ti mladí Arabové a Afričané nesmějí tak drobně podnikat a živit se jen tak přiměřeně, bez iluzí o nezměrném bohatství, musejí zahálet, jelikož jejich mentalitě není přirozené vstávat den co den ráno v pět, mašírovat do fabriky, tam 8 hodin makat a měsíc čekat na výplatu. Paradoxem je, že tento socialismus táhne do Evropy stále další, kteří zas budou zklamáni a následně se naserou a zas něco provedou.

Socialismus se všemi jeho regulacemi je výhodný pro evropské lenochy, rádi mu opět dají svůj hlas, ale není výhodný pro Araby, oni jsou skutečně zvyklí na svobodu, které se jim v socialistické Evropě nikdy nedostane. Asi to vyzní jako absolutní pitomost, ale neomarxistický socialismus je hlavním viníkem. Bez něj by tady ti hoši ani nebyli a bez něj by se necítili vykořeněni. A teď do mne.

1 1
možnosti
Foto

Lidé a to i ti vymaštění ručníkáři většinou jednají racionálně. Podle praxeologie každý člověk jedná tak, že svým jednáním zvyšuje svůj užitek. Je pravdou, že existují metody jak přimět člověka, aby jednal jako stroj, tj. bezmyšlenkovitě plnil rozkazy. Tyto metody vymývání mozků jsou součástí výcviku moderních armád a moderních tajných služeb. Nic bych za to nedal, že těm ručníkářům co se odpalují v Evropě pomáhají tajné složky, které řídí lidé, úzce spolupracující s vládnoucí kastou západních států. Jedině těmto lidem přinesou teroristické útoky užitek ve formě větší moci a zvýšeného přílivu peněz.

0 3
možnosti
Foto

Jéžiši, ty to vidíš...8-o

3 0
možnosti

Nu, pokud označíme extrémní, radikální islám jako infekci, která ohrožuje civilizaci, lze specifikovat i ty skupiny (ano, celé skupiny) obyvatel, které jsou k této infekci více náchylné než jiné skupiny obyvatel. A k radikalizaci ve jménu Alláha jsou spíše náchylní muslimové než nemuslimové. Bez ohledu na to, jak moc jsou umírnění. Můžeme polemizovat o tom, co je či není kolektivní vina, nicméně každý radikální projev má zpravidla nějaké podhoubí. Podhoubí ovšem v rámci politické korektnosti nesmíme oficiálně řešit, dokonce v podstatě ani pojmenovat. To by bylo uplatňování kolektivní viny. Hlava XXII na jiný způsob. Pěkný den.

3 0
možnosti
Foto

Co takhle profil pomateného karmohoniče?

3 6
možnosti
Foto

Lepší než profil pašeráka zvířat...

3 0
možnosti
Foto

"Nesmíme ale nechat stranou ani odpovědnost za teroristické zločiny, kterou má na svých bedrech muslimská komunita jako celek, i jako její jednotlivci..." tak to jsem zvědav Vláďo, jak tohle doložíš. Protože podle kodexu musíš mít k podobně závažným tvrzením minimálně dva na sobě nezávislé zdroje. V opačném případě prosím uprav.

2 8
možnosti
Foto

Já myslím, že jsem to přeci v dalším textu vysvětlil, jak to myslím. 8-o

2 0
možnosti
Foto

Až na myšlenky kolektivní viny a také příliš velké zjednodušení ve smyslu, že k radikalizaci stačí nějaký imám...bych s takovým výsledným profilem některých teroristů dnešních dní i souhlasil :)

1 0
možnosti
Foto

A kde myslíš, že se ta radikalizace v těch mladých muslimech bere? Pokud k ní nepřijdou v mešitě, pak k ní přijdou v rodině. Obojí je vypovídající a obojí je dost hrozné.

7 0
možnosti

J71a52n 82R53á80ž

23. 3. 2016 13:24

Ještě bych chtěl upozornit na jednu skutečnost a tou je, že většina teroristů pochází ze států s velmi vysokou mírou sociální solidarity. Ze států, kde každý musí tvrdě pracovat, aby neumřel hlady, je mezi teroristy zcela nepatrný zlomek. Proto se nejvice teroristů rekrutuje z Francie a Belgie, k nimž se v brzké době zákonitě přidají pristěhovalci švédští.

I v Africe se bandy džihádistů zformovaly zejména v oblastech, kam proudí nejvíce humanitární pomoci, takže jídlo měli a mohli se tak zabývat bohulibými činnostmi jako je uřezávání hlav a upalování svých odpůrců.

9 0
možnosti

Z92u81z62a15n70a 45V13a22s39s

23. 3. 2016 13:24

Pán Kroupa, možno som Vás len nepochopila správne, ale nemyslím si, že stačí si vypočuť kázeň akéhosi imama a ide sa na smrť. Myslím si, že tomu predchádzajú roky aktívneho vtlkania islámu do hlavy. Taká kázeň v mešite je už len zlatý klinec programu. Ak niekomu celoživotne hovoria, že ako moslim je nadradený, ostatní sú menejcenní psi, že ho akási neľudská modla odmení za zverstvá, že nenávidieť a vraždiť je v poriadku, potom je úplne jedno, aké má vzdelanie a či žije v Európe.

1 0
možnosti

spolecne maji hlavne to, ze nam je sem evropska vladnouci atheisticka levice cpe po milionech, nuti nas, abychom je zivili a povinne se prizpusobovali jejich zvykum..

to ostatni je nepodstatny detail.

7 1
možnosti

Tyhle jmenovane sem necpe nikdo. Ti se tu narodili.

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS