Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vladimíre, pokud někde něco bouchne a Vy jste zrovna, nešťastnou náhodou, v epicentru, tak Vám žádné brožurky nepomohou. A co se týká té osvěty v dopravě? Ta neprobíhá vůbec, stát a jeho mocenská mašinérie je nastaven tak, aby vybral co nejvíc pokut, nikoliv osvětil své občany a na pokutách nevybral.

1 0
možnosti

A ještě dodatek, pravidla silničního provozu, dopravní značky a řešení křižovatek by měla být povinným předmětem na základce. Potom by autoškoly plnily pouze funkci naučení ovládání techniky, zákony setrvačnosti a adhesity, dostředivé a odstředivé síly a řazení, pokud nemáme automat. Vlastně to by se taky mohlo učit na základce. Potom by stačilo aby otec nebo matka svého potomka naučili ovládat vozidlo, přivést jej na úřad, kde by složil znalostní a řidičskou zkoušku a následně by dostal řidičák. Podobně to funguje v USA a žádných autoškol tam není potřeba.

0 0
možnosti
Foto

Díky za odkaz, ale moc se tam toho člověk nedozví. Přijde mi to tam takové dost heslovité a povšechné.

0 0
možnosti

P68a24v14e42l 67K93u23l36a

23. 3. 2016 14:33

"Když si vezmete, kolik peněz ročně padne například na bezpečnostně preventivní osvětu občanů stran dodržování předpisů o silničním provozu,"......a když si vezmete s jakými výsledky, tak by to byly vyhozené prachy. Zkuste lidem nařídit, ať přijdou ve středu večer v pět hodin na preventivní školení o terorismu. Povinně :-D Vykašlou se na to, i kdyby věděli, že přednášet budou dva významní protiislámští a protiterorističtí bojovníci, Ing. Miloš Zeman a veterán z Afghanistanu Vladimír Kroupa :-)

0 0
možnosti

Já bych se přimlouvala za brannou výchovu, jak to pamatujeme my starší, samozřejmě v nějaké aktuální verzi.Na základních školách a nějaké povinné hodiny pro všechny civilisty.To by byly podle mého názoru účelně vynaložené peníze než brožurka, kterou si nikdo pořádně nepřečte a nebo si z ní v kritické situaci na nic nevzpomene.

0 0
možnosti
Foto

Brožurka byl jen příklad...

0 1
možnosti

Vždy se bude více mluvit o poskytování první pomoci nebo o bezpečnosti silničního provozu než o hrozbě terorismu, protože tak se jde cestou nejmenšího odporu. To nikoho nepohorší, protože je to zcela nezávislé na jakékoli ideologii. Ale ten terorismus - už jen samotné hovoření o něm by se mohlo dotknout sluníčkářů.

7 0
možnosti
Foto

A to by vadilo? Normálním lidem asi stěží.

3 0
možnosti
Foto

Nejlepší obranou proti teroristům je žádné v zemi nemít.

Francie, Belgie, UK a další země to už nezvládnou.

My bychom, z velké části, mohli.

4 0
možnosti

Teroristé jsou hlavně vybráni, civilisté jsou náhodní. A 90% z nich stejně bude panikařit, protože to máme v povaze.

Spíš si myslím, že vydání nějaké takové příručky terorismus legitimizujeme. Objeví se vlna kritiky jako když Německo vydává sexuální příručku pro imigranty. Prozatím se zuby nehty držíme stébla naděje, že se terorismus nedostane do naších běžných životů. Že to bude něco, o čem se jednou za pár let dočteme, že se stalo někde daleko.

0 0
možnosti
Foto

Terorismus nemusíme legitimizovat, ten tu prostě je a basta. Strkat před ním hlavu do písku je strašně pošetilé.

3 0
možnosti
Foto

V podstatě máte pravdu, ale asi je to trochu složitější v tom, se jedná o oblast, která má přeci jenom co dělat s pocitem vyvolávání paniky. Což není omluva pro nic nedělání, ale spíše výzva pro fundovanou diskusi o tom, jaký to bude mít společenský dopad. Je také dobré si uvědomit, že je to určitý prvek ideologie „studené“ války, kterou jsem prý překonali. Na druhé straně je nutno opravdu zvážit, zda současná situace není přeci jenom již trochu „horká“.

1 0
možnosti
Foto

Přesně tak, mělo by se nad tím vážněji uvažovat a nesedět s rukama v klíně a čekat, že to příště bouchne zase o tisíc kilometrů dál.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

A ani peníze. Ty se vynakládají na imigranty, vlastně teda na ty, před kterými nás stát má chránit. Protože teroristé jsou z jejich řad.

No není to "kouzelné", až absurdní? Je to k vzteku ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám