Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mně chybí fotky, takže tentokrát Vám Karmu dát nemůžu ...

0 0
možnosti
Foto

I tak díky za návštěvu. ;-)

0 0
možnosti
KB

K53a70r18e32l 61B68o79č64e74k

14. 1. 2014 15:55

HerrGott, chlape, kde je provensál? Kde jsou syrečky? Kde je Májka? Kde jsou papriky plněné masem plněné nivou nacpané do kachny? No, tenhle recept je slabota, asi ho risknu;-D

2 0
možnosti
Foto

...na vlastní nebezpečí ovšem... ;-)

0 0
možnosti
ZS

Už dávno chci tu kachnu takhle udělat, ale nedostatek času mě vždycky dostane... ale teď už to fakt zkusím... díky za radu :-)

0 0
možnosti
JR

J96a17r14a 22R76a96n12k

14. 1. 2014 0:46

Vladimire, konecne! Zaplatpanbuh, ze jste ukoncil basneni a vratil jste nam naseho milovaneho Mistra v kuchyni, jeste by to chtelo vice fantazie.

Ja jsem v kuchyni vetsinou zbytecna, ale presto se mi diky internetu a Julii Child povedlo udelat Coq au vin pro 8 lidi, dluzno rici, ze misto dvou sklenicek Burgundskeho jsem pouzila dve lahce....trochu jsem se s tim ptakem rozdelila a oba jsme byli prijemne rozjeti.

4 0
možnosti
JB

J29i49ř15í 20B10o49b43e63k

13. 1. 2014 23:07

Ale jo, kachna jo. Jen bych se připojil ke kolegům diskutérům a lehce zkrouhnul majoránku a česnek? ;-) (ta cibule by tam v malém množství snad i sedět mohla...)

Každopádně se od dob špaget s plackou posouváme, Mistře!

3 0
možnosti
Foto

To jste mu neměl připomínat, ty špagety! Znáte ho, jak on se pro něco nadchne... Objeví řapíkatej celer - a švih ho do utopenců. Zjistí, že bazalka existuje také čerstvá, a už ji u Kroupů lovíte pomalu i ze svíčkový. A teď určitě zkusí vařit špagety šest hodin na velmi mírném ohni!

5 0
možnosti
Foto

No, mně tam teda ta majoránka taky moc nesedí, ale zase na druhou stranu dlužno ocenit, že to nebyla podravka ani grilovací směs, že jste kačenu nezalil smetanou, nemarinoval ve vajíčku s limetkou a na závěr nezasypal nastrouhanou nivou. Děláte pokroky, svítá naděje, že za deset let oželíte i tu majoránku.

5 0
možnosti
Foto

Den před plánovaným pečením ji osolte,nakmínujte..a nezapomeňte ji oškubat;-D:-)

P.S. Nepoužívá se spíš "v Albertu", než "v Albertovi" ?

2 0
možnosti
JK

Ode dneška se používá "v Albertovi"!  R^

2 0
možnosti
VT

Něco podobného děláme doma.

Kachnu nasolit, trochu kmínu, vložit do římského hrnce, podlít trochou vody, zaklopit, šup do trouby - 110C na pět hodin, odklopit a pak jak píšete, dopíct kůrku asi 10 min/200C. K tomu ještě knedlík, zelí a pan žlučník se pak z toho může zbláznit. ;-D

1 0
možnosti
PH

Tou majoránkou, česnekem, cibulí... jste to úplně zabil, pane Kroupo. Budiž vám ke cti, že s k tomu zločinu hlásíte. Kachna má svého aroma dostatek, není třeba ji dosmraďovat.

Ale je to zase lepší, než ty vaše říkanky psané na pisoáru. Máte půl bodu. R^ :-) Patricie

7 0
možnosti
LM

Přesně tak, když jsem viděl sušenou majoránku, která se připaluje a její chuť nemá na kachně co dělat a samozřejmě česnek s cibulí a do toho pro jistotu nalejt mléko, tak není potřeba ani číst autora a člověk to hned pozná, snad jen provensálské koření tam chybí.

4 0
možnosti
RJH

Tím "PS" jste mi zkazil radost. Samozřejmě jakmile jsem okem zavadil o majoránku pomnutou v dlani a vagón česneku, rozsvítila se kontrolka "Kroupa!" Jenomže s tím PS mi nikdo neuvěří, že jsem na to přišel úplně sám :-) Pak mě teda ještě překvapilo to mlíko, já bych podlil pivem. Jinak dlouhé pečení na nízkou teplotu jde využít u čehokoli s velmi dobrými výsledky. Když tak milujete majoránku - kupte si čerstvou, má úplně jinou chuť než sušená, a omotejte ji kolem pěknýho kusu bůčku. A pak pečte tíhle stylem. Ale dá se takhle využít cokoli, i to pitomý kuře pomalé pečení notně pozvedne.

7 0
možnosti
Foto

To mlíko mě taky zarazilo, ale bylo to fakt dobré.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám