Děkujeme za pochopení.
M30a27r76c40e83l51a 90T62o72b92i73á60š85o21v69á
Mně chybí fotky, takže tentokrát Vám Karmu dát nemůžu ...
V72l48a40d85i43m24í14r 73K13r53o73u91p66a
I tak díky za návštěvu. ;-)
K53a70r18e32l 61B68o79č64e74k
HerrGott, chlape, kde je provensál? Kde jsou syrečky? Kde je Májka? Kde jsou papriky plněné masem plněné nivou nacpané do kachny? No, tenhle recept je slabota, asi ho risknu
V82l14a78d38i26m95í69r 90K75r76o88u47p14a
...na vlastní nebezpečí ovšem... ;-)
Z64u97z32k21a 35S26o53u72č85k19o59v33á
Už dávno chci tu kachnu takhle udělat, ale nedostatek času mě vždycky dostane... ale teď už to fakt zkusím... díky za radu :-)
P18a11v83e50l 97P26r41o15c97h64á35z17k15a
Koukněte se raději ke zdroji
http://www.albert.cz/radce-zakaznika/recepty/sestihodinova-kachna.html
J96a17r14a 22R76a96n12k
Vladimire, konecne! Zaplatpanbuh, ze jste ukoncil basneni a vratil jste nam naseho milovaneho Mistra v kuchyni, jeste by to chtelo vice fantazie.
Ja jsem v kuchyni vetsinou zbytecna, ale presto se mi diky internetu a Julii Child povedlo udelat Coq au vin pro 8 lidi, dluzno rici, ze misto dvou sklenicek Burgundskeho jsem pouzila dve lahce....trochu jsem se s tim ptakem rozdelila a oba jsme byli prijemne rozjeti.
J29i49ř15í 20B10o49b43e63k
Ale jo, kachna jo. Jen bych se připojil ke kolegům diskutérům a lehce zkrouhnul majoránku a česnek? (ta cibule by tam v malém množství snad i sedět mohla...)
Každopádně se od dob špaget s plackou posouváme, Mistře!
V20á12c95l93a28v 14J18i93n84d49r76a
To jste mu neměl připomínat, ty špagety! Znáte ho, jak on se pro něco nadchne... Objeví řapíkatej celer - a švih ho do utopenců. Zjistí, že bazalka existuje také čerstvá, a už ji u Kroupů lovíte pomalu i ze svíčkový. A teď určitě zkusí vařit špagety šest hodin na velmi mírném ohni!
V60á57c41l16a10v 71J25i16n37d19r49a
No, mně tam teda ta majoránka taky moc nesedí, ale zase na druhou stranu dlužno ocenit, že to nebyla podravka ani grilovací směs, že jste kačenu nezalil smetanou, nemarinoval ve vajíčku s limetkou a na závěr nezasypal nastrouhanou nivou. Děláte pokroky, svítá naděje, že za deset let oželíte i tu majoránku.
A59d19é22l57a 13M68o95j73ž50í58š81o77v93á
Den před plánovaným pečením ji osolte,nakmínujte..a nezapomeňte ji oškubat
P.S. Nepoužívá se spíš "v Albertu", než "v Albertovi" ?
J95a68r40o88s10l88a22v 28K71u10t45h54a87n
Ode dneška se používá "v Albertovi"!
V43l15a48s83t43i15m54i70l 51T86e80n69c11e48r
Něco podobného děláme doma.
Kachnu nasolit, trochu kmínu, vložit do římského hrnce, podlít trochou vody, zaklopit, šup do trouby - 110C na pět hodin, odklopit a pak jak píšete, dopíct kůrku asi 10 min/200C. K tomu ještě knedlík, zelí a pan žlučník se pak z toho může zbláznit.
P21a98t27r77i79c46i20e 40H40o36l15l48m95a30n87n18o76v13á
Tou majoránkou, česnekem, cibulí... jste to úplně zabil, pane Kroupo. Budiž vám ke cti, že s k tomu zločinu hlásíte. Kachna má svého aroma dostatek, není třeba ji dosmraďovat.
Ale je to zase lepší, než ty vaše říkanky psané na pisoáru. Máte půl bodu. Patricie
L25a35d89i34s65l25a75v 33M32i53k80a
Přesně tak, když jsem viděl sušenou majoránku, která se připaluje a její chuť nemá na kachně co dělat a samozřejmě česnek s cibulí a do toho pro jistotu nalejt mléko, tak není potřeba ani číst autora a člověk to hned pozná, snad jen provensálské koření tam chybí.
R49o24b16e72r81t 66J73. 50H32ř73e17b57í38č66e57k
Tím "PS" jste mi zkazil radost. Samozřejmě jakmile jsem okem zavadil o majoránku pomnutou v dlani a vagón česneku, rozsvítila se kontrolka "Kroupa!" Jenomže s tím PS mi nikdo neuvěří, že jsem na to přišel úplně sám Pak mě teda ještě překvapilo to mlíko, já bych podlil pivem. Jinak dlouhé pečení na nízkou teplotu jde využít u čehokoli s velmi dobrými výsledky. Když tak milujete majoránku - kupte si čerstvou, má úplně jinou chuť než sušená, a omotejte ji kolem pěknýho kusu bůčku. A pak pečte tíhle stylem. Ale dá se takhle využít cokoli, i to pitomý kuře pomalé pečení notně pozvedne.
V50l62a78d14i66m84í23r 17K85r42o12u12p56a
To mlíko mě taky zarazilo, ale bylo to fakt dobré.
- Počet článků 2182
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3086x
Dum Spiro Spero...
Seznam rubrik
- O FILMECH...
- SMRT TÁHLA PIKOVÝ ESO
- MŮJ ČTENÁŘSKÝ DENÍK
- POVOLÁNÍ - BODYGUARD
- JE TĚŽKÉ PŘEŽÍT...
- O lásce...
- TANEC S BÍLOU SMRTÍ
- S PRSTEM NA SPOUŠTI...
- HRA O ŽIVOT...
- MOJE RECEPTY - VAŘENÍ...
- O LÁSCE - MOJE PŘÍBĚHY A ÚVAHY
- SLOUŽÍM VLASTI...
- MOSSAD...
- MOJE BAJKY A POHÁDKY
- DIVOKÝ ZÁPAD...
- Z DENÍKU - AFGHÁNISTÁN...
- O ČLOVĚKU...
- STÍNY...
- STŘÍPKY Z DĚTSTVÍ...
- TĚŠÍ MĚ, CHÁRON...
- ,,SHAKESPEAROVINY"
- TEXTY MÝCH PÍSNÍ A BALAD
- I ĎÁBEL BÝVAL KDYSI ANDĚLEM…
- CHERCHEZ LA FEMME...
- TAXÍK A JINÉ SRANDIČKY...
- CUI BONO VERITAS...
- HORORY, SCI FI, PSYCHO...
- RYBÁŘSKÉ POVÍDKY A ZAMYŠLENÍ..
- MOJE BÁSNIČKY...
- MOJE FOTOBLOGY...
- OSOBNÍ
- NEZAŘAZENÉ
Oblíbené blogy
- Všechny, ze kterých se dozvím něco, co jsem nevěděl...
- Pavlína O' T. -Ta, která umí říci jasně co se jí líbí a co ne...
- Dušan Rovenský - Ten, který zná, ví a zažil...
- Alice Barešová - Ta s krásnou duší...
- Standa Wiener - Ten, co mě vždy pobaví...
- Jana Krčová - Ta něžně svá...
- Pavel Krečíř - Myslím, že srandista a budovatel :-))
- Ivo Richter - normální a prima chlap
- Hana Rebeka Šiander - V sametu zabalený diamant...
- Marián Béreš - PAN fotograf...
- Dušan Streit - zdravě rozumný
Oblíbené stránky
- Své články publikuji i v časopise ,,Rybář"
- Něco pro milovníky fajnového pití - COGNAC CLUB
- Napsal jsem první knihu
- Napsal jsem druhou knihu
Oblíbené knihy
Oblíbené články
- Hoď kamenem, kdož jsi bez viny...
- Z deníku - Afghánistán...jsou čtyři ráno...
- Vánoce 88' a ráže 7,62...
- Bodyguard - ,,Vaše sukně madam..."
- Bodyguard - ,,Tohle je Bagdád madam..."
- Pod palbou...
- ,,Vrať se mi živý, Vasko..."
- Přežít...
- Ano, já jsem Smrt...
- Per atria mortis... (Skrz brány smrti...)
- Kytarový mág...
- Zakuř si, Žide, zakuř...
- Cizinec...
- Milý Ahmede...
- Jak jsem salutoval B. Willisovi...
- Tanec s bílou smrtí - kapitola první...