Děkujeme za pochopení.
Horace Winp
vynikající výsledek
pane Kroupa, tak jsem naložila dle vašeho receptu, nakonec jsem syrečky nahradila zčásti blaťáckým zlatem a přidala minimální množství kečupu, výsledek byl výborný, děkuji za recept
s(h)arka
ahoj Vláďo,
nedávám rajčata čerstvý,ale sušený-naložený a feferonku, čerstvou...ale aby nepřebila ten sýr a tvargle...jinak skvělý...řapíkatej celer krájím do čočkovýho salátu a letos jsem ho trochu vpašovala i do bramborovýho..jinak nakrájenej řapík s ledovým salátem ,ředkvičkama červenou cibulí a fenyklem, s troškou balsamica-citron nebo pomeranč, bílej pepř..a promíchat...to je taky lahoda.
Přeju ti hodně energie a radostí v roce 2012.
Š.
pafffka.obet.kroupova.bonzovani
Uffff...
Teda...po včerejším mariáši s otcem a bratrem by kocovinka i byla, ale zůstanu raději u osvědčené kombinace malé pivo a Vincentka
Ale nejvíc mě pobavil v diskuzi Mistrův rozbor: "Dále tam byly přítomné nějaké bylinky, které se nám sice nepodařilo odhalit, ale chuťově odpovídá právě řapíkatý celer." Jsem si doteď najivně myslel, že celer je zelenina.
pafffka.obet.kroupova.bonzovani
Re: Uffff...
teď jsem teprve přečetl komentář pod poslední fotkou Už se těším na další revoluční objev! "Tak tohle je brambora, možná že ne každý ji zná. Výborně se hodí třeba jako příloha k masu...."
skodaabzeichen
Tak co rajčata??
Tak jak postupuje "naloženina"??? Jestli už to není "zkvašenina"...... nakládané sýry dělám docela často, ale tak nějak "klasicky" bez zelí a rajčat.
Vaska Trubačev a jeho kamarádi
a já myslim,
že je nejvyšší čas spláchnout to do hajzlu a pořídit si něco normálního, abyste se potom na Novej rok všichni nepotentočkovali.
chudacek.blog.idnes.cz
pěkný článek, zajímavý experiment, karma!
A dejte nám prosím Vás časem vědět, jak to dopadlo, jak se to uleželo a jak to chutnalo. Obzvláště kyselé zelí a rajčata mě zajímají.
Také si občas něco naložím, používám známé a jednoduché recepty, příliš neexperimentuji a zpravidla se to tedy povede. Avšak ne vždy to dopadne dobře. Jednou mi v oleji zezelenal česnek a vůbec nevím proč.
Lobo - krotitel nanotermitů
Re: pěkný článek, zajímavý experiment, karma!
S experimenty opatrně- zpravy.idnes.cz/za-vybusny-recept-vyplati-noviny-odskodne-vsem-popalenym-kucharum-11d-/zahranicni.aspx?c=A111227_134903_zahranicni_ts
tenterhook_willow
Vůbec si nedovedu představit,
jak chutná zelí naložený v oleji. To se musí přece rozblemcnout, ne? Jinak rajčata jsou do oleje lepší sušená. Já dělám doma ten klasický nakládaný hermelín a zelí mám radši s utopencema a tvargle jen tak s chlebem
Bucharovic
Re: Vůbec si nedovedu představit,
Letos o dovolené jsme se ženou jedli v jedné horské boudě v Krkonoších nakládaný hermelín, který byl právě naložený (mimo cibule, česneku, koření, feferonek atd...) i s trochou kysaného zelí a s vlašskými ořechy. Dále tam byly přítomné nějaké bylinky, které se nám sice nepodařilo odhalit, ale chuťově odpovídá právě řapíkatý celer. Můžu Vás ujistit, že to byla lahůdka, na kterou dodnes vzpomínáme. Už jsem tak od té doby naložil hermelíny i doma a je to stejně dobré, jako tehdy v Krkonoších. Rajčata - ty se teprve ukážou, to je moje inovace. Nemyslím si ale, že by tu ,,naloženinu" nějak znehodnotily. No a Vltavín? Už jsem jedl naloženou Nivu a ta mi chutnala. Tak proč nezkusit Vltavín. Syrečky, i kdyby se roztekly - stejně jde v případě ,,naloženin" celkově o ,,blemcavé" jídlo, tak by se jedli lžící - no bóže
Camino.
Hura, yeppee ki yay...
Mistr tvori a dokonce nam vysvetlil repikaty celer, procisteni strev zarucene
nevhodne? vlakno
jinak - v roce 2009 se podávalo toto:
http://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/c/116774/Kdyz-vari-chlap-aneb-Posilvestrovsky-vyprostovak.html
Nick_Lang
Teda chlape,
vy musíte mít kachní žaludek. Co vám říká rčení "Jak na Nový rok, tak po celý rok"? A rodina v tom jede s vámi?
- Počet článků 2182
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3086x
Dum Spiro Spero...
Seznam rubrik
- O FILMECH...
- SMRT TÁHLA PIKOVÝ ESO
- MŮJ ČTENÁŘSKÝ DENÍK
- POVOLÁNÍ - BODYGUARD
- JE TĚŽKÉ PŘEŽÍT...
- O lásce...
- TANEC S BÍLOU SMRTÍ
- S PRSTEM NA SPOUŠTI...
- HRA O ŽIVOT...
- MOJE RECEPTY - VAŘENÍ...
- O LÁSCE - MOJE PŘÍBĚHY A ÚVAHY
- SLOUŽÍM VLASTI...
- MOSSAD...
- MOJE BAJKY A POHÁDKY
- DIVOKÝ ZÁPAD...
- Z DENÍKU - AFGHÁNISTÁN...
- O ČLOVĚKU...
- STÍNY...
- STŘÍPKY Z DĚTSTVÍ...
- TĚŠÍ MĚ, CHÁRON...
- ,,SHAKESPEAROVINY"
- TEXTY MÝCH PÍSNÍ A BALAD
- I ĎÁBEL BÝVAL KDYSI ANDĚLEM…
- CHERCHEZ LA FEMME...
- TAXÍK A JINÉ SRANDIČKY...
- CUI BONO VERITAS...
- HORORY, SCI FI, PSYCHO...
- RYBÁŘSKÉ POVÍDKY A ZAMYŠLENÍ..
- MOJE BÁSNIČKY...
- MOJE FOTOBLOGY...
- OSOBNÍ
- NEZAŘAZENÉ
Oblíbené blogy
- Všechny, ze kterých se dozvím něco, co jsem nevěděl...
- Pavlína O' T. -Ta, která umí říci jasně co se jí líbí a co ne...
- Dušan Rovenský - Ten, který zná, ví a zažil...
- Alice Barešová - Ta s krásnou duší...
- Standa Wiener - Ten, co mě vždy pobaví...
- Jana Krčová - Ta něžně svá...
- Pavel Krečíř - Myslím, že srandista a budovatel :-))
- Ivo Richter - normální a prima chlap
- Hana Rebeka Šiander - V sametu zabalený diamant...
- Marián Béreš - PAN fotograf...
- Dušan Streit - zdravě rozumný
Oblíbené stránky
- Své články publikuji i v časopise ,,Rybář"
- Něco pro milovníky fajnového pití - COGNAC CLUB
- Napsal jsem první knihu
- Napsal jsem druhou knihu
Oblíbené knihy
Oblíbené články
- Hoď kamenem, kdož jsi bez viny...
- Z deníku - Afghánistán...jsou čtyři ráno...
- Vánoce 88' a ráže 7,62...
- Bodyguard - ,,Vaše sukně madam..."
- Bodyguard - ,,Tohle je Bagdád madam..."
- Pod palbou...
- ,,Vrať se mi živý, Vasko..."
- Přežít...
- Ano, já jsem Smrt...
- Per atria mortis... (Skrz brány smrti...)
- Kytarový mág...
- Zakuř si, Žide, zakuř...
- Cizinec...
- Milý Ahmede...
- Jak jsem salutoval B. Willisovi...
- Tanec s bílou smrtí - kapitola první...