Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Horace Winp

5. 1. 2012 20:55
vynikající výsledek

pane Kroupa, tak jsem naložila dle vašeho receptu, nakonec jsem syrečky nahradila zčásti blaťáckým zlatem a přidala minimální množství kečupu, výsledek byl výborný, děkuji za recept

0 0
možnosti

s(h)arka

1. 1. 2012 10:30
ahoj Vláďo,

nedávám rajčata čerstvý,ale sušený-naložený a feferonku, čerstvou...ale aby nepřebila ten sýr a tvargle...jinak skvělý...řapíkatej celer krájím do čočkovýho salátu a letos jsem ho trochu vpašovala i do bramborovýho..jinak nakrájenej řapík s ledovým salátem ,ředkvičkama červenou cibulí a fenyklem, s troškou balsamica-citron nebo pomeranč, bílej pepř..a promíchat...to je taky lahoda.

Přeju ti hodně energie a radostí v roce 2012.

Š.R^

0 0
možnosti

nevhodne? vlakno

1. 1. 2012 10:54
Re: ahoj Vláďo,

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

pafffka.obet.kroupova.bonzovani

30. 12. 2011 10:25
Uffff...

Teda...po včerejším mariáši s otcem a bratrem by kocovinka i byla, ale zůstanu raději u osvědčené kombinace malé pivo a Vincentka :-)

Ale nejvíc mě pobavil v diskuzi Mistrův rozbor: "Dále tam byly přítomné nějaké bylinky, které se nám sice nepodařilo odhalit, ale chuťově odpovídá právě řapíkatý celer." Jsem si doteď najivně myslel, že celer je zelenina.:-/

2 0
možnosti

pafffka.obet.kroupova.bonzovani

30. 12. 2011 10:32
Re: Uffff...

;-D;-D;-D teď jsem teprve přečetl komentář pod poslední fotkou;-D Už se těším na další revoluční objev! "Tak tohle je brambora, možná že ne každý ji zná. Výborně se hodí třeba jako příloha k masu....";-D

1 0
možnosti

skodaabzeichen

30. 12. 2011 9:34
Tak co rajčata??

Tak jak postupuje "naloženina"??? Jestli už to není "zkvašenina"...... nakládané sýry dělám docela často, ale tak nějak "klasicky" bez zelí a rajčat.

1 0
možnosti

Vaska Trubačev a jeho kamarádi

29. 12. 2011 12:42
a já myslim,

že je nejvyšší čas spláchnout to do hajzlu a pořídit si něco normálního, abyste se potom na Novej rok všichni nepotentočkovali.

5 0
možnosti

nevhodne? vlakno

29. 12. 2011 13:30
Re: a já myslim,

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

chudacek.blog.idnes.cz

29. 12. 2011 11:52
pěkný článek, zajímavý experiment, karma!

A dejte nám prosím Vás časem vědět, jak to dopadlo, jak se to uleželo a jak to chutnalo. Obzvláště kyselé zelí a rajčata mě zajímají.

Také si občas něco naložím, používám známé a jednoduché recepty, příliš neexperimentuji a zpravidla se to tedy povede. Avšak ne vždy to dopadne dobře. Jednou mi v oleji zezelenal česnek a vůbec nevím proč.

0 0
možnosti

Lobo - krotitel nanotermitů

29. 12. 2011 12:54
Re: pěkný článek, zajímavý experiment, karma!

S experimenty opatrně- zpravy.idnes.cz/za-vybusny-recept-vyplati-noviny-odskodne-vsem-popalenym-kucharum-11d-/zahranicni.aspx?c=A111227_134903_zahranicni_ts

1 0
možnosti

tenterhook_willow

28. 12. 2011 23:16
Vůbec si nedovedu představit,

jak chutná zelí naložený v oleji. To se musí přece rozblemcnout, ne? Jinak rajčata jsou do oleje lepší sušená. Já dělám doma ten klasický nakládaný hermelín a zelí mám radši s utopencema a tvargle jen tak s chlebem :-)

1 0
možnosti

Bucharovic

29. 12. 2011 8:24
Re: Vůbec si nedovedu představit,

Letos o dovolené jsme se ženou jedli v jedné horské boudě v Krkonoších nakládaný hermelín, který byl právě naložený (mimo cibule, česneku, koření, feferonek atd...) i s trochou kysaného zelí a s vlašskými ořechy. Dále tam byly přítomné nějaké bylinky, které se nám sice nepodařilo odhalit, ale chuťově odpovídá právě řapíkatý celer. Můžu Vás ujistit, že to byla lahůdka, na kterou dodnes vzpomínáme. Už jsem tak od té doby naložil hermelíny i doma a je to stejně dobré, jako tehdy v Krkonoších. Rajčata - ty se teprve ukážou, to je moje inovace. Nemyslím si ale, že by tu ,,naloženinu" nějak znehodnotily. No a Vltavín? Už jsem jedl naloženou Nivu a ta mi chutnala. Tak proč nezkusit Vltavín. Syrečky, i kdyby se roztekly - stejně jde v případě ,,naloženin" celkově o ,,blemcavé" jídlo, tak by se jedli lžící - no bóže;-)

0 0
možnosti

Camino.

28. 12. 2011 20:00
Hura, yeppee ki yay...

Mistr tvori a dokonce nam vysvetlil repikaty celerV, procisteni strev zarucene!!

3 0
možnosti

Nick_Lang

28. 12. 2011 19:04
Teda chlape,

vy musíte mít kachní žaludek. Co vám říká rčení "Jak na Nový rok, tak po celý rok"? A rodina v tom jede s vámi?

2 0
možnosti

nevhodne? vlakno

28. 12. 2011 19:10
Re: Teda chlape,

Celá, komplet i s pudlicí.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám