Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lou.

13. 8. 2010 8:44
prectete si Georguv

clanek jeste jednou a uzijte prosim i mozek....8-o

0 0
možnosti

Jan Vrana

5. 8. 2010 14:00
Karma

Emigrace je jeden z obrovskych stresovych faktoru a kazdy ji snasi jinak. Nejhur ji snaseji lide, kteri jiz pred emigraci trpeli ruznymi poruchami osobnosti. Berme je jako chore a nesnazme se jim jijich "pravdy" vymluvit. Meli to opravdu tezke, ale kdyby zustali doma, nebylo by to o moc lepsi. Dovedu si predstavit hypotetickeho zustavsiho Novotneho jako autora plamenne filipiky proti emigrantum, stejne zlucovite a urazlive. 

0 0
možnosti

captain cook

6. 8. 2010 6:08
Dovolim si te opravit.

ZIVOT je jeden z obrovskych stresovych faktoru a kazdy ho snasi jinak. Lide trpici stresem vyvolanymi poruchami dusevniho nebo fyzickeho zdravi ziji vsude a neni prokazano, ze by jich do emigrace odeslo proporcne vic, nez jich doma zustalo. U mnoha emigrantu se po pocatecnim stresu kvuli radikalni zmene zivotniho stylu naopak dostavil velky stav uklidneni. Zvykli na nove prostredi, jiny zpusob zivota, zvladli cizi jazyk, nasli odpovidajici zamestnani, vytvorili si domaci zazemi a novy kruh pratel. Odechli si, ze se nemuseji bat fizlu a bonzovani, ze je nikdo nezavre kdyz reknou, ze ministersky predseda je blbec, ze jejich deti se dostanou na studia na zaklade schopnosti a vysvedceni - ne kadroveho posudku, ze sef nesefuje protoze je kadr, ale protoze neco vic umi a zna, ze se misto dovolene vybira podle prani a kapsy a ne na povoleni s devizami.

Proste prosli normalizaci zivota uplne jineho druhu, nez ta normalizace, ktera soucasne probihala v ce-ese-ser.

0 0
možnosti

Astaroth

5. 8. 2010 10:27
karmovaci

Lide co dali karmu tomuto clanku, musi byt ti, kterym se libi hruzny film "S tebou mne bavi svet" a jsou schopni tu prisernost shlizet co pul roku znova a znova. Rv

0 0
možnosti

Caveat

5. 8. 2010 3:57
Nojo, tak to je pěkná broskvovina

Hlavně že se vám líbilo v komunismu, pane a podle vás emigranti brečej asi nejen do polštáře,ale možná si i ucrkávaj do gatí. A ta karma, kam to kráčíš český národe???? Pamatuj, cesta do pekel je dlážděna dobrými ůmysly.

0 0
možnosti

coj@nato.3

5. 8. 2010 14:55
Re: Nojo, tak to je pěkná broskvovina

To máte těžký, takové vymývání mozků za komančů, např. na politických školeních u armády, to udělalo svoje a často to zanechalo následky a nejen v myšlení.

No, a autor si tím prošel také.  Je to prostě složité.:-) 

0 0
možnosti

fr-mottl

4. 8. 2010 23:52
pan Kroupa neni luza ani primitiv, je jen bezny

Cechacek, ktery neni s to pochopit sirsi souvislosti. Exemplarni a pro radu 'doma zustavsich', kteri meli v pribuzenstvu emigranty je jeho vypoved o neprijemnostech ohledne odchodu te pribuzne do Kanady. Pan Kroupa mini, ze ji to mel kvuli tem neprijemnostem za zle. Vsimnete si prosim, pan Kroupa to nemel za zle tomu socialistickemu systemu, nemel to za zle komunisticke strane - ne na vine byla ta pribuzna, ktera si dovolila provest tu 'svou volbu'.

Takovi Kroupove proplouvali tim komunistickam zivotem, na politiku hazeli bobek a obcas hrdinne sabotovali pracovni soboty. Kroupove ziji stastnym zivotem jak za socialismu , tak i za nacismu a nebo i klidne u PolPota v Kambodzi. Kroupove jsou prave ti, kteri generuji emigraci.

0 0
možnosti

toad

5. 8. 2010 0:47
Re: pan Kroupa neni luza ani primitiv, je jen bezny

Jo!R^ Kroupa je skutečně esencí lidské malosti a přizditentoc,.. Rv

0 0
možnosti

Freund Freud

4. 8. 2010 23:10
Kroupo, vy máte fakt dost, ani ta plínka na hlavě

nezabírá proti sluníčku, asi máte spálený mozek, vy jste tak nechápavý? Vím, že Novotný píše dost děsně, ale tu větu jste vyrval z kontextu a na tom postavil stupidní nonsens, který obdivují asi jenom čtenáři mdlého rozumu. Jo, vy jste byli  strááášně štastní, i v komunismu a vůbec nemáte žádný problémy s tím, že plivete pořád stejný komoušký kecy o emigrantech. Neutekl jste, tak si myslíte, že jste hrdina? Jo, je vidět, že se vám v komunismu fakt líbilo, vy byste byl ideální politruk.Rv

0 0
možnosti

koncepce1

4. 8. 2010 23:17
Re: Kroupo, vy máte fakt dost, ani ta plínka na hlavě

Mno, p. Kroupa nepochopil článek p. Novotného ale vy jste mu svou reakcí řádně nabil kolty.....

0 0
možnosti

Pulchritudinous Wendolene

4. 8. 2010 20:06
Take jsem sesmolila clanek na tema emigranti,

kdo se chce mrknout, snad vi, kde me najde...;-)

0 0
možnosti

sir Humphrey 007

4. 8. 2010 21:10
Re: Take jsem sesmolila clanek na tema emigranti,

v Hjustnu

0 0
možnosti

old fashioned Vince IV.

4. 8. 2010 17:18
@captain cook

completelyR^R^R^:-)

0 0
možnosti

Pulchritudinous Wendolene

4. 8. 2010 19:57
Re: @captain cook

Pridavam se:-)

0 0
možnosti

captain cook

4. 8. 2010 5:41
dovoluji si citovat: eltanin pod clankem G. Novotneho

"Vlast a štěští.....03.08.2010 13:07 eltanin

"Proklet bio izdajica svoje domovine," zpívá se v bývalé hymně. "A to jako znamená, že on umře?" ptali jsme se jako děti. A bylo nám odpovězeno: "Nemusí umřít, ale nikdy nebude šťastný. A čím míň bude šťastný, tím víc bude sám sebe přesvědčovat, jak je spokojený a jak jsou ti ostatní hloupí a závistiví."

Nemám ponětí, proč se mi ta vzpomínka vybavila po přečtení tohoto článku."

-----------------------------------------------------------------

Neznam nazory dotycneho a nevim, zda si to popletl, zda takhle uvazuje diky mozku bolseviky vymytemu, nebo zda mluvi ze skutecneho presvedceni, ze emigrant je automaticky synonum pro zradce naroda. Protoze se takovy nazor tady objevil uz parkrat a take na jedne z predchozich stranek teto diskuze, pretiskuji to a take pretiskuji svoji odpoved.

0 0
možnosti

captain cook

4. 8. 2010 5:49
moje odpoved: v tom je jadro pudla, ze nechape

ze mezi "izdajica svoje domovine" = zradce sve vlasti a slovem emigrant=vystehovalec NEEXISTUJE absolutne zadna spojitost. I zakony OSN potvrzuji beztrestnou emigraci jako jedno ze zakladnich lidskych prav.

To jen komousi vam takova leta vymyvali mozky, ze nekteri z vas to jeste 20 let po sametu berete a podle teto sablony nenavidite krajany zijici jinde.

Zradce je ten, kdo zprasil svoji vlast, znicil jeji solidni mezinarodni povest a respekt, skolstvi, kulturu, prumysl, zemedelstvi a vubec narodni hospodarstvi, podle prikazu z Moskvy slouzil zajmum jineho statu na ukor vlastniho, obratil obcana proti obcanu a rozdelil narod podle ideologickeho prislusenstvi, pokrivil narodni charakter, udelal z vystehovalectvi zlocin a zaminku k ukradeni majetku, umyslne vyvolaval lidskou zavist , aby ji mohl zneuzit k bonzovani a postihu obcanu....ten, kdo nadale stve krajana proti krajanovi. Ve vyctu lze pokracovat mnohem dale. Kapisto?

0 0
možnosti

captain cook

4. 8. 2010 0:22
"Kdyby tady miliony lidí nezůstali tak už by naše země.....

vůbec neexistovala.".je samozrejme nepromyslene tvrzeni, nijak se nezakladajici na faktech.

Staci se podivat na Ircany. Z oblasti Irske Republiky a dnesniho Sev. Irska emigrovaly v kazde generaci statisice uz od 18. stoleti. Ircane se usazovali/-uji ve VB, USA, Australii, Kanade, NZ, zemich Karibiku, Mexiku, Jizni Africe, Jizni Americe i v kontinentalni Evrope. Zatimco Irska Republika a S. Irsko maji mezi sebou 6.2milionu obyvatel, k tzv. irske diaspore ve svete se hlasi pres 80 milionu lidi.

(Diaspora = vsichni od cerstvych emigrantu az po nasledniky emigrantu po nekolika generacich hlasicich se k nar. puvodu).

Ircane se oproti Cechum podstatne lisi: oni na sve emigranty a cleny diaspory neplivaji. Emigrant pro ne neni nadavka, ale status usidleni. Kazdy je do stare vlasti vrele vitan. Neni mu zavideno jak si vede a jeho poznamky o zivote mimo vlast nejsou brany jako " hrabeci rady jak to tu mame delat".

0 0
možnosti

coj@nato.3

4. 8. 2010 0:33
Re: "Kdyby tady miliony lidí nezůstali tak už by naše země.....

Kapitáne..........R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám