Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wiki5.5

19. 12. 2009 20:33
Koukam

pane Kroupo, ze at napisete cokoliv tak quin tana a par dalsich rudokozcu dostavaji hned krece. Velmi zabavne...

0 0
možnosti
B

Bucharovic

19. 12. 2009 20:40
Re: Koukam

Jo, taky se bavím. Když je to baví...;-D V.Kroupa

0 0
možnosti
IV

Istvan Vinnetou

19. 12. 2009 18:57
Ta jídelní souprava se vyráběla někdy koncem 90. let

v jednom podniku, společně s pisoáry a další užitkovou keramikou. Kdybych zašátral v archivu, ještě najdu jejich katalog, i s tím šíleným káro vzorem. Něco takového si na stůl normální člověk nemůže dát. A když už chce být extravagantní, tak ne na květovaný ubrus. Výsledek je odstrašujícím příkladem. Na něčem takovém by nechutnaly ani lanýže :-/

0 0
možnosti
B

Bucharovic

19. 12. 2009 13:02
Pro blbce, které nechci jmenovat...

Tu jídelní soupravu talířů už mám nějaký ten pátek, kdy firma ještě talíře a spol vyráběla. Jestli se tam dnes vyrábějí pisoáry a spol, nevím a je mi to šumák. Hezký den. V.Kroupa

0 0
možnosti
S

SIR..HUMPREY

19. 12. 2009 13:24
Re: Pro blbce, které nechci jmenovat...

Kašli na ně, tupany.

Já je občas pošlu, kam si myslim, že patří, ovšem docházej mi nicky.

Tento je poslední. Na další už kašlu - jako Koncepce, Ruarb, KlekíPetra, OtaBota aj.

Jen hovada tu zůstanou - zřejmě pod ochranou páně Dvořáka. 

Tak čau

0 0
možnosti
MM

captain cook

19. 12. 2009 3:05
2 Wendolene- z predchozi stranky o stolovani

jde o to, jestli se serviruje slavnostni jidlo nebo rodinna vecere. Bile ubrusy, prima porcelan, nejlepsi kristal atd bych sam nepouzil kdyz se jedna o rizoto k rodinne veceri. Pochopitelne vixlajnvantovy ubrus s malovankami kuchynskych zatisi a na to vzorovany servis take ne. Proste pro mne existuje neco jako dobra stredni cesta.

Podotykam znova, ze nekritizuji Kroupu pausalne za kdeco, protoze uznavam ze ma pravo experimentovat a delit se o vysledky. Uznavam, ze to od kazdeho pozaduje odvahu sem s tim vubec jit. Na druhou stranu si take vyhrazuji sve pravo vyslovit, kde si myslim, ze je na nespravne ceste.

Mam tu par kucharek ze sedmdesatych let, ktere mi poslala mama. Namatkou tehdejsi ceska kucharska bible "Varime zdrave, chutne, hospodarne" nebo "Velka Kucharka" a "Moderni studena kuchyne" od Vilema Vrabce atd. Prestoze se jedna o kucharky psane v ere socijalisticke gastronomie, je zajimavy jejich duraz na kvalitu stolovani a vzhled jidel; je to videt i na fotkach rodinnych jidel

0 0
možnosti
W

Wendolene

19. 12. 2009 3:57
Re: 2 Wendolene- z predchozi stranky o stolovani

Mily captain cook, vsak take nerikam, ze to musi byt to nejlepsi, staci obycejny svetly, jednobarevny ubrus, bily nebo lehce bezovy, jako podklad na foceni, a porcelan existuje i obycejny, ale kvalitni. Ja osobne pouzivam nekolik druhu dle prilezitosti, mame nemecky na kazdodenni potreby, trosku slavnostnejsi a pote hodne drahy a vzacny na velmi zvlastni prilezitosti, bily ubrus ci zelenkavy, ladi se zavesy v kuchyni, to jen tak mimochodem. Zlata stredni cesta je hlavne v jednoduchosti. Pokud je talir hodne barevny, zanika na nem jidlo, barva jidla, a hlavne pokud jde o fotografickou presentaci receptu, je lepsi jednobarevny podklad nez karovany zelenomodry.

Pobavil jste mne kucharkami, Vilema Vrabce a jeho Velkou kucharku mame doma, mati mi ji dovezla z Ceska, ta kniha je myslim starsi nez ja. Opravdu se tam klade duraz na stolovani a presentaci, na svou dobu to musela byt opravdu skvela a pokrokova kucharka, vsak take byla draha, soude dle ceny. 

0 0
možnosti
MM

captain cook

19. 12. 2009 1:55
ryze a rizoto - Mufu, uz mas nachystanou kabelku od Gucciho?

V Cesku se rika rizoto kazdemu jidlu pripravenemu z ryze +prisad.

Jak uz to napsali dole, prave "risotto" je italske jidlo pouzivajici kulatozrnnou ryzi (nejlepe arborio), ruzne prisady (houby, spenat, hrasek, spargl, maso, krevetky) a spoustu tekutiny (vyvar+ vino atd), takze vysledek je kremova ryze s ruznymi prichutemi, do niz se nakonec primicha parmezan. Prima vec, ale da se to lehce zvorat, musi se u toho porad stat a michat, neda se utect a dat si v klidu vinko/pivo nez se to uvari.

Blizkou pribuznou italskeho rizota je spanelska paella, kterou dela muj soused-Spanel a po niz se muzeme utlouci.

Kroupuv vyrobek je jednim z oblibenych ceskych "suchych" druhu rizota, ktere jsou v ruznych koncinach na svete zvany pilaf a stejne jako on, pouzivaji pro nejlepsi vysledek dlouhozrnnou ryzi, ktera se po uvareni nelepi dohromady. Nejlepsi jsou aromaticke druhy jako pakistanska / indicka Basmati a asijske jasminove.

0 0
možnosti
IV

Istvan Vinnetou

19. 12. 2009 2:03
Re: ryze a rizoto - Mufu, uz mas nachystanou kabelku od Gucciho?

normálně se v Čechách rizoto nepeče v troubě...jen Kroupů. :-) To ostatní beru, je vidět, že víš, o čem je řeč :-)

0 0
možnosti
IV

Istvan Vinnetou

19. 12. 2009 1:45
jde o značkovou soupravu firmy Znojmo select

potud pan Kroupa. Potíž je v tom, že tato firma nikdy neexistovala a neexistuje :-) to se zase asijští obchodníci nasmáli ;-D dá se to lehce ověřit v obchodním rejstříku

0 0
možnosti
IV

Istvan Vinnetou

18. 12. 2009 23:26
Mimochodem, ta firma ze Znojma vyrábí především WC keramiku

...a umyvadla :-) Kroupův servis je opravdu poněkud levnější sorta, bez ohledu na to moderní káro :-)

0 0
možnosti
W

Wendolene

18. 12. 2009 23:21
Novy recept pro Kroupu

Praseci krcky dle babicky

Potrebujeme: 5kg prasecich krcnich kosti, 4 kostky hoveziho nebo kureciho bujonu, 4 lzice soli, 2  litry  vody, 4 hrnky hrube nasekane cibule, 4 hrnky posekaneho cesneku, pepr a paprika dle chuti kuchare, tymian

Vse nechat prejit varem, pote stahnout ohen a nechat dusit tak 2, 3 hodiny. V zaverecne fazi pridame KROUPY, zalijeme smetanou a servirujeme v hlinikovem esusu, ubrus na stul netreba. Vydatna polevka pro mlsny jazycek se ji zasadne plastikovou lzici!

Brou chut!

0 0
možnosti
QNT

qui n tana2

18. 12. 2009 23:22
Re: Novy recept pro Kroupu

wendy, a fotecky nemate? abychom videli, jestli to neni nahodou blivajz, jak nam ukazal tady pan Kroupa v poslednim receptu :)

0 0
možnosti
IV

Istvan Vinnetou

18. 12. 2009 21:13
Ta prezentace "pokrmu" je ovšem příšerná

...úmyslně nepíšu jídla, protože to vypadá jako blíže nespecifikovaná hmota ze socialistické závodky. Od kuchaře, který nazývá "svíčkovou" šlichtu z králíka, ostatně nelze nic jiného čekat. nepodezírám ho z toho, že by věděl, proč je to vlastně svíčková:-)

0 0
možnosti
B

Bucharovic

18. 12. 2009 20:25
Několik upozornění

...pro zde přítomné chytráky - ten česnek byl pouze součástí vývaru (je to vidět i na fotce), kde i zůstal a stal se součástí polévky z vývaru následně uvařené. Jen předal trochu své chuti drubkům a to bylo všechno. Talíře nejsou od Vietnamců, ale jde o značkovou soupravu firmy Znojmo select a její součástí je několik velikostí talířů, mís a misek. To jen tak, aby řeč nestála vy chytrolýni. Z jaké rýže jsem vařil nevíte, protože ji hned po nákupu přesýpám do dózy. Jste horší jak malé děti, ale to je váš boj, ne můj...;-D V.Kroupa

0 0
možnosti
JK

lola-cz

18. 12. 2009 22:41
Re: Několik upozornění

Z jaké rýže vaříte víme, páč nejsme slepí ;-D ;-D 

0 0
možnosti