Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jestli se Rusové rozzlobí, tak prý budou zlí…

To, že jde o národ v podstatě zlý, jak stádo čertů, to krom skalních proruských rekt-alpinistů, už u nás ví snad každý. Že lžou druhým i sami sobě, to víme taky. Jo, a ještě to, že se mají čeho bát…

.

V Rusku, jako v jedné z mála (v hodně velikých uvozovkách…) „civilizovaných“ zemích totiž reálně hrozí nejen to, že bude vládnoucí klika odstavena od moci nějakou silou s demokratickým způsobem ve volbách, ale hrozí i to, že načálstvo takovou „výměnu“ nepřežije.

A to doslova.

A vypadá to, že mnohým ruským vrcholným činitelům to začíná ve světle událostí na Ruskem okupovaných územích Ukrajiny, docházet.

Jen tak se dá vysvětlit snahy boje doslova o holý život, které dnes předvádí třeba bývalý ruský prezident Medveděv. Ten v době, kdy ruská armáda dostává doslova na prdel, volá do světa, že by se měl Kyjev vzdát, a to za ruských podmínek.

Podobně se chová i Putin, který stále dokola mektá, že vše se vyvíjí podle plánu, asi ruští vojáci umírají podle jeho plánu, opouštějí dosud držené pozice taky podle jeho plánu, jako armáda mají celosvětovou ostudu z toho, že vypadají jako ten nahatý císař, co všem dával na odiv domněnku, že má na sobě ty nejkrásnější šaty, to všechno se asi děje podle Putinova plánu…

Vlastně se chovají Putin a spol. stejně, jako ožralý, co má pět promile pod kulichem, ale tvrdí, že v tom stavu pro něj není problém pilotovat Airbus A380…

A že prý ještě s Ukrajinci ani nezačali, ruští bohatýři…

Tak si říkám, jakou asi oplývají ti Rusové trpělivostí, když se ke skutečnému válečnému výkonu neodhodlali ani po skoro sedmi měsících, po které si nechávali zabíjet své vlastní lidi, ničit techniku, a v neposlední řadě smývat tvář neohroženého a neporazitelného bojovníka za lepší ruské zítřky…

Jo, to takhle vraždit bezbranné civilisty, krást a bořit civilní infrastrukturu, to ruské armádě jde, vypadá to, že je to vlastně taková trochu větší novodobá banda banditů a loupežníků, vojáky nějak nevidět…

Připomíná mi to scénu z pohádky Tři veteráni, kde se nechá postava hraná panem Čepkem slyšet, že deseti mohamedánům ukáže, jak on umí vítězit, když má přesilu…

Tenhle stav už ale podle všech zpráv nevyhovuje ani řadě Rusů v té jejich širé zemi. Jak ale správně podotknul ve svém dnešním článku kolega Tomáš Flaška, ti samí Rusové, co dnes zvedají kritické hlasy proti Putinovi a „jeho“ tažení na Ukrajině, by v případě, že by byla situace opačná a Rusové by mleli Ukrajince na masovou drť, jásali a opěvovali hrdinnou ruskou sílu, aby druhým dechem dávali světu na vědomí, že nad ruského člověka ve světě není.

Ono ani dnes, kdy kritizují Putina, jim nejde o to, že válka, kterou jejich země rozpoutala, je skrz naskrz odsouzeníhodná válka, že je to zločin srovnatelný s řáděním armády nacistického Německa ve II. WW. Ne, o to jim nejde, oni mají za zlé Putinovi neúspěch ruských zbraní, mnozí dokonce volají po tom, že by mělo Rusko přitvrdit.

Co si pod slovem – „přitvrdit“ představují, je asi nasnadě. Mnozí z nich by uvítali všeobecnou mobilizaci, aby byly doplněny lidské síly ruské armády. Těmto volačům po mobilizaci ale asi nedochází, že odvedení branci, vlastně bez jakéhokoliv výcviku, by byli jen potravou pro ukrajinská děla, bez větších možností na úspěch.

Oni stále nechápou, že problém ruské armády je hlavně ve svinčíku v jejím velení, stejně tak i v ruské vojenské doktríně, která mohla fungovat ještě tak v polovině minulého století, ale dnes je tato taktika sto let za opicemi.

Celá desetiletí lhali ruští vojenští představitelé svým politickým nadřízeným, říkali jim jen to, co chtěli politici slyšet. Lhali o tom, jak neporazitelná a „moderně“ vybavená je ruská armáda, jak secvičený, bojeschopný a ničivý potenciál se skrývá ve velení ruské armády, stejně jako na všech nižších stupních, od maršála až po posledního kuchaře s holými nárameníky.

Všechno to byla lež, přesně v duchu „Potěmkinových vesnic“.

Jediné, co kdy velelo ruské armádě, to byl chlast, lži, všudypřítomná korupce, šlendrián a rozkrádání.

Putin se chystal na nepřítele – Ukrajince, a přitom vůbec netušil, že největší nepřítel jeho armády je ona samotná ruská armáda sama sobě. Díky její nepřipravenosti, neschopnosti a lživé nafouklé bublině, umírají její samotní vojáci.

Co vlastně Putinovi nyní zbývá?

S tím, co má dnes na jižní, východní a severovýchodní frontě, toho moc nezmůže, zvláště, když se počty jeho mužů a techniky na frontové linii den ode dne ztenčují a Ukrajinci je tlačí směrem zpět za vlastní hranice.

Zkusí to tedy s tou mobilizací?

Možné to je, v tomto ohledu by se myslím dalo očekávat bombardování přímo ruského území, ruských měst atd. jejich vlastními ruskými silami, aby následně „pod falešnou vlajkou“ tyto údery Kreml sváděl na Ukrajince, od čehož by si mohl Putin slibovat, že mu zlegitimizuje vyhlášení mobilizace, protože svému lidu předloží další z řady lží, tentokrát to bude o tom, že proradní nacističtí fanatici z Ukrajiny napadli přímo Matičku Rus.

Je ale otázkou, zda by taková propaganda přiměla ruské lidi, aby dobrovolně rukovali, a ze dne na den se stali náplní pro mlýnek na maso.

Protože ale Putin (zatím) nechce přiznat možnost, že tuhle „speciální vojenskou operaci“ nevyhraje, je tato možnost docela reálná.

Kdo ale ví, kde k těm nově narukovaným ruským chudákům vezme zkušené, a hlavně schopné velitele, kde pro ně vezme moderní zbraně, odpovídající vojenskému konfliktu 21. století…?

Odpověď na tuhle otázku je myslím nutno hledat jen v Putinově bujné fantazii.

Ano, ještě má jaderné zbraně…

Jestli v něm ale zbývá alespoň malý zbytek racionality, musí mu být jasné, že po vydání rozkazu k jejich použití se mu může stát, že to, co v Rusku zatím jenom vře pod povrchem, mohlo by ho smést z Kremlu spolu s dalšími jeho poskoky.

Vezměte si Japonce na konci II. WW. To byli nějací fanatici, ale stačily dvě atomové bomby a jejich svět se rozsypal na padrť, aby pak sami přilezli s kapitulací. Nemyslím si, že by běžný Rus, a třeba i Rus na vysokém postavení, měl v sobě více fanatizmu, než měli tehdy právě oni Japonci.

Doufejme, že Ukrajinci ve svém tlaku na ruskou armádu nepoleví, snažme se jejich bojové úsilí podporovat, jak jen to jde. Měli bychom si uvědomit, že jsou to právě Ukrajinci, kdo za nás všechny ze Západu dělají „špinavou“ práci.

Jestli totiž existuje nějaká naděje, že se probudí síly, které celému světu nebezpečného Putina odstraní od moci, dlí tato naděje jednoznačně v západních zbraních, a hlavně v ukrajinských rukách…

..

Autor: Vladimír Kroupa | úterý 13.9.2022 13:45 | karma článku: 30,86 | přečteno: 962x
  • Další články autora

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma: 44,52 | Přečteno: 5535x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma: 46,62 | Přečteno: 10217x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma: 20,05 | Přečteno: 833x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma: 31,22 | Přečteno: 1379x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Proč není dobré pro mír ustupovat zlu…?

Protože zlo takový mír neocení, naopak udělá všechno proto, aby takový „mír“ v budoucnu pošlapalo. Co bude pak? Další ústup a další domnělý mír...?

17.2.2023 v 13:43 | Karma: 43,34 | Přečteno: 3846x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  17:53

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám