Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč s námi hraje Janek Kroupa nefér hru…

Novináři (někteří...), jak se zdá, jsou „chráněným druhem“, profesí, která jako by se cítila být nad všemi ostatními. A to mně přijde nefér…

.

Asi nemusím popisovat, v jaké souvislosti píšu toto své zamyšlení, těžko je v naší zemi ještě člověk, který by nevěděl, o co „go“.

I v tomto případě obvinění ministra Hamáčka hrají novináři ze Seznamu Zpráv otřepanou kartou práva na ochranu zdrojů. Na první pohled by se zdálo, že oprávněně, já jsem se na věc pokusil podívat pohledem druhým.

Novinář Janek Kroupa vykydnul kýbl špíny na ministra vnitra Hamáčka. V tuhle chvíli nechám stranou, zda informace z jeho článku jsou, nebo nejsou pravdivé, jde mi o trochu jiný rozměr celé kauzy.

Jak už jsem předeslal, novinář Kroupa obvinil ve svém článku ministra Hamáčka v podstatě ze zločinu vlastizrady. Udělal to veřejně, zatáhl tedy svým tvrzením do hry celou veřejnost, tím, že článek zveřejnil, dosáhl logicky toho, že se veřejnost ptá, jak může svá tvrzení obhájit, jaké důkazy pro svá závažná obvinění směrem k ministru Hamáčkovi má.

Celá veřejnost doslova čeká na to, až Kroupa přijde s něčím, přes co, jak se říká – nejede vlak. Namísto toho ale jak on, tak vedení Seznam Zpráv tvrdí pouze to, že důkazy mají, že jsou nezvratné, že s nimi ale veřejnost podle všeho nehodlají seznámit, protože je odhalí až před případným (jistým…) soudním projednáváním celé věci…

Takže abych si to shrnul – veřejnost je Kroupovi dobrá k tomu, aby skrze její tlak udělal z ministra vnitra největšího padoucha posledních dnů (netvrdím, že neprávem, ale to nikdo díky mlčení Kroupy a spol. stále nevíme…), obzvláště když si uvědomíme, jaký dopad tato situace bez diskuse má v předvolebním boji, protože pan Hamáček je předsedou jedné z nejsilnějších parlamentních stran, ale přitom už musel Kroupa při zveřejňování tak zásadního obvinění vědět, že veřejnosti předhodí jen krvavou kost, ovšem na provázku, za který bude tahat tak, aby se veřejnost neměla možnost sama přesvědčit, jak ona kost ve skutečnosti chutná.

Chápal bych, kdyby ve světle informací, které údajně Kroupa má, podal na ministra trestní oznámení pro podezření ze zločinu vlastizrady, přičemž by toto TR bylo v podstatě neveřejné, a tak by nevadilo, když by údajné důkazy předložil až u soudu, respektive už orgánům činným v trestním řízení během vyšetřovaní, aby se tito mohli rozhodnout, zda postoupí případ soudu, nebo ho smetou ze stolu jako bezpředmětný.

Ne, on (Janek Kroupa) vypustí špínu pěkně veřejně, aby to ve společnosti vřelo, aby pak pouze využil ať už on, nebo co já vím kdo další, v jehož zájmu třeba celá situace vznikla, zmatku a vzbuzené nenávisti ve společnosti vůči ministru Hamáčkovi, respektive vůči ČSSD, potažmo proti celé vládě.

Toto píšu, aniž bych se zastával jak vlády, tak Hamáčka, jde mi čistě o princip – padni komu padni.

Ještě k té otřepané novinářské kartě o ochraně svých zdrojů – nelíbí se mi ani trochu představa, že kterýkoliv novinář, který se podle všeho cítí být nad pravidly ostatní společnosti, může v podstatě VEŘEJNĚ znevážit a obvinit kohokoliv, koho se mu zamane z čehokoliv, a když se někdo ozve, zda má pro svá tvrzení důkazy, začne se ohánět ochranou svých zdrojů.

To je pro mě osobně absolutně nefér hra, je to dle mého doslova zločin.

Kdyby byl Janek Kroupa příslušníkem nějaké tajné služby, která by byla jedním z hráčů nějaké aféry, chápal bych, že by mlčel, protože jako takový by ani nemohl z logiky věci veřejně vůbec začít celou věc propírat a veřejně by si nedovolil někoho z něčeho obvinit, protože tajné služby nejednají nikdy veřejně – mají to přímo v popisu práce.

Jenže Janek Kroupa nikým takovým není, jen „jen“ novinářem, který někoho veřejně zostudil, aniž by když řekl (napsal) A, vysvětlil i B.

Každý, kdo v tuhle chvíli zastává názor, že je dobře, co Janek Kroupa udělal, by si měl uvědomit, že on udělal jen jedno – rozeštval národ, vylil neskutečné množství špíny, zatáhl nás všechny do hry, kterou chce hrát hlavě on, a bůh ví, kdo ještě.

On totiž nás, společnost - veřejnost, kterou využil pro rozdmýchání požáru, už dál v té své hře nepotřebuje.

A tomu já říkám nefér hra.

 

P.S. – tak jsem se dočetl, že „důkaz“, který má podporovat tvrzení Janka Kroupy o vině ministra Hamáčka, je o tom, že Hamáčkův stranický kolega (kolik se asi dnes platí stříbrných za podraz…?) Netolický tvrdí, že s ním 15.4. DOPOLEDNE (!!!) mluvil pan Hamáček o svém záměru jet do Moskvy pro milion Sputniků V. Sám Netolický ale druhým dechem dodává, že o tom, že by měl být milion Sputniků předmětem nějakého handlu, nikdo nic na jeho schůzce s Hamáčkem neříkal. Nějak mi uniká, jak by toto tvrzení, i kdyby bylo pravdivé, osvětlovalo nějak téma schůzky, která proběhla o několik hodin později, a na které už pan Netolický tak jako nebyl…

To má být ten důkaz? Má nás pan Janek Kroupa za imbecily…?

..

Autor: Vladimír Kroupa | čtvrtek 6.5.2021 10:16 | karma článku: 48,37 | přečteno: 27613x
  • Další články autora

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma: 44,52 | Přečteno: 5534x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma: 46,62 | Přečteno: 10217x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma: 20,05 | Přečteno: 833x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma: 31,22 | Přečteno: 1379x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Proč není dobré pro mír ustupovat zlu…?

Protože zlo takový mír neocení, naopak udělá všechno proto, aby takový „mír“ v budoucnu pošlapalo. Co bude pak? Další ústup a další domnělý mír...?

17.2.2023 v 13:43 | Karma: 43,34 | Přečteno: 3845x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám