Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vymýšlení nesmyslů - oblíbený sport poslanců. Hlavně ať to vypadá, že se něco dělá…

Nějaký pátek už sleduji zprávy stran různých navrhovaných zákonů. A nejde jen o návrhy čerstvé, ale i o ty staršího data. Často mají jedno společné – už předem je jasné, že neprojdou…

.

Často se jedná o totální nesmysly, které když slyší normální smrtelník, nepostižený nemocí z poslaneckých lavic, musí se nutně ptát, na čem visí, případně lítá člověk, který něco takového do sněmovny přinesl. Jako příklad si dovolím poukázat na nový návrh antidiskriminačního zákona. Už jeho jeden z aspektů, týkající se přehození důkazního břemene na obviněného, který by měl napříště podle něho dokazovat svou nevinu proti pouhému nařčení z něčeho nekalého, vypovídá za vše.

Pokud vím, náš právní řád otázku viny ošetřuje takovým způsobem, že to je žalobce, kdo musí obviněnému dokázat, že je jeho vina nezpochybnitelná. Dokud obviněnému soud vinu neprokáže, musí se na něj hledět, jako na nevinného. Presumpce neviny se tomu říká. Obviněný se má právo hájit, pod obhajobou si ale lze jen těžko představit nutnost obrany proti honu na čarodějnice. Přijde mi, že se předkladatelé tohoto právního paskvilu inspirovali v dementní a do skutečně právní společnosti nepatřící blázniviny, zvané Me – Too.

Obvinění tímto novodobým kladivem na čarodějnice ztrácejí svá zaměstnání, společenskou prestiž a úctu na pouhé ukázání prstem, bez přítomnosti relevantních důkazů, dokonce dávno před tím, než je vůbec vznesena nějaká žaloba na kohokoliv.

Troufám si tvrdit, že u nás předložený návrh antidiskriminačního zákona je rovnocennou sestřičkou téhle kulhající hydry.

Podle mě není náhodou, že s takovým šíleným nápadem přišli poslanci za ANO, Piráty a ČSSD. Z návrhů od těchto stran mám čím dál častěji dojem, že předkládají takové nesmysly snad i schválně, protože sami doufají, že neprojdou. Podle mě jim jde snad jen o to, aby rozmělnili práci parlamentu, který se bude muset jejich návrhem zabývat se vší parádou a nejen on. Své k takovým bludům budou muset udělat desítky a možná i stovky různých úředníků, ve finále dost možná i ústavních soudců a co já vím, kdo všechno se bude muset takovým paskvilem zaobírat, aby buď prošel, nebo raději neprošel.

Celý státní aparát, nebo alespoň jeho podstatná část se bude muset zaobírat něčím, co by vůbec nemuselo spatřit světlo světa. Jak má potom být čas na skutečně aktuální a důležité záležitosti, které už léta marně volají po vyřešení? Jenže to by museli poslanci něco SKUTEČNĚ dělat, ne jako v případě nesmyslných návrhů, kde jim stačí předstírání činnosti, protože vlastně ani sami nijak závratně netouží po tom, aby svůj hloupý návrh pracně ošetřovali.

Když díky jednak jeho nesmyslnosti a druhak jejich ne zrovna potřebné energii do celého procesu vložené, jejich návrh neprojde – no tak co?

 „… No tak nic, prostě se nám nepodařilo díky hlouposti opozice, svobodných zednářů, židobolševické kliky a Marťanům náš návrh na zlepšení života našich voličů, prosadit…“

A máte to…

To je myslím častý problém některých poslanců, oni vůbec nechtějí pracovat pro náš stát, jim jde jen o to, nějak tu dobu, po kterou jim voliči umožnili zahřívat zadky poslanecké lavice, překlepat a pak se uvidí. Děngy na účty přistávají, letadla při jejich výletech za hranice všedních dnů a České republiky také, tak o co go…?

Nemohu si odpustit rýpnutí zejména do poslanců Pirátů, protože u nich mám pocit, čím dál více hraničící s jistotou, že návrhy zákonů, které právě oni do sněmovny přinášejí, mají podobu oněch předem a záměrně odsouzených zmetků nejčastěji. Přijde mi, že jejich jediným posláním je rýpat se v lejně, přenášet zbytečně kamínky zleva doprava, aby se daly hned zase přenášet zprava doleva. Hlavně se u toho moc nezapotit a co je nejdůležitější, hlavně nepřijít s ničím, co by znamenalo skutečnou práci.

Konec konců zásoba hloupostí je takřka nevyčerpatelná a když někdo náhodou poukáže, že toho ve sněmovně moc skutečného nepředvádějí, vždy je kam sáhnout a nějakou tu hámotinu už do placu nadhodit.

Mysleme na to u příštích voleb, uvědomme si, že nejde jen o to, zda někdo umí přijít s nějakým návrhem, ale že jde hlavně o to, aby ten návrh byl logický, života schopný, a především skutečně potřebný.

S kravinami umí přijít každý trouba, a zadarmo. Na to nepotřebuje příspěvky od státu na volby, ani poslanecký plat a prebendy novodobé šlechty.

.

Autor: Vladimír Kroupa | čtvrtek 25.4.2019 12:48 | karma článku: 42,50 | přečteno: 3368x
  • Další články autora

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma: 44,52 | Přečteno: 5535x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma: 46,62 | Přečteno: 10217x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma: 20,05 | Přečteno: 833x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma: 31,22 | Přečteno: 1379x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Proč není dobré pro mír ustupovat zlu…?

Protože zlo takový mír neocení, naopak udělá všechno proto, aby takový „mír“ v budoucnu pošlapalo. Co bude pak? Další ústup a další domnělý mír...?

17.2.2023 v 13:43 | Karma: 43,34 | Přečteno: 3845x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám