Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Chtěla by opozice vyhrát příští volby? Ano - s malými písmeny? Tak ať čte...

Každým dnem jsme opozicí ujišťováni o tom, že současná vláda tropí neplechy a že ona, opozice, ví daleko lépe, jak na věc. Škoda, že tomu ujišťování většina lidí moc nerozumí...

.

Takřka každý krok vlády Andreje Babiše prochází ostrou kritikou z řad opozičních politiků. Ať už je jejich pořadí jakkoliv namícháno, zpravidla poslední slovo dostane pan Kalousek, který z předpokoje politického propadliště dějin bedlivě sleduje vše, co se děje.

Pokud to nejsou politici před ním, je to právě on, kdo se ve svém kritickém pojednání zaštítí mnoha ekonomickými termíny a výrazy, mnoha prý důkazy o tom, že současná vláda prožírá manu budoucích pokolení. Zdá se, že jemu je věc úplně jasná, problém ale nastává, když se ukazuje, že většině voličů situace tak úplně jasná není.

Pan Kalousek a další opoziční politici si jistě lámou hlavu nad tím, co jsme to za národ tupců, když nějak nechceme pochopit tak zjevné skutečnosti, jak se prý řítíme po klouzačce jménem ANO do záhuby.

Občas se operuje čísly, ale většinou se opozice uspokojí tím, že prostě vypustí odkudsi ze tmy výkřik o tom, že to a to vládní rozhodnutí je špatné, skandální, nesmyslné a prostě fuj. A nezapomene připomenout že proto, protože Čapí hnízdo...

A zase, jejich výkřik, prý myšlený v dobrém pro blaho národa, po tomto národu sklouzne, jako po hladkém skle a průzkum co průzkum dokazuje, že přes všechna ta opoziční varování lidé dále věří spíše panu Babišovi, než pánům Kalouskovi, Gazdíkovi, Fialovi, Pospíšilovi a dalším.

Ti posledně jmenovaní jako by netušili, že jim lidé nevěří, když už pro nic, tak proto, že jejich odborným ekonomickým termínům a výpočtům, jak rychlý sešup nás prý čeká, nerozumí. Lidé mnohem více rozumí a věří momentálnímu obsahu svých peněženek, to je motiv, díky kterému jsou často ochotní přehlížet i další fakta momentálního stavu kvality života u nás.

V těchto časech se nám ekonomicky daří. Je zbytečné zde dokola omílat, zda je to zásluhou současné vlády, nebo jde čistě o skutečnost reflektující současnou celosvětovou ekonomickou situaci. Prostě to tak je. To je věc, na kterou lidé-voliči, slyší.

Dejme tomu, že má ale opozice ve svých varováních a kritikách pravdu. Neměla by se v tom případě opozice zhluboka zamyslet nad tím, proč tu jejich pravdu tak málo lidí chápe?

Podle mého názoru je to zapříčiněno také tím, že opoziční politici hodí do placu (mimo jiné...) nějaký ten ekonomický terminus technikus, přitom ale zapomínají, že většina populace nemá ekonomické vzdělání. Většina populace denně řeší naprosto jiné problémy a záležitosti, týkající se jejich pracovní činnosti a jejich osobních životů. Stejně tak, jako většina populace nedokáže z logiky věci porozumět například problematice kvantové fyziky a jaderné fúze, stejně tak jsou jí vzdálené ekonomické odborné pojmy, natož aby si uměla do důsledku uvědomit, co přesně si za nimi lze představit.

Je to podobné, jako bychom od ekonoma chtěli, aby jen tak z fleku rozuměl pojmům, jako je karbonitridace, úsťová rychlost, přechodová balistika, pneumotorax, reverzní osmóza, nebo okruh na demi-vodu.

Pokud by někdo chtěl, aby si za takovými výrazy dokázal ekonom co nejrychleji představit o čem jsou, musel by takovému ekonomovi poskytnout alespoň minimální vysvětlení. Ekonom přeci žije ve svém světě čísel, garfů a indexů, ne ve světě tepelného zpracování kovů, problematiky střelných zbraní, lékařství, ani ve světě technologie pro úpravu vody.

Jinými slovy, opozice by se neměla omezovat při veřejném odsuzování činnosti současné vlády pouze na slova, kterým rozumí jen určitý, v měřítku voličské základny velmi úzký okruh lidí.

Pokud chce opozice v příštích volbách získat tolik hlasů voličů, aby jí to zajistilo možnost utvoření buď koalice, nebo i silné vlády jednoho politického uskupení, měla by se smířit s tím, že minulé volby dopadly tak, jak dopadly a že vláda Andreje Babiše tady ještě nějaký ten rok bude. Co je to dva - tři roky v dějinách? Proč tento čas, který současné vládě zbývá do konce volebního období, nevyužije opozice k tvorbě vlastního a silného programu, pokud jsou její argumenty skutečně tak silné a mají skutečný potenciál pro časy budoucí? Proč se nesoustředí na co nejpřesnější a "polopatické" vysvětlování, co je špatně a co by mohlo být lepší?

Proč se nesoustředí na silné jádro voličů, kteří jen tak z ničeho nic nikdy nepochopí moc odbornému vysvětlování věcí, které by jistě šly vyjádřit i takovým způsobem, aby se daly pochopit i lidmi bez ekonomického vzdělání...? Pokud si je současná opozice tak jistá svou pravdou, měla by ji dokázat na všech frontách, jinak se stane, že mraky voličů zase spíše pochopí momentální obsah svých šrajtoflí a nikdy nebudou obdařeni představou časů budoucích, kdy bude třeba například spoustu zboží a služeb zdražovat, jinak by nebyly pokryty některé kroky současné vlády.

Podle mého jsou právě toto záležitosti, které je třeba voličům vysvětlovat. Pokud se bude opozice snažit dokazovat svou pravdu jen snahami o kriminalizaci současného premiéra, nemůže se nikdy dočkat skutečné masivní podpory obyvatel - voličů. To je pro mě osobně naprosto nepochopitelná věc, taková politická slepota, se kterou si opoziční politici nedokážou ani trochu poradit s psychologií lidí, od kterých by rádi dostali volební hlasy. Pokud zůstanou stále jen utopeni ve svých suchopárných ekonomických grafech a ve volání, které vyzní tak trochu jako rčení - zloděj volá, chyťte zloděje, která v případě grafů většině lidí nic neřeknou a v případě druhém bude lidem připadat, že kdo moc tlačí na pilu, že lže. Dokud se opozice omezí na snahy ostrakizovat současnou vládu jen skrze minulost premiéra, dostane zase na řiť.

Nikdo netvrdí, že opoziční politici, pokud se domnívají, že mají důkazy, stejně jako kterýkoliv jiný občan, že nemají právo podat trestní oznámení na někoho, o kom se domnívají, že spáchal trestný čin. Další kroky by ale měly zůstat v kompetenci úřadů činných v trestním řízení. Jakkoliv se do jejich práce montovat je v tomto případě kontraproduktivní. Ono totiž to, že je někdo vyšetřovaný ještě nemusí nic znamenat, poslední slovo by měl mít v tomto soud, ne hlas ulice.

Tak už si sakra vytáhněte hlavy ze svých pozadí a začněte přemýšlet ne nad tím, co chcete vy, ale nad tím, co chtějí a potřebují masy voličů k tomu, aby se dokázaly rozhodnout ve prospěch vaší věci.

Pokud to nedokážete, bude to nade vší pochybnost vypadat tak, že vaše věc nemá pravdu a vám zase zbudou jen oči pro pláč a nohy pro vzteklé dupání z opozičních lavic...

.

 

Autor: Vladimír Kroupa | pondělí 7.1.2019 8:45 | karma článku: 43,16 | přečteno: 3871x
  • Další články autora

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma: 44,52 | Přečteno: 5535x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma: 46,62 | Přečteno: 10217x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma: 20,05 | Přečteno: 833x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma: 31,22 | Přečteno: 1379x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Proč není dobré pro mír ustupovat zlu…?

Protože zlo takový mír neocení, naopak udělá všechno proto, aby takový „mír“ v budoucnu pošlapalo. Co bude pak? Další ústup a další domnělý mír...?

17.2.2023 v 13:43 | Karma: 43,34 | Přečteno: 3845x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám