Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dělá si ukrajinský prezident legraci jen ze svých vlastních lidí, nebo z celého světa…?

Když si začne vyskakovat malé dítě, většinou to spraví pár pohlavků a přidržení obou nohou na zemi. Co ale dělat v případě, kdy vyskakuje nad své možnosti prezident země…?

.

Petro Porošenko, ukrajinský prezident se nechal slyšet, že, cituji - „Nikdo si nesmí myslet, že jde o legraci nebo hru. Ukrajině hrozí skutečná válka s Ruskou federací,“.

Když si to tak čtu, tak mně nutně přijde na mysl otázka – KDO komu tu válku vypoví? Ukrajina Rusku? Rusko Ukrajině? Nějak si nedokážu představit, že by Rusko, respektive jeho prezident Putin, vyhlásil válku Ukrajině jen pro jeden promáčknutý blatník nějakého remorkéru, nebo pro pár „kusovek“ námořníků, které hodlá pohnat před ruský soud. Aby Putin vyhlásil Ukrajině válku, asi by muselo jít o trochu silnější důvod.

Tak tu válku tedy zahájí Ukrajina?

Korupcí a svrabem prolezlá Ukrajina, která si neumí poradit ani s pár tisícovkami separatistů na východě svého území?

Ukrajina, kde už nyní, na začátku zimy, lidé nevědí, čím zahřejí své domovy, protože už teď pomalu nemají čím?

Ukrajina, odkud mladí lidé prchají po tisících, jen u nás, jich je stále víc a víc a už jde nezřídka o doslova celé rodiny – zapomeňte na samotné vyholené ušaté kluky, makající někde na stavbách, v teplákách a bundě po dědovi.

Ukrajina, která svou vládní politiku staví na odkazu Banderovců,toliko vrahů a zločinců z konce Druhé světové války, kteří neváhali vyvraždit celé vesnice ve jménu ukrajinského nacionalismu, vesnice, o kterých dnes nekoluje povšechné povědomí, jako např. o našich Lidicích, přestože tam docházelo k ještě větším ukrutnostem, než u zdi Horákova statku?

Ukrajina, která svým směřováním ani v nejmenším nepobízí zahraniční investory k tomu, aby do bídou zpustošené země přivábila jejich peníze a technologie? Ukrajina, která si o sobě myslí, že je pupkem světa, za nějž se budou všichni rvát, všichni od slovenských hranic až po západní pobřeží USA?

Nevím, jestli si pan Porošenko myslí, že rozkope vosí hnízdo a že v tu ránu k vyřešení té lapálie přijede kavalerie z NATO, aby ten jeho bordel dala do pořádku. Tak hloupý snad být nemůže, proboha…

Copak on vážně neví, že západní mocnosti se omezí ve své pomoci jeho napoleonskému komplexu jen tím, že budou na půdě OSN a dalších institucí jen dokola žvanit a přijímat usnesení o tom, jak odsuzují ruskou imperiální politiku?

Co si jako myslí, že se stane?

Že vyhlásí Rusku válku, kterou za něj budou bojovat státy NATO? Opakuji – pro jeden promáčknutý blatník remorkéru a pro pár kusovek námořníků? Píšu „kusovek“, protože jestli toto označení jednotlivé entity někdy našlo svůj dokonalý význam, bylo to právě na území na východ od Čierne nad Tisou…?

Celý incident v Kerčském průlivu je politování hodný a já jsem přesvědčený, že na něm mají podíl obě strany, jak už to bývá, pravda je vždy tak nějak uprostřed. Z ukrajinské strany je ale s podivem, že na této údajné logistické, přemísťovací akci tří lodí, mělo podíl několik příslušníků ukrajinských tajných služeb, kteří, co čert nechtěl, byli zrovna mezi těmi zraněnými. Můžeme se jen dohadovat, PROČ tam na té lodi byli přítomni a jaká byla jejich role v celé záležitosti.

Ze strany Ruska je nejpádnějším argumentem pro odsouzení, agresivita, s jakou byly lodě zastaveny, obsazeny a zadrženy. Jeden fakt je ale nepřehlédnutelný – my známe z médií jen ty obrázky, které ukazují až vlastní zadržovací akci, nikde jsem alespoň já nenašel video týkající se situace, která tomu násilnému ataku ze strany ruských jednotek předcházela. Tím pádem jen stěží lze odsoudit jak jedny, tak druhé, nicméně se domnívám, že taková patálie nemůže být pro nikoho soudného záminkou k válce.

Pokud tedy ten někdo nemá strachy sevřenou zadní část svého bohatýrského těla z budoucnosti, hlavně z blížících se prezidentských voleb, které mají na Ukrajině vypuknout tuším někdy v březnu.

Pak už by celá ta hysterie ze strany ukrajinského prezidenta a kliky kolem něho dávala větší smysl. Jak ukazují všelijaké parametry, na Ukrajině si v předvolebním boji vede paní Timošenková mnohem lépe, než právě současný prezident. A prohrát volby na Ukrajině, to není jako prohrát volby někde na Západě.

Vzhledem k tomu, jakým způsobem jsou mraky lidí na Ukrajině s vládnutím Porošenka nespokojených, může mu jít klidně i o kejhák, těžko říci, zda oprávněně, nebo nikoliv. Tamní politická kultura je přeci jen někde trochu jinde (viz krveprolití na Majdanu apod.), než jak tento pojem vnímáme, přes naše vlastní vnitropolitické patálie, my.

Pak se může takový incident jevit jako dar z nebes. Je to krásná záminka, důvod, proč vyhlásit výjimečný stav, stanné právo, nebo jak oni tomu říkají. Důležité je, že mezi pravidla takového restriktivního opatření patří na Ukrajině například fakt, že po dobu vyhlášení takového stavu nelze v zemi vyhlašovat volby, nelze veřejně proti čemukoliv protestovat, nelze se srocovat, lze mít ze strany státu absolutní kontrolu nad médii s právem veta, lze bez soudu internovat lidi, u kterých se to uzná za vhodné, někam do „zajišťovacích zařízení“, lze i přikázat takzvanou „policejní hodinu“, čili noční zákaz vycházení.

No řekněte, může být něco lákavějšího pro někoho, kdo se nechce hnout od koryta, kdo chce odvrátit svůj politický a Bůh ví, jaký ještě konec, protože mu v nadcházejících volbách přesně to hrozí…?

To už stojí za úvahu a za zkoušku, jak funguje vrtění psem…

Fakt je, že Západu se v současnosti hodí do krámu jakákoliv páka na Rusa, ale už by měl někdo Porošenkovi, nebo alespoň lidem v jeho zemi vysvětlit, že páka ještě neznamená válka. Stále dokola slyším o tom, že Rusko prý neprodyšně uzavřelo Kerčský průliv a vody v něm považuje za své svrchované teritoriální území. No, jedna věc je trvání na integritě území a druhá věc je zákaz komukoliv se tím územím pohybovat. Myslím si, že jen málokdo s určitostí ví, v jakém režimu toto území skutečně funguje. Málokdo ví, proč Rusku vadily dvě vojenské lodě a jedna údajně civilní. Mohli mít pro jejich blokádu a zábor důvod, nebo také ne, těžko soudit, nikdo z nás tam nebyl.

Já si jen zkouším představit dvě ruské vojenské lodě a jednu civilní, kterou budou ty dvě vojenské doprovázet, jak si to přihasí na dva kilometry k pobřeží Floridy, jak budou ignorovat požadavek americké pobřežní stráže ke spolupráci, aby se bez ztráty kytičky proháněly v tamních vodách, dokud se jim bude chtít…

A ted si ještě představte, že by si Vladimír Putin po logickém zadržení těchto jeho lodí pohrával s tím, že to znamená skutečnou válku mezi Ruskou federací a USA.

Úsměvná představa, viďte…

Když už se Ukrajina nedokázala vypořádat se zelenými mužíčky na Krymu v prvopočátcích jejich působení tamtéž, když Západ tehdy nehnul prstem, aby na tom něco změnil, tak dnes už je jen pokrytectvím hlásat, že vody kolem Krymu nejsou ruské.

Nikdo z nich neudělal nic proto, aby tomu tak nebylo a teď už je pozdě. Buď budou s Rusem jednat a pochopí, že má stejně, jako má Američan určité územní a politické nároky světové velmoci, nebo budou za bandu šašků. Rusko, i přes svoje obrovské problémy, je nutno brát jako velmoc. Nemusí se nám to líbit, ale nic na tom nezměníme jen tím, že budeme přehlížet skutečnost.

A vyhlašovat válku, nebo už jen mluvit veřejně o válce se světovou velmocí, to chce buď velikou sílu a odvahu, nebo veliký vítr v hlavě. Obávám se, že v případě ukrajinského prezidenta jde spíše o tu druhou možnost.

Podle mého osobního názoru, takto zneužívat hrozbu válkou, tímto nejstrašnějším vynálezem lidské rasy, jako to právě dělá Petro Porošenko, je trestuhodné a všichni lidé, co mají všech pět pohromadě, by si to měli uvědomit.

.

 

 

Autor: Vladimír Kroupa | středa 28.11.2018 13:06 | karma článku: 48,52 | přečteno: 18621x
  • Další články autora

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma: 44,52 | Přečteno: 5535x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma: 46,62 | Přečteno: 10217x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma: 20,05 | Přečteno: 833x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma: 31,22 | Přečteno: 1379x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Proč není dobré pro mír ustupovat zlu…?

Protože zlo takový mír neocení, naopak udělá všechno proto, aby takový „mír“ v budoucnu pošlapalo. Co bude pak? Další ústup a další domnělý mír...?

17.2.2023 v 13:43 | Karma: 43,34 | Přečteno: 3846x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám