Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O špičatém klacku v rozkroku Andreje Babiše a o suspenzoru…

Na celou kauzu okolo padesáti (údajných) syrských sirotků, je třeba hledět jako na pouhou páku tlaku opozičních stran. Není ani omylem náhoda, že k tomu došlo těsně před „malými“ volbami…

.

Vypadá to, že si opoziční strany absolutně nevědí rady s problémem, který mají se současnou vládní koalicí. Zkoušejí to zprava, zleva, od krajů i od prostředka. Obzvláštní snahu představuje strana TOP09, která už neví, čím by zaujala pozornost médií, respektive voličů. Najednou, jako božská mana seslaná přímo z nebes, objevil se nápad, jak zatlačit na zdánlivě, opakuji - zdánlivě slabé místo ve vládním postoji k migraci.

Je jasné, že ten vítr má jen jeden cíl – zacloumat co nejvíce s větvemi důvěry na stromě přízně voličů k osobě Andreje Babiše. Jde vlastně jen o nový model postoje, který představují strany, jako je ODS a TOP09, kteréžto se stále ne a ne zmoci na vlastní program, který by byl pro jejich potenciální voliče zajímavý, až atraktivní, tak stále dokola a stále mylně sázejí na kartu zvanou „antibabiš“.

Bohužel, k jejich vlastní škodě stále nejsou tyto strany schopné pochopit, že volič není tak úplně hloupý a že tlak, který se snaží vyvinout, aby vlastně přesvědčili dosavadní voliče ANO o jejich vlastní hlouposti a duševní nedostatečnosti, se nakonec vždy obrátí směrem proti nim. Jako zdánlivě dobrá karta se jim jeví fakt, že Andrej Babiš jménem své vlády dává jasně najevo, že nehodlá přijmout ani jednoho migranta ze současné várky muslimských přistěhovalců, usazených momentálně všude možně na jihu Evropy.

Pokus opozice hrát na city občanů – voličů, skrze „děti“ je ale nedobrou, naopak velice, velice nízko posazenou kartou, dalo by se říci, že jde o kartu falešnou. Lidé jsou hodně citliví na podobné pokusy, dostat se druhému na kobylku právě skrze děti, natož skrze děti – sirotky. Spoustě lidí, včetně mé maličkosti, se doslova hnusí politici, kteří při svém volebním boji zapojují do hry právě děti, ať už se s nimi nechávají fotit či natáčet do volebních spotů, děti, které mají tyto lidi ukázat jako veskrze pozitivní osobnosti, natož děti, na které někteří politici navlečou sako  vlastní rádoby morální nadřazenosti, jen aby dokazovali světu, jak jsou oni ti hodní hoši a jak jsou všichni ti, co jim to nežerou, za ničemy a odsouzeníhodné asociály.

Já však právě takové lidi - politiky, co na to jdou touto výše popsanou cestou, považuju za trapné, za lidi bez jakékoliv přidané hodnoty, kterou by mohli, na rozdíl od jiných, nám, voličům, nabídnout. Vlastně takovými politiky doslova pohrdám. Stejně jako pohrdám lidmi, kteří dětem ubližují, pohrdám i těmi, co za ně schovávají vlastní nekoncepčnost, nepřitažlivost a někdy dokonce až negativní vlastnosti. Každý, kdo ve volebním boji použije děti, je pro mě okamžitě nevolitelný, ať už jde o jakoukoliv formu použití.

Celou tu komedii kolem syrských údajných sirotků považuju za o to podlejší, že její strůjci nemají absolutně žádný koncepční plán, jak to celé dotáhnout do zdárného konce, ani nevědí, o jaké děti přesně má jít, zda jsou skutečnými sirotky, podle všeho nemají ani ověřeno, jak se to má s mezinárodním právem v souvislosti s takovými případy, a tak dále a podobně. Ale oni, ti strůjci této hámotiny, to podle mého možná moc dobře vědí, že vytáhli falešnou kartu, ale je dost dobře možné, že spoléhají na to, že bude stačit takovou věc nadhodit a že se najdou vždy užiteční idioti, například některá média, která celou akcičku nafouknou do podoby kauzy, div ne otázky života a smrti našeho národa.

Stačí takovou věc jen nadhodit, podobně, jako bulvár občas nadhodí nějakou tu zavádějící a ani ne z poloviny pravdivou informaci, která si však, sotva se ocitne mezi lidmi, už žije svým vlastním životem a dokáže živit sama sebe. Může jít o sebevětší nesmysl, spoléhá se na to, že si spousta lidí řekne – na každém šprochu- pravdy trochu.

A přesně tak se snažili tvůrci kauzy syrských sirotků zaútočit na Andreje Babiše. Moc dobře věděli, že ať k celé věci zaujme Babiš jakýkoliv postoj, vždy naštve některou skupinu lidí. Ať už si o panu Babišovi člověk myslí co chce, ať už ho má třeba za podvodníka, za ohrožení státu, nebo ať ho bezmezně uznává, přemýšlivý člověk za celou kauzou musí vidět ocásek nahozené návnady a očekávání až pan Babiš zabere a na tom háčku se oběsí. Je otázkou, zda ten fakt návnady, ten který člověk sice vnímá, ale říká si, že v boji proti Babišovi je dovoleno vše a že účel světí prostředky, nebo zda se bude jednat o člověka vnitřně čestného (pozor, je veliký rozdíl mezi lidmi čestnými jen navenek a těmi, co jsou čestní i sami k sobě…), který pochopí, že se nehraje fér, a i když jde o boj proti ideologickému nepříteli, dokáže si ujasnit, že se nechce podílet na špinavé hře.

Padni, komu padni...

To si musí každý srovnat v hlavě sám. Já osobně nemám o účelovosti objevení se této pseudokauzy přesně v tomto období ani stín pochyb. O ty děti vlastně vůbec nejde, ono se tak nějak počítá s tím, že by se k nám stejně nedostaly. Myslím si o strůjcích této záležitosti, že moc dobře vědí o nereálnosti celé akce. Vždyť sami strůjci hlásají, že by v případě přijetí těchto dětí šlo HLAVNĚ O GESTO dobré vůle, sounáležitosti a solidarity s EU.  

Jak já nemám rád slovo - gesto, vždyť ve skutečnosti jde o převlečené slovo - sebeklam. Jde o lež, o pouhý postoj, který ničemu nepomůže, je to jen póza bez skutečného řešení.Co se ještě nereálnosti celé akce týká, chybí přeci spousta odpovědí na spoustu otázek, až příliš mnoho, aby se věc podařila, a to bez ohledu na to, zda by třeba i pan Babiš nakonec souhlasil. To by možná byla pro ty strůjce doslova studená sprcha, kdyby pan Babiš kývnul, rád bych viděl, jak by následně probíhaly logistické aspekty celé té šaškárny, samozřejmě plně v režii nafukovačů celé záležitosti...

Vlastně jde jen o špičatý klacek, o kterém se sice už předem ví, že stejně do rána shoří, který je ale i tak dost dobrý a dost dlouhý k tomu, aby se Andreji Babišovi před volbami zabodnul do rozkroku.

V jednom se ale strůjci kauzy "sirotci" asi přepočítali, vypadá to totiž, že Andrej Babiš ví, co je to suspenzor…

.

.

 

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 21.9.2018 8:15 | karma článku: 42,99 | přečteno: 4066x
  • Další články autora

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma: 44,52 | Přečteno: 5534x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma: 46,62 | Přečteno: 10217x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma: 20,05 | Přečteno: 833x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma: 31,22 | Přečteno: 1379x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Proč není dobré pro mír ustupovat zlu…?

Protože zlo takový mír neocení, naopak udělá všechno proto, aby takový „mír“ v budoucnu pošlapalo. Co bude pak? Další ústup a další domnělý mír...?

17.2.2023 v 13:43 | Karma: 43,34 | Přečteno: 3845x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Nepříjemné svědectví. Bulvární boss popsal, jak Trumpovi pomohl s kampaní

23. dubna 2024  21:21

Bývalý vydavatel bulvárního listu National Enquirer v úterý u newyorského soudu popsal porotě, jak...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno 

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Narušitelé jsou všude. Čínská rozvědka přitvrzuje, chlubí se i českým zářezem

23. dubna 2024

Premium Čínské tajné služby v posledních letech posilují svůj vliv a nebojí se ani prezentace na sociálních...

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč

  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám