Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Já, občan České republiky...

Myslím si, že byla překročena určitá hranice, že nazrál čas na akt, ke kterému v naší novodobé historii ještě nedošlo. Určité věci už nejdou odbýt mávnutím ruky, situace už je skutečně vážná...

.

Já, občan České republiky, vědomý si naléhavosti situace, obracím se na Vás, vážené poslankyně, vážení poslanci, vážené senátorky a vážení senátoři.

Rád bych Vás touto cestou požádal o to, abyste se v rámci svých kompetencí zamysleli nad možností iniciace ústavního aktu, který je asi v naší novodobé historii bezprecedentní. K mé žádosti mě vede také bezprecedentní situace, která nastala v souvislosti s výkonem nejvyšší ústavní funkce v naší zemi.Vím, že prezidenta republiky nelze po dobu výkonu jeho funkce zadržet, trestně stíhat ani stíhat pro přestupek nebo jiný správní delikt. Senát může nicméně se souhlasem Sněmovny podat ústavní žalobu proti prezidentu republiky k Ústavnímu soudu, a to pro velezradu nebo pro hrubé porušení Ústavy nebo jiné součásti ústavního pořádku. Ústavní soud může na základě ústavní žaloby Senátu rozhodnout o tom, že prezident republiky ztrácí prezidentský úřad a způsobilost jej znovu nabýt.

Domnívám, že pan Miloš Zeman hrubě porušuje Ústavu tím že se chová naprosto nevhodně, až ostudně s ohledem na funkci nejvyššího ústavního činitele, kterou zastává. Jeho poslední skutek, při kterém sezval do prostor Pražského Hradu zástupce tisku, předpokládám, že nejen toho našeho, českého, a kde jediné, co udělal, bylo spálení rudých trenýrek obřích rozměrů, byl doslova ostudný a ponižující pro celý náš národ v očích celého světa.

Domnívám se, že pan prezident není ze zdravotních důvodů nadále schopen fakticky vykonávat svůj úřad. Mám samozřejmě na mysli jeho duševní stav. Tím pádem podle mého názoru porušuje Ústavu České republiky, způsobuje naší zemi totiž ostudu a snižuje vážnost jak svého úřadu, tak reputaci celého našeho národa.

Domnívám se, že svým posledním skutkem překročil hranici, co je ještě nejvyššímu ústavnímu činiteli možno tolerovat. Jeho jiné, občas rozumné a pragmatické postoje k různým otázkám už nemohou zdaleka převážit negativní pohled zvenčí na naši zem, pohled i nás samotných na naši čest, na náš národ, jakého se nám díky jemu dostává. Pan prezident Zeman podle všeho ztrácí zcela kontakt s realitou, ve svém postoji už nedokáže rozeznat, co je normální a co ne.

V minulosti už byl tento nejvyšší úřad ze zdravotních důvodů opuštěn například generálem Ludvíkem Svobodou. Ten měl ale soudnost a sám poznal, kdy je vhodné hodit ručník do ringu. Jak je vidět, to u pana Zemana asi nehrozí. Proto by měl zafungovat jiný ústavní mechanismus, jakým je podání ústavní žaloby na pana Miloše Zemana pro hrubé porušení Ústavy.

Pan prezident Zeman totiž podle všeho zastává svou funkci bez toho, aby mu jeho duševní stav umožňoval tuto funkci vykonávat ve prospěch své země, jak se složením prezidentského slibu nedáno zavázal.

Pan prezident Zeman své zemi - naší zemi, už jen škodí. Na co budeme - budete ještě čekat? Na to, až udělá něco, co definitivně pošle naši zem pod čaru myslitelného v mezinárodním měřítku?

Což sami nevidíte, co se děje, jak neskutečné a šílené věci se na nejvyšším patře naší politiky dějí?

Prosím Vás, najděte odvahu postavit se konečně za zájem našeho národa, nikdo jiný než Vy, to z ohledu na Ústavu udělat nemůže.

Prosím Vás jménem svým a domnívám se že nejen svým, abyste iniciovali proces, na jehož konci bude důstojné ukončení současné tristní situace.

V našich českých dějinách, zejména v těch novodobých, je jen málo událostí, na které bychom mohli být my, Češi, hrdí. Neberte nám všem prosím poslední špeky sebeúcty, nechtějte po nás prosím svou nečinností v tomto ohledu, abychom nemohli zvednout hlavy a ujistit se, že národ, jehož jsme součástí, může světu nabídnout něco jiného, než trapné a sebedestruktivní tolerování člověka na Hradě, člověka, který je evidentně mimo realitu a s největší pravděpodobností duševně nemocen . Nebo si snad umíte představit jiného prezidenta na světě, kterého by bylo možno brát vážně a který by činil to, co činí pan Miloš Zeman?

Opravdu spadne celá naše reputace, naše sebeúcta někam, kde se nachází snad jen na TV Prima uváděná reality show o rodině Štikových?

Prosím Vás, vážené poslankyně, vážení poslanci, vážené senátorky, vážení senátoři, zasaďte se o odvolání pana Miloše Zemana z jeho funkce prezidenta republiky. Není schopen ji vykonávat v souladu s Ústavou České republiky.

.

 

 

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 15.6.2018 8:15 | karma článku: 32,44 | přečteno: 1935x
  • Další články autora

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma: 44,52 | Přečteno: 5534x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma: 46,62 | Přečteno: 10217x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma: 20,05 | Přečteno: 833x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma: 31,22 | Přečteno: 1379x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Proč není dobré pro mír ustupovat zlu…?

Protože zlo takový mír neocení, naopak udělá všechno proto, aby takový „mír“ v budoucnu pošlapalo. Co bude pak? Další ústup a další domnělý mír...?

17.2.2023 v 13:43 | Karma: 43,34 | Přečteno: 3845x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám