Nejslabším článkem kampaně pana Drahoše je... pan Drahoš!

24. 01. 2018 10:07:16
Myslel jsem si to už dlouho, včerejší prezidentská debata mě o tom jen přesvědčila. Pan Drahoš na mě nikdy nepůsobil jako silný kandidát, ovšem to, čeho jsem byl včera svědkem, mě snad až šokovalo...

.

Pan Drahoš působil jako kluk zahnaný do kouta při zkoušení u tabule. Často to vypadalo, jako by se snažil pochytit vzduchem a šeptem poletující nápovědy z publika na otázky, ke kterým měl za úkol zaujmout jasné a pevné stanovisko.

Nejsem žádným příznivcem Miloše Zemana, musím však s úctou k vítězi včerejšího duelu, a ten je podle mého názoru jednoznačný, uznat, že si současný prezident Zeman troufalého protikandidáta pana Drahoše doslova namazal na chleba. Zeman dokázal svého protivníka dostat do úzkých i v takových okamžicích, kdy by stačilo, kdyby se pan Drahoš jen trochu zamyslel a nemusel vypadat jako s odpuštěním hlupák.

Ve chvíli, kdy člověk, který z pouhého statusu kandidáta na prezidenta, který ze zákona nemá možnost nahlížet do svodek BIS, obviní prezidenta, který tu možnost a právo má, obvinil, že zatím co on (Drahoš) čte tyto svodky pozorně, kdežto Zeman je podle všeho nečte, už jsem se musel smát nahlas.

To je opravdu politická fronta proti současnému prezidentovi v tak zoufalé situaci, že dokázala ze svého středu vygenerovat jenom tohoto neuvěřitelně slabého a už na první pohled vyklepaného kandidáta?

To ve mě vzbuzuje otázku, kam by se asi pan Drahoš dostal, kdyby nedej bože prezident Zeman chodil do televizních debat od samého začátku kampaně.

Znovu připomínám, že opravdu nejsem příznivcem Miloše Zemana, moji čtenáři to jistě vědí, snad ale i vědí, že razím heslo - padni komu padni. A v tomto případě znovu zdůrazňuji - musím uznat vítězství i mého názorového protivníka Zemana, který byl včera pohotový, jistý, mluvil k věci a jasně. Možná to bylo překvapení nejen pro mě, ale i pro spoustu ostatních lidí, možná to bylo tím, že jsme mohli sledovat po bůh ví jaké době prezidenta mluvit naživo a slyšet jeho názory pěkně vcelku a ne rozkouskované, předžvýkané a nezřídka vytržené z kontextu, jak jsme na to byli z médií (že, milá Česká Televize...?) v poslední době zvyklí.

Pokud si uvědomím, že ti, kdo svým hlasem poslali Miloše Zemana do druhého kola letošní volby prezidenta republiky, jsou nezřídka ti, kteří měli možnost při jeho návštěvách po republice z posledních let, slyšet tohoto kandidáta naživo a na plná ústa, je mi výsledek prvního kola už konečně jasný.

Nikdy bych nevěřil, že to tak budu vnímat, ale dnes si opravdu myslím, že i když je Miloš Zeman podle mého názoru špatná volba na Hrad, jiná silnější osobnost, politicky prozíravá a pevná v názorech, mezi letošními kandidáty není.

Jinak kvalitu té šaškárny na TV Prima, která byla něco mezi fotbalovým kotlem a moderátorskou katastrofou, komentovat nehodlám, mě zajímali jen projevy dvou hlavních aktérů.

Jak už jsem napsal v nadpisu, nejslabším článkem kampaně pana Drahoše je on sám. Vůbec nehraje roli, kolik známých osobností a herců si na klopu připne placku s jeho jménem. Už vůbec nehraje roli, kolik bývalých kandidátů, kteří byli podle všeho ještě slabší než on, když je sfouklo první kolo volby, bude tleskat ve stoje projevům jeho nedostatečnosti. Důležité je, že lidé - voliči, necítí sílu vycházející z něho samotného, podpůrné berličky, co kdysi přemlouvaly bábu a Horáčkové, to asi fakt nezachrání...

.

Autor: Vladimír Kroupa | středa 24.1.2018 10:07 | karma článku: 45.26 | přečteno: 4123x

Další články blogera

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma článku: 44.52 | Přečteno: 5522 | Diskuse

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma článku: 46.62 | Přečteno: 10214 | Diskuse

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma článku: 19.66 | Přečteno: 833 | Diskuse

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma článku: 31.22 | Přečteno: 1379 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Vladislav Svoboda

1. díl Listopad-jiný pohled

Aniž jsme si to tehdy uvědomovali, tak od 17. listopadu se všude vyskytovali agenti StB. Počínaje Činoherním klubem nebo balkónem Melantrichu. Bohužel naše dění ovlivňují dodnes.

28.3.2024 v 14:31 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 22.77 | Přečteno: 381 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.11 | Přečteno: 510 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 466 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2307 | Diskuse
Počet článků 2182 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3086

Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...