Bez gaye by to prostě nebylo ono…

…řekl si asi americký režisér Bill Condon, když pracoval na pohádce (?) Kráska a zvíře. A tak, aby to nebyla nuda, do děje jednoho mladého nadějného homosexuála šlehnul...

.

Já osobně proti homosexualitě, respektive proti lidem, které potkala, vlastně ani tak moc nic nemám. Pokud mě osobně nenahání nějaký neodbytný hoch, který by si nenechal vysvětlit, že nepatřím do jeho sexuální menšiny (měnící se pomalu ale jistě na většinu…?), tak ať si ve svých ložnicích dělají, co chtějí.

Celá záležitost s mužskou pohádkovou postavou, která je sexuálně orientovaná jinak, než na princezny, dostala trochu jiný rozměr, než vlastně má, díky tomu, že se v Rusku rozhodli členové načálstva, že vidět gaye v pohádce smí ruský člověk až od šestnácti let.

A to je prý divné…

No, asi se s většinou lidí žijících na západ od ruských hranic shodnu na tom, že v Rusku je toho divného mnohem víc, na druhou stranu si ale říkám, kdo je vlastně divnější – Rus, který nechce, aby jeho děti řešily v pohádce problematiku sexuální orientace, nebo je divný ten, kdo má nutkavou potřebu tuto problematiku naroubovat na pohádkový děj…?

Nevím, jak u koho, ale u mě jsou divní oba dva a nemám odvahu určit, který z nich je divnější…

 .

 

Autor: Vladimír Kroupa | středa 8.3.2017 13:57 | karma článku: 38,49 | přečteno: 1839x