Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ty muslimské „plavky“, jsou jen zástupným problémem…

Nedá mi to, a přidám trochu svého názoru a pohledu na věc do mlýnice, která v sobě mele současnou aktuální událost – zákaz nošení burkin na některých francouzských plážích…

.

Pamatuju si na ně z Tuniska. Přiznám se, že pro mě jak tehdy, tak nyní představovaly a představují muslimské „plavky“ něco nepochopitelného. Když se ale nad tím zamyslím, tak za nepochopitelné považuji mnohé aspekty islámu jako takového, takže burkini jen a pouze zapadají do vzorce, který mně osobně islám představuje.

Jenže…

Jenže jsem ochotný pochopit, že oni jsou prostě „jiní“. Samozřejmě, že i mě vadí, aby takových „jiných“ lidí bylo v Evropě víc a víc. Důvody, které mě k tomu vedou, jsem rozebral v mnoha a mnoha článcích, takže to dále rozebírat nemá smysl.

Co mě ale osobně trochu zarazilo, byly důvody, které uváděli ti, co na některých místech ve Francii burkiny zakázali. Asi nejdivnějším mě osobně připadal důvod, že po nedávných atentátech v zemi gaelského kohouta, panuje mezi občany nenávist a strach k muslimům a z muslimů. A proto by je prý pobuřoval pohled na ženy koupající se v tradičních muslimských, k tomu účelu vynalezených, úborech.

No, já nevím, ale přijde mi divné, že když může občany Francie roztrpčit pohled na ženu zabalenou v tmavém hávu, že je neroztrpčuje pohled na tisíce, co tisíce, na statisíce jiných projevů islámu v jejich zemi?

Opravdu je pobuřuje nějaký černý hadr více, než pohled na muslimské věřící, několikrát denně klečící na modlitebních koberečcích a hlavou směrem k Mekkce vyzývajících svého Boha…?

Oč je horší nošení burkin, než například samotná existence muslimů v jejich zemi? Proč, když jim tak vadí jeden z aspektů projevů „jejich“ víry, jim nevadí, respektive nezakázali i další projevy a věci sounáležité s islámskou vírou?

Z tohoto pohledu mě osobně přijde zákaz nošení burkin jako nesmyslná a zbytečná záležitost, protože pokud nemají Francouzi „koule“ na to, aby ve své zemi zakázali islám jako takový, pak vypadá celá burkiny-gate jako trucovitý a už v samotném základu nesmyslný počin. Chápal bych, kdyby proti tomu úboru protestovali provozovatelé plaveckých bazénů, a to z hygienických důvodů. Takto ale, ve světle argumentů, které jsem právě předložil, to opatření stran pláží opravdu nechápu.

Myslím si, že když se nad tím člověk zamyslí, tak musí nechat stranou nějaké otázky lidských práv, práv žen a práv na svobodu názoru, a to z toho jednoduchého důvodu, že když se nezakáže vše, co se islámu týká (bavíme se samozřejmě o nenásilných projevech, což nošení burkin jednoznačně je. Co se násilných projevů týká, tak tam je to snad jasné…), pak nemá smysl zakazovat nic.

Buď si Francouzi přiznají, že prostě ve své zemi mají a mít budou muslimů nezanedbatelné množství, a z toho důvodu se budou muset smířit i s určitými projevy jejich „jinakosti“ (protože jak všichni víme, co si budeme nalhávat – muslimové se prostě přizpůsobovat nebudou…), nebo se rozhodnou jednou pro vždy zakázat VŠECHNY projevy islámu. Anebo, to je ta třetí možnost, které jsme právě svědky, budou se francouzští politici zaobírat hloupostmi typu muslimských plavek, jen aby svým některým lidem s menší možností chápání ukázali, že proti islámu něco dělají, hloupostmi, které však problém zvaný islamizace Evropy ani trochu neřeší.

Kdo mě zná, ví, že jsem ten poslední člověk na tomto prostoru, který by se zastával islamizace Evropy, nebo rozšiřování muslimských projevů na úkor naší, evropské kultury. Přesto se domnívám, že zákaz nošení burkin je nesmysl a absolutně nic neřeší.

.

 

Autor: Vladimír Kroupa | středa 17.8.2016 13:27 | karma článku: 34,96 | přečteno: 2042x
  • Další články autora

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma: 44,52 | Přečteno: 5535x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma: 46,62 | Přečteno: 10217x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma: 20,05 | Přečteno: 833x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma: 31,22 | Přečteno: 1379x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Proč není dobré pro mír ustupovat zlu…?

Protože zlo takový mír neocení, naopak udělá všechno proto, aby takový „mír“ v budoucnu pošlapalo. Co bude pak? Další ústup a další domnělý mír...?

17.2.2023 v 13:43 | Karma: 43,34 | Přečteno: 3845x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám