Cherchez la Femme - Naděje umírá poslední...

Řach…! Fuj, to byl ale hnusnej zvuk. Pro mě ale v podstatě zněl jako cvaknutí kliky od dveří vedoucích na svobodu. Svezl se bez hlesu na zem a zůstal ležet nohama ke mně a trupem podél zdi.

Levou ruku měl pod sebou a pravou nataženou podle těla dlaní nahoru. Oči měl pootevřený a bylo z nich vidět jen bělmo. Chvěla se mu kolena a prsty u ruky, kterou jsem viděla.

 

Nohy mě strašně bolely od toho, jak jsem ho nakopla a tak jsem se k němu doplazila. Zblízka bylo vidět kalužku krve, která se rozlila někde pod jeho levým uchem, ale jak se zdálo, už se nezvětšovala. Když jsem si to uvědomila, rychle jsem mrkla na jeho kolena a prsty.

 

Už se nechvěly…

 

Exitus.

 

Srdce, které netlouklo, už nemohlo pumpovat krev do oběhu a tak nebyl žádný tlak, který by jí nutil vytékat z jeho ucha. Bylo mně jasné, o co jde.

 

Ukázková zlomenina spodiny lebeční s následným krvácením do mozku. Možná, že i některý obratel krční páteře a mícha dostaly při nárazu na zeď zabrat. Každopádně jsem byla nahá, spoutaná a sama s mrtvolou ve sklepě někde – kdo ví kde…

 

Zavrzání pootevřených sklepních dveří v průvanu mě vrátilo do hry. Nesměla jsem ztrácet čas. Sedla jsem si vedle Josefova těla a prsty spoutaných rukou jsem mu prohledávala kapsy. Na pistoli jsem narazila hned, ale tu jsem nehledala. Šlo mně o něco jiného a opravdu jsem to v jeho kapse u kalhot na pravé straně našla.

 

Nůž.

 

Opatrně jsem ho vytáhla a upustila na podlahu. Otočila jsem se a uviděla jsem, že je to klasickej ,,vystřelovák“. To bylo fajn, stačí zmáčknout jeden čudlík a…

 

Šlo to hůř, než se to popisuje, ale povedlo se a já jsem držela v ruce za zády otevřený nůž. Asi dvakrát jsem se píchla a ještě vícekrát se řízla, než se mně povedlo přeříznout pásku na zápěstích. Jenže to byla ta snadnější část. Jak ale přeříznout pouta na loktech? Lehla jsem si na bok a nůž jsem si opatrně vsunula rukojetí mezi paty svázaných nohou. Nohy jsem ohnula a zkoušela přeřezat pásku držící moje lokty u sebe.

 

Doprdele! Proč to nejde?!

 

Chtělo se mně brečet. Vůbec jsem nevěděla, kolik mám času, než se v domě objeví Patrik. Jak jsem tak pokračovala v zoufalých pokusech, došlo mně, že i když nůž často ,,řeže“ do mojí ruky pod pouty, necítím žádnou bolest…?

 

Cvak! Pink! Došlo mně to!

 

Já kráva pitomá dala ten nůž mezi paty opačnou stranou nahoru a celou dobu jsem se snažila přeřezat  lepící pásku tou tupou stranou ostří. Rychle jsem si uvolněnýma rukama otočila nůž v sevření pat a stálo mě to dalších pár kapek potu a krve, ale paže byly volné.

 

Teprve když jsem je mohla dát konečně před sebe, uvědomila jsem si, jak moc mě od ramen až po konečky prstů bolí. Ležela jsem na boku a objímala jsem sama sebe.

 

No nic holka, na sebelásku bude čas později. Teď kmitej…

 

Přeřízla jsem si konečně i pouta na nohou a po nevím kolika hodinách jsem se cítila zase jako člověk. Nahá, znásilněná, špinavá a smradlavá, ale člověk.

 

Jen tak pro formu jsem zkusila Josefovi špičkama prstů nahmatat na krku pulz. Samozřejmě bez úspěchu. No, ne že by mě ho bylo líto, v tu chvíli určitě ne. Vytáhla jsem mu z pod kalhot pistoli a byla jsem strašně překvapená, jak byla těžká. Byla stříbrná s černou rukovětí a podle nápisu na jejím boku šlo o nějakou ,,Berettu“. Nevěděla jsem vůbec, jak se s takovým krámem zachází. Docela by mě zajímalo, kde k ní Josef přišel. Bála jsem se zmáčknout takový ten ,,lučík“ – spoušť se tomu snad říká. Netušila jsem, jestli je pistole nabitá, nebo ne. Zkoušela jsem mačkat různý páčky na jejím boku.

 

Tak jsem zmáčkla knoflík mezi pažbičkou a krytem spouště. Něco cvaklo a najednou mně spadnul zásobník do klína. Byl plný nábojů. Doprdele co teď?!

 

Zkusila jsem zásobník vrátit zpátky, jenže jsem ho asi nezacvakla pořádně tak, jak jsem měla. Zkusila jsem udělat to, co jsem znala z filmů. Zatáhla jsem za vršek zbraně směrem dozadu. Šlo to těžko, ale povedlo se mě to. Z pistole vylétl náboj, který asi byl uvnitř v komoře a s cinknutím dopadl na podlahu. Málem jsem se podělala, jak jsem se lekla. To ale nebylo tak zlý. Horší bylo, že ten vršek zbraně zůstal v zadní poloze a nešlo s tím hnout. Jak jsem tak se zbraní klepala o dlaň druhé ruky než té, co jsem v ní pistoli držela, cvaklo to a zásobník konečně zapadl tam, kam patřil.

 

Jenže co dál sakra.

 

Začala jsem znovu mačkat páčky, jen ten knoflík, co vyhodil zásobník jsem nechala na pokoji. A pak se to stalo. Něco jsem zmáčkla a udělalo to ŠŠŠT CVAK – a pistole vypadala tak, jak má pistole vypadat. Jen ten kousek železa vzadu, snad se tomu říká kohoutek zůstal v zadní poloze. Bála jsem se cokoliv mačkat a zase jsem nevěděla co dál.

 

A pak jsem ho uslyšela.

 

Nejdříve bouchly dveře někde nahoře v domě. Jinak ale nebylo chvíli slyšet nic. Pak se ozval zvuk bot, co určitě šly po nějakých schodech. Ty kroky se blížily…

 

Dveře v místnosti, kde jsem seděla na zemi, nebyly úplně dovřené a otevíraly se směrem dovnitř. Tak se stalo, že když je Patrik otevřel, zakryly mu pohled doleva, kde pomalu tuhnul Josef.

 

Ta pitomá pistole byla tak strašně těžká, když jsem jí zvedala a snažila jsem se zamířit s ní někam na střed Patrikova těla. Vzpomněla jsem si v tu chvíli (zcela nepochopitelně), jak Alain Delon v jednom filmu říkal, že mířit na hlavu je blbost, když jeden neumí střílet. Lepší je mířit na trup, tam se člověk spíš trefí…

 

Stál jako opařený a nějak si nemohl srovnat v hlavě, co vlastně vidí. No, nahatá holka sedící na zemi a mířící vám pistolí na pupek se asi fakt nevidí každý den.

 

Ta bouchačka byla opravdu těžká a jak mně ta její váha rozklepala ruce a já se snažila přehmátnout, zmáčkla jsem spoušť.

 

Najednou mě nějaká síla donutila prudce zvednout ruce nahoru. Sklepní místností se bolestivě prohnala obrovská rána a já byla chvíli jako omráčená.

 

Když se rozptýlil kouř, Patrik ve dveřích už nestál. Ležel kousek za nima směrem ke schodům vedoucím kamsi nahoru a hlasitě chroptěl…

 

 

Ukázka a úryvek z mé knihy Cherchez la Femme na které právě dělám. Pokud jste zmatení a děj téhle kapitoly Vám do předchozího děje nezapadá, chyba není ve vašem chápání. Tato kapitola jen prostě pochází z asi 3/4 děje knihy a zdánlivě nemá smysl. Tak se omlouvám :-)) V.K.

Autor: Vladimír Kroupa | úterý 23.9.2008 21:15 | karma článku: 15,22 | přečteno: 3031x
  • Další články autora

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma: 44,52 | Přečteno: 5535x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma: 46,62 | Přečteno: 10217x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma: 20,05 | Přečteno: 833x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma: 31,22 | Přečteno: 1379x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Proč není dobré pro mír ustupovat zlu…?

Protože zlo takový mír neocení, naopak udělá všechno proto, aby takový „mír“ v budoucnu pošlapalo. Co bude pak? Další ústup a další domnělý mír...?

17.2.2023 v 13:43 | Karma: 43,34 | Přečteno: 3845x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Langšádlová končí ve vládě. Méně podle šéfky TOP 09 myslela na prezentaci

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  14:28

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy jako ministryně pro vědu a výzkum. Jméno...

Ministerstvo vyčlenilo vakcíny pro těhotné. Válek apeluje na přeočkování dětí

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  14:24

V Česku stále rapidně přibývá případů černého kašle. „Registrujeme 956 nových případů,“ řekla...

Trumpova bulvární odysea. Jeho věrní z něj dělali nadsamce, soupeře likvidovali

25. dubna 2024  14:10

Premium Aktuální soud s Donaldem Trumpem, ve kterém se propírají i jeho opakované zálety, je unikátní...

Muž se nadýchal chemikálie, která unikla z tlakové lahve. Patrně jde o chlor

25. dubna 2024  13:45

Kvůli úniku neznámého štiplavého plynu zasahovali hasiči ve středu a ve čtvrtek v Gorkého ulici v...

  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám