Cui Bono Veritas - Není Boha kromě...

17. 09. 2008 22:14:40
Hasan ibn Ahmad al Abásí spal klidně a kdyby někdo z rodiny byl už vzhůru, nepoznal by na něm, že ho to ráno vidí naposledy. Začal den modlitbou a sůry Koránu mu plynuly přes rty lehce a snadno.
Zbývá pár sekund...
Zbývá pár sekund... Foto : V. Kroupa

 

Měl před smrtí hladce oholenou hlavu i tváře. Pečlivě se umyl, aby do Ráje vstoupil očištěný a mohl tak předstoupit před samotného Alláha. Ten jistě bohatě odmění jeho skutky, které učiní v jeho jménu.

Batoh na zádech byl poměrně těžký, ale bál se ho sundat aby ulevil svým zádům. Z jeho dna byly protažené dvěma dírkami dvě splétané šňůrky, zakončené smyčkami. Ty byly zatím díky smotané většině své délky uvnitř batohu vidět jen zčásti. Až příjde jejich čas, Hasan jen ohne ruku před tělem a zatáhne za jednu z nich. Pokud by rozbuška selhala, zatáhne za druhou na druhé straně...

Pomalu se procházel pražskými uličkami okolo Staroměstského náměstí. V Liliové ulici spatřil dodávku a s uspokojením zkonstatoval, že jeho společník zaparkoval přesně tam kde měl. Plán byl takový, že až uzná Hasan za vhodné vydat se ,,cestou mučedníků do Ráje“ a okolo něho bude dost ,,nevěřících prasat přisluhujících Velkému Satanovi USA“, zatáhne za šňůrku a odpálí tak svou nálož. Už sice nebude vidět, co se bude dít dál, uměl si to však představit. Lidé v panice poběží každou možnou uličkou pryč z místa masakru. V momentě, kdy jich bude okolo dodávky plná ulice, odpálí Hasanův společník nálož v dodávce. V podstatě šlo zas o podobný styl ,,práce“ jako v Madridu. Jeden výbuch nažene stádo nevěřících do husté masy a druhý, silnější výbuch tuto masu smete z povrchu Země. Není boha kromě Alláha...

Loutky a štít

Adrian měl konečně k dispozici svého právního zástupce ex – offo a oficiálního tlumočníka. Právník po té, co byl seznámen s veškerými důkazy a skutečnostmi, musel svému klientovi oznámit, že trestné činy, ze kterých je obviněný jsou závažné a důkazy zdrcující. Doporučil mu, aby se alespoň pravdivou výpovědí a naprostou spoluprací s orgány činnými v trestním řízení, pokusil naklonit si verdikt v budoucím soudním procesu co nejvíce ve svůj prospěch. Nepodmíněný trest ho nemine, může však zásadně ovlivnit dobu jeho trvání.

A tak se vyšetřující spis pozvolna plnil detaily z Adrianovi výpovědi. Nová fakta o Clean Europe, která vyšla na povrch zamotají v budoucnu hlavu nejedné policejní složce v nejedné zemi Evropy. Nejvíce fascinující byla myšlenka a činnost Clean Europe. Bylo těžké posoudit, čí činy a motivace k nim byly více nepochopitelné a devastující. Zda plány islámských radikálů, kteří neváhali obětovat své vlastní životy v boji se svým nepřítelem, či Clean Europe, jejíž členové se neštítili obětovat životy nevinných lidí jen proto, aby se všeobecné mínění přiklonilo k jejich myšlence - nenávist proti ve své naprosté většině nevinným a mírumilovným spoluobyvatelům muslimského vyznání. Zatím nikdo nevěděl, jakým záhadným způsobem se Clean Europe podařilo navázat kontakt s islámskými radikály a dokonce s nimi naplánovat akci ,,Avicenna“.

Na některé tyto otázky přinese odpověď budoucnost, některé se odpovědi nedočkají nikdy.

 

Spatřili se prakticky ve stejném okamžiku. Hasan byl nervózní a vysoký počet policejních hlídek jeho nervozitu jen znásobil. Navíc se zdálo, jako by policistů stále přibývalo. Objevili se policisté z Pohotovostního pluku hlavního města Prahy. Jejich práce většinou spočívala v usměrňování davů při různých protestních akcích a sportovních akcích typu problémových fotbalových zápasů. Šlo o mladé, ale zkušené a dobře vycvičené muže. Nechyběly ani hlídky na koních, ve kterých byly i ženy – policistky. Hasanův popis získaný od vdovy po instalatérovi, která mu prodala auto, slyšely všichni muži a ženy zákona z vysílaček už téměř před hodinou. Mladý, snědý muž, nesoucí těžší zavazadlo – snad batoh. Bude se snažit vyhýbat se pohledu do očí a bude nervózní. Takových však bylo v centru Prahy v tu chvíli dost a dost.

Koně dvojice jízdních policistů – muže a ženy stály u okraje chodníku v ústí jedné z ulic na Staroměstské náměstí. Byla to právě policistka, která se střetla pohledem s Hasanem a která si uvědomila shodu v mnoha bodech, kterých si měla všímat. Dlaní ruky upozornila svého kolegu a kývnutím hlavy mu naznačila směr, kam se má podívat. To však Hasan zpozoroval a jeho chování, které následovalo, mělo za následek ohlášení informace hlídkou do éteru o pohybu podezřelého muže. Hasan nebyl žádný zocelený terorista a nebyl vůbec připravený na to, co následovalo. Dva pěší policisté, kteří byli poblíž a slyšeli výzvu z vysílačky se k němu blížili a měli oba pravice na pažbách svých v pouzdrech zastrčených zbraní. Hasan na nic nečekal, obrátil se k nim zády a začal utíkat. V davu to šlo těžko. Svou pravou rukou šmátral pod levým podpaždím a hledal smyčku ze splétané šňůrky.

Zamířil na okraj náměstí a zamýšlel zmizet v některé z dalších postraních uliček. Náhle však spatřil, že z uličky kam měl namířeno jdou proti němu další dva policisté.

Byl v pasti.

Všiml si otevřených dveří do módního butiku, jehož majitel využil spousty lidí a otevřel i v neděli. Hasan běžel přes celý obchod v marné naději, že najde zadní vchod.

Žádný tam však nebyl.

,,Stůj! Nehýbej se! Policie! Rozpaž ruce a nehýbej se!!“ Jeden povel střídal druhý, ale Hasan neměl v úmyslu poslechnout.

,,Vy svině! Vy zasraný nevěřící svině! Chcete mě zastřelit?! Tak honem, proč nestřílíte frajeři...?!“

Dva policisté mířili na Hasana zbraněmi a druzí dva, kteří se blížili před tím z uličky právě vcházeli do obchodu. Všechny překvapila Hasanova čeština.

,,Alláhu akbar, Alláhu akbar! Jdu k tobě...!"

Hasan trhnul za smyčku. Jeden konec šňůrky vězel v jeho dlani a na druhém se objevila čepička s kouskem tenčí šňůrky zakončené asi dvěma centimetry drátku. Čepička na šňůrce se volně zhoupla okolo jeho boku a zůstala volně viset podél jeho nohy.

V obchodě nastalo ticho a nebyl tam nikdo, kdo by neměl otevřená ústa a vytřeštěné oči. Byl to dokonalý živý obraz.

Mladá žena, patrně prodavačka držela v natažené paži ramínko s krvavě rudými šaty.

Dva policisté s namířenými pistolemi stojící vedle sebe.

Další dva muži zákona, kteří právě vešli, jeden z nich s rukou nataženou k otevřeným dveřím, jako by ukazoval, kudy vede cesta ven z téhle šlamastiky...

Nestalo se vůbec nic. Prodavačka spustila ruku a rudé šaty za polovinu průměrného platu v zemi se rouhavě dotkly podlahy. Policista, který vešel jako první z těch dvou posledních tasil zbraň a jeho kolega který před pár vteřinami ukazoval ke dveřím uchopil mluvítko vysílačky připnuté na prsou a porušil ticho žádostí o posily.

Hasanovi došlo, co se stalo-,,ta podělaná rozbuška selhala...!“ blesklo mu hlavou.

,,Nehýbej se, kurva! Nehýbej se!“ Vykřikl jeden z policistů, ale Hasan se usmál a řekl jen - ,, smůla pánové“.

Pak zvedl levou ruku a zamířil s ní k záložní rozbušce pod pravé podpaždí...

 

Další ukázka z mé knihy -,,Quo Bono Veritas"

 

Autor: Vladimír Kroupa | středa 17.9.2008 22:14 | karma článku: 20.49 | přečteno: 1653x

Další články blogera

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma článku: 44.52 | Přečteno: 5522 | Diskuse

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma článku: 46.62 | Přečteno: 10214 | Diskuse

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma článku: 19.66 | Přečteno: 833 | Diskuse

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma článku: 31.22 | Přečteno: 1379 | Diskuse

Další články z rubriky Poezie a próza

Alena Bures

Recenze - Martina Boučková: Šílená babička

Rodiče si nevybereš. Ale to koneckonců ani děti. A mít mírně šílenou matku je někdy k vlastnímu zešílení, ale někdy....

28.3.2024 v 17:24 | Karma článku: 5.51 | Přečteno: 82 | Diskuse

Miroslav Pavlíček

O fotbalových legendách, paní Štěpánkové a pomíjivosti

Kdybych se narodil před sto lety... No, abych řekl pravdu, někdy mám pocit, že se tak opravdu stalo.

27.3.2024 v 12:58 | Karma článku: 14.47 | Přečteno: 197 | Diskuse

Iva Marková

Ženy

....................................................................................................

26.3.2024 v 22:53 | Karma článku: 9.52 | Přečteno: 197 | Diskuse

Marek Ryšánek

Způsobem bytí byl roven Bohu - Květná neděle.

Lidské dějiny jsou plné příkladů nejrůznějších vládců a vůdců. Ti ovládáni ctižádostí rozpoutávali války, štvali lidi proti sobě. Mysleli, že jim to přinese štěstí, věčnou slávu. Zůstali po nich statisíce, miliony mrtvých.

26.3.2024 v 20:23 | Karma článku: 4.96 | Přečteno: 129 | Diskuse

Jana Péťová

Fluktuace každodennosti

Fluktuace každodennosti - Proměnlivost. Nepředvídatelnost. Dynamika. Rozmanitost. Odlesky radosti překvapení a lásky. Nástrahy a výzvy.

26.3.2024 v 11:08 | Karma článku: 11.09 | Přečteno: 191 | Diskuse
Počet článků 2182 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3086

Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...