Proč stahuje ruský prezident Putin své vojáky ze Sýrie...?

16. 03. 2016 9:41:42
Ať už si o ruském prezidentovi myslí kdokoliv cokoliv, rozhodně se v jeho případě nedá mluvit o tom, že by jednal na základě nějakých zbrklých rozhodnutí...

Nechce se mi věřit, že by si světoví lídři a státníci skutečně nad touto "záhadou" lámali hlavy, jak máme možnost vysledovat ze zpráv v médiích. Vladimír Putin se od začátku svého působení v čele Ruské federace snaží v podstatě jen o jedno - dostat svou zemi do pomyslného čela světové politiky. Snaží se, co to dá dokázat světu, že s jeho zemí je třeba počítat, že ji nelze přehlížet v jakémkoliv směru celosvětového dění.

Samozřejmě je otázkou, jak se mu to vede, či nikoliv, každopádně je faktem, že drží v ruce pár trumfů, kterými například USA a některé země západní Evropy pohrdly a podcenily jejich kvalitu. Ve válce v Sýrii dochází právě v těchto dnech k určitému posunu, který by mohl znamenat, když ne ukončení celého konfliktu, pak alespoň jeho markantní oslabení.

Prý a možná...

Na Rusko se čím dál více valí požadavky, aby se přestalo v celé věci vojensky angažovat, a tyto názory a tlaky jsou citelné jak od světového společenství mimo Sýrii, tak i ze strany "rebelů" bojujících na frontě proti současnému syrskému prezidentovi Asadovi.

Západní politici i zástupci takzvané "umírněné" opozice proti syrskému režimu, kteří právě v těchto dnech jednají v Ženevě o ukončení celého konfliktu, si ale asi neuvědomují jednu věc - pokud nad Sýrií přestanou létat letadla ruského letectva, bude trvat jen pár dní, než se všechny zúčastněné strany takzvaně oklepou, a vlétnou si znovu do vlasů.

Podle mého názoru Vladimír Putin šibalsky vyhověl výkřikům některých západních "mírotvůrců", kteří mu od začátku jeho angažmá v syrské válce nasazovali oslí hlavu, aby nejen jim, ale celému světu dokázal, že jeho postup byl sice drsný, ale v mnoha ohledech účinný. A jak to celé dopadne?

Mírem a dohodou...?

Asi sotva. Konec konců máme jeden, a ne jen jeden, precedent - jak to dopadlo, když Američané stáhli svá vojska z Iráku.

Začala se tam po chvíli mydlit levá ruka s pravou, jedna skupina fanatiků s jinou, a i když měla země jakousi "vládu", ve skutečnosti tam začal panovat teror a bezvládí. To nakonec vedlo k posílení pozice Islámského státu, se kterým se Západ bojí (ano, bojí!!!) cokoliv dělat, protože v celém západním světě panují taková až mnohdy nesmyslná omezení ve smyslu jak zatočit s darebáky, že je Západ svou vlastní vinou postaven do pozice neschopného, ale o to více chvástavého kašpárka. Putin naproti tomu netrpí tolika servítky, a ví, že se válka nelze vést s ohledem na lidskost a "demokratická" omezení. Válka je prostě vůl, nelidský, někdy však bohužel potřebný, a buď se vede, nebo se na ni jen hraje.

Nemusí se Vám tento názor líbit, ale nic s jeho skutečností neuděláte. Ani mně se to nelíbí, ale protože se o téma vojenství dost dlouho zajímám, tak vím, že kdyby Západ SKUTEČNĚ chtěl, tak je v Sýrii klid už několik let, a po světě už neběhá ani jeden maník s černou vlajkou počmáranou bílým rozsypaným čajem.

A proč tedy Vladimír Putin stahuje své vojáky ze Sýrie?

No přeci proto, aby Západu tuhle smutnou pravdu omlátil o hlavu...

Autor: Vladimír Kroupa | středa 16.3.2016 9:41 | karma článku: 40.57 | přečteno: 2596x

Další články blogera

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma článku: 44.52 | Přečteno: 5522 | Diskuse

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma článku: 46.62 | Přečteno: 10214 | Diskuse

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma článku: 19.66 | Přečteno: 833 | Diskuse

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma článku: 31.22 | Přečteno: 1379 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 7.88 | Přečteno: 89 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 11.71 | Přečteno: 257 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 13.47 | Přečteno: 366 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.68 | Přečteno: 243 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.86 | Přečteno: 663 | Diskuse
Počet článků 2182 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3086

Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...