Cui Bono Veritas - Opět kousek z děje

Sergej Vasilievič Kovaljov stál před oknem ve své kanceláři a hleděl na náměstí ze stejného směru, jen o patro níže, než se kdysi mohl dívat obávaný Beria.

Rozjímal nad tím, jak jsou dnešní vládci v jeho zemi mladší a agresivnější, než kdy bývali ti staří ,,Jestřábi“, jak se bývalým vůdcům národa říkalo.

Zločinnost za posledních pár let několikanásobně stoupla a její podoba se radikálně změnila. ,,Nový Rusové“, jak se té smetánce říkalo, nebyli o nic lepší než staré ,,načalstvo“ v dobách Sovětského svazu. Uměli jen chytře hodit veškerou zločinnost do kompetence ,,trhu“ a jejich argument byl, že je to přirozená daň a normální jev v tržním hospodářství..

,,Vlčí chcanky na jejich otevřený trh“, vyslovil nahlas Sergej Vasilievič. Najednou je Rusko plné různých zbohatlíků co si myslí, že mohou tahat za nitky úplně všude a strkají ty své tlusté prsty i tam, kde má mít hlavní slovo výhradně stát…

Sergej Vasilievič se násilím odtrhl od okna a od černých myšlenek na budoucnost Ruska.

Pomalu se vrátil ke svému stolu a znovu vzal do ruky složku, kterou tam před chvilkou odložil. Avicenna - je možné, že by to bylo tak jednoduché? Vždyť je to jen pár měsíců, snad ani ne dva co se mu dostala do ruky zpráva jejich zpravodajce. Říkejme mu třeba ,,Carevič“. Tento agent sehnal informaci od svého kontaktu ( Mustafa Šaklíl), že buňka organizace Al – Kajdá operující v Londýně, by mohla mít v nedaleké budoucnosti prsty v něčem moc špinavém co se patrně přihodí v Česku – lépe řečeno v jeho hlavním městě  Praze. To ,,něco“ by prý mohlo výrazně ovlivnit pohled a postoj Česka na nutnost výstavby amerického protiraketového ,,deštníku“ ve střední Evropě.

Zas tan radar…! Jako strašák znepokojuje jak Kreml, tak i složky stojící mnohem níže na žebříčku pravomocí v Rusku. Plán ,,Avicenna" by mohl být tím, co chystá Al – Kajdá a tím, o čem si myslí, že bude dalším krokem ve válce proti všem, kdo pomáhají USA v jejich okupování Iráku a Afghánistánu. A to na Česko sedí. Jejich policisté pomáhají školit irácké policisty v boji proti rebelům a jejich jednotka SOG se podílí jak na operacích v Iráku, tak hlavně v Afghánistánu. Jenže myšlení středoevropanů je jiné než si Al –Kajdá představuje. Tak dlouho se soustředí na to jak ublížit USA, že jim uniká holý fakt. Pokud Čechy naštvou a vystraší, spíše se přikloní k USA a jako kuřátka se běží schovat pod křídla kvočny, zrovna tak se oni poženou pod deštník ,,Velkého Satana“.

A to není v zájmu Ruska…

Minulý den se Sergej Vasilievič o všem radil s ředitelem Druhé Správy, plukovníkem Olegem Ivanovičem Pokryškinem.To, že se v tak krátké době sešly dvě informace podobného rázu nebyla náhoda. Jak agent s krycím jménem ,,Váňa“ ( Virgil Brown ) , tak vlastní důstojník -,, Carevič“, byli až dosud důvěryhodnými prameny a proto to vypadalo tak, že se v Praze opravdu něco chystá. Pokud se  vše potvrdí i z jiných zdrojů, které budou neprodleně ,,aktivovány“, nabízí se nejjednodušší řešení.

Budou informovány české úřady a pak, jak oba zkušení zpravodajci věřili, udělá  Praha vše proto, aby k ničemu zlému nedošlo. Radar v Česku není nic, co by se Rusku líbilo a  pokud by si s tím Praha neuměla poradit , Rusko má prostředky, jak svých cílů dosáhnout… 

Loutky

Sůra : 61 – Sevřený šik

1.      Chválí Boha vše, co na nebesích je i na zemi – a On je i moudrý.

2.      Vy, kteří věříte! Proč říkáte to, co nečiníte?

3.      Bůh velice nenávidí, že říkáte něco, co neděláte.

4.      Avšak Bůh věru miluje ty, kdož bojují na cestě Jeho v sevřeném šiku, jako by byli stavbou olovem spojenou… 

Sůra : 47 – Muhammad

1.      Těm kdož neuvěřili a odchylují jiné z cesty Boží, nechá Bůh díla jejich zbloudit.

2.       Avšak těm, kdož uvěřili a zbožné skutky konali a uvěřili v to, co bylo sesláno Muhammadovi – a to pravda je od boha pocházející – těm Bůh vymaže špatné činy jejich a napraví myšlení jejich.

3.      A to proto, že ti, kdož neuvěřili, následovali nicotné, zatímco ti, kdož uvěřili, následovali pravdu od Pána jejich pocházející. A takto Bůh ukazuje jejich podobenství.

4.      A když se střetnete s nevěřícími, udeřte je do šíjí, a až jim způsobíte úplnou porážku, pevně je spoutejte…

Hasan ibn Ahmad al Abásí si v duchu neustále opakoval tyto verše z Koránu. Byly to právě tyto Sůry na které si vzpomněl a kterými odpověděl Habíbovi al Sajfovi na otázku, zda by byl ochotný zemřít pro Jeho slávu a v Jeho jménu.

 

Toho dne ho tak jako v jiné dny zavedly kroky do mešity ve Finsbury na severu Londýna. Byla to právě tato mešita, kde došlo 20.1. 2003 k zatčení několika osob muslimského vyznání. Jedním z nich byl i duchovní vůdce Abú Hamzá Masrí. Všechny tyto osoby byly vyšetřovány v souvislosti s nálezem vysoce toxického ricinu v domě na londýnském předměstí. Vyšetřovatelé ze Scotland Yardu předpokládali souvislost mezi činností Masrího a jeho stoupenců s předpokládaným a plánovaným útokem právě za pomoci ricinu.

Jsou to právě mladí muslimové z řad sunnitské větve, kteří se nechávali a nechávají snadno přesvědčit k obětování sebe sama v boji s ,,nevěřícími“.

Když 11.3.2004 došlo k teroristickým útokům v Madridu při nichž bylo odpáleno několik náloží ve vlacích a na nádraží, nikdo v Londýně ještě netušil, že jeho obyvatele čeká podobná cesta peklem. Modus Operandi obou případů bylo sice trochu odlišné, ale jmenovatel byl prokazatelně jen jeden.

V Madridu byla akce naplánována tak, že nejdříve došlo k odpálení menších náloží. Tyto výbuchy donutili lidi shluknout se ve vestibulu nádraží a na schodech od nástupiště. Po té následoval další výbuch, mnohem destruktivnější a silnější. Zaúřadovala i mohutná tlaková vlna a následky se nedaly nazvat jinak než masakr. K aktivaci výbušných systémů došlo vysláním signálu přes mobilní telefony. V tom se právě Modus Operandi lišilo od atentátů ke kterým došlo 7.7. 2005 v Londýně. Tam odpálili mladí muslimové nálože umístěné ve svých zavazadlech manuálně.

Těmto sebevrahům byl velikým vzorem a našeptávačem šejk Omar Bakri Mohammed. Byl to Syřan, který uprchl z rodné země někdy v osmdesátých letech. Až do roku 1996 se pohyboval neznámo kde, ale v tomto roce se objevil v Anglii. Zde k dnešnímu údivu mnohých zasvěcených získal politický azyl. Odvděčil se Anglii tím, že se aktivně angažoval v podněcování k násilí, velebil mučednické hrdinství těch, kdo byli ochotní pro víru zemřít a to nejlépe tak, že z tohoto světa ,,odvedli“ pár nevěřících s sebou… Sliboval dychtivě naslouchajícím mladíkům požitky ráje. To bylo pro mladé muže plné hormonů obzvláště motivující. Sexuální zdrženlivost a přísná pravidla která ti, kdož respektovali Korán museli i dodržovat měli za následek že, se těšili na ráj, kde jim bude všechno pozemské odříkání vynahrazeno…

Svými názory se šejk Omar opravdu netajil.

,,Naši muslimští bratři v cizině jednoho dne sem přijdou, zde se toho zmocní a my budeme žít v důstojnosti a v Islámu.“

Přesně toto byla slova pocházející z úst šejka Omara, která otiskly 24.4.2004 v The New York Times.Tyto a podobné vzory a výroky ovlivňovali mnoho mužů, kteří hledali svou cestu.

I Hasan ibn Ahmad al Abásí svou cestu nalezl. Měla ho zavést zpět do země, kde se on i jeho sestry a matka narodily. Do města, kde vyrůstal a kde měl kdysi pár přátel. Ty však na ,,nové“ cestě odvrhl a ve svém srdci odsoudil k věčnému zatracení. Nevěřili přeci v Jeho a nežili v Něm…

,,A když se střetnete s nevěřícími, udeřte je do šíjí, a až jim způsobíte úplnou porážku, pevně je spoutejte….“

Hasan ibn Ahmad al Abásí – s kódovým označením ,,Avicenna“ byl připraven vrátit se do Prahy a zemřít tam v Jeho jménu. Vždyť není Boha, kromě Boha… 

Jde o další ukázku z mé knihy - ,,Cui Bono Veritas". Opět je děj ,,vytržený" z kontextu, kdo však má rád podobný ,,šálek kávy" , určitě si udělá o mé knize představu...V.K.        

 

Autor: Vladimír Kroupa | úterý 5.8.2008 20:39 | karma článku: 16,59 | přečteno: 1470x
  • Další články autora

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma: 44,52 | Přečteno: 5534x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma: 46,62 | Přečteno: 10217x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma: 20,05 | Přečteno: 833x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma: 31,22 | Přečteno: 1379x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Proč není dobré pro mír ustupovat zlu…?

Protože zlo takový mír neocení, naopak udělá všechno proto, aby takový „mír“ v budoucnu pošlapalo. Co bude pak? Další ústup a další domnělý mír...?

17.2.2023 v 13:43 | Karma: 43,34 | Přečteno: 3845x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Silní Putinovi ustupují, zatímco slabí s ním statečně bojují…

Začíná to vypadat, že nejsilnější ze západních států začínají ustupovat Putinovi, a zároveň začínají házet Ukrajinu přes palubu. Jak že to řekl Churchill?

31.1.2023 v 10:53 | Karma: 40,38 | Přečteno: 3719x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Co (některým...) voličům Andreje Babiše absolutně nedochází…

Tito někteří voliči argumentují hlavně tím, že za jeho vlády jim bylo lépe. Měli více peněz, ceny byly mnohem nižší, mohli si koupit více zboží, a dokonce i něco do slamníku pro strýčka Příhodu jim zbylo...

17.1.2023 v 10:44 | Karma: 44,55 | Přečteno: 8327x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Andrej Babiš – generátor dluhů. A ještě se tím chlubí…

Při sledování včerejší předvolební debaty na Nově jsem jen lapal po dechu. Už ale vím, proč se pan Babiš předchozích debat neúčastnil – nechtěl dát více času svým rivalům, aby jeho cancy a lži rozprášili po každé debatě...

13.1.2023 v 10:38 | Karma: 31,45 | Přečteno: 1121x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Co je na Rusku teroristického?

Někteří to vidí tak, že nic. Všechno je v pořádku, Rusko využívá svého práva na velikost a sílu, Ukrajina si může za lekci ze slušného chování sama, a jestli ne sama, tak spolu se Západem...

25.11.2022 v 11:40 | Karma: 30,45 | Přečteno: 942x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Ani omylem se nechci zastávat Ruska, ovšem…

... některé horké hlavy by se měly zchladit. Mám na mysli hlavy některých novinářů a televizních redaktorů, a hlavně politiků. Našich...

16.11.2022 v 11:33 | Karma: 47,14 | Přečteno: 12234x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Pro ukrajinské civilní oběti ruských zločinů můžeme udělat víc…

Současně s tím, můžeme udělat něco pro sebe, hlavně pro ty z nás, kteří stále nevěří, závidí, nenávidí a názorově stojí na straně, která není morálně ospravedlnitelná...

2.11.2022 v 10:40 | Karma: 36,53 | Přečteno: 2470x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Kdo má největší strach z potenciálního prezidenta, Petra Pavla…?

Na hlavu Petra Pavla, toliko kandidáta na prezidenta ČR, se v posledních dnech snesla vlna kritiky za jeho minulost, respektive za to, jak se k ní staví.

26.10.2022 v 12:43 | Karma: 35,34 | Přečteno: 1669x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Ideální muž a ideální žena. Konečně jsem na to sám pro sebe kápnul…

Kdekdo si s tím láme a lámal hlavu. Je fakt, že co člověk, to názor, pocit a priorita. Po dlouhodobém studiu tohoto problému jsem alespoň já sám pro sebe tomu přišel na kloub...

20.10.2022 v 11:36 | Karma: 20,13 | Přečteno: 665x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Rus nekreslí červené linie, Rus páchá krvavé linie…

Ještě ani není jasné, kdo vlastně vyhodil do luftu část Kerčského mostu, ale už je jasné, jak blízko má Putin k Hitlerovi...

10.10.2022 v 11:39 | Karma: 29,53 | Přečteno: 581x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Nechápu, proč někdo nechápe, že je Putin vrah a zloděj…

Jak moc musejí být zblblí lidé, co se stále zastávají Putina a jeho zločinných záchvatů? Kde tací vyrůstali, jaký vnitřní řád nasávali s mateřským mlékem...?

30.9.2022 v 12:41 | Karma: 35,71 | Přečteno: 1030x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Hledám na Západě toho, kdo chce válku. Zn. Marně…

Nějak tomu nerozumím. Podle zpráv a informací z Ruska, Číny, nebo Běloruska, prý Západ nemyslí na nic jiného než jak rozpoutat válku, na to, že nejpozději zítra budou státy Rusko, Čína a Bělorusko ze strany Západu napadeny...

22.9.2022 v 13:50 | Karma: 28,37 | Přečteno: 742x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Začátek ruské mobilizace – konec začátku Putinova pádu…

Sir Winston Churchill mi snad odpustí, že jsem trochu překroutil jeho citát z Druhé světové války. Ruský prezident Putin si to ale „zaslouží“...

21.9.2022 v 12:52 | Karma: 32,91 | Přečteno: 1073x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Jestli se Rusové rozzlobí, tak prý budou zlí…

To, že jde o národ v podstatě zlý, jak stádo čertů, to krom skalních proruských rekt-alpinistů, už u nás ví snad každý. Že lžou druhým i sami sobě, to víme taky. Jo, a ještě to, že se mají čeho bát...

13.9.2022 v 13:45 | Karma: 30,86 | Přečteno: 962x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Omezenci žijí jen ve městech…

To je jasný fakt, pro který jsou nepopiratelné důkazy. No řekněte, umí snad běžný Pražák zabít, stáhnout a vykuchat králíka? Umí si snad Pražák převléci své značkové sako za umatlané montérky? Neumí, omezenec jeden...

9.9.2022 v 12:38 | Karma: 21,29 | Přečteno: 1121x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Jak demonstranti na Václaváku zapomněli na příčinu…

Sešlo se jich tam hodně, o tom není sporu. Jsou ale i další aspekty, o kterých není sporu, co se téhle demonstrace týká. Jde z ní větší mrazení, než snad z nastávající zimy...

5.9.2022 v 11:32 | Karma: 46,52 | Přečteno: 11464x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám