Když vaří chlap, aneb ,,Jarní plnění"...

12. 03. 2010 11:00:48
V tomto receptu si přijdou na své jak milovníci zeleniny, tak milovníci masa. Prostě všichni milovníci dobrého jídla...

Na tohle jídlo jsem prostě dostal chuť...

JARNIPLNENI1.jpg

Seznam...

Vezmeme si 500 gramů mletého masa a rozmícháme do něho obsah 140 – ti gramové konzervy s rajským protlakem.

JARNIPLNENI2.jpg

Přidáme rajský protlak...

Zamícháme a přiklepneme dvě celá vajíčka.

JARNIPLNENI3.jpg

A máme tu dvě vajíčka...

Přistrouháme asi 100 gramů sýra Nivy.

JARNIPLNENI4.jpg

Nastrouhaná Niva...

Rozetřeme se solí dva stroužky česneku – víc ne. Jde nám jen o „ovonění“ směsi, nikoliv o ryze česnekovou chuť.

JARNIPLNENI5.jpg

Dva stroužky česneku...

Co nejvíc najemno nasekáme nať z jarních cibulek, nebo trochu čerstvé pažitky.

JARNIPLNENI6.jpg

Sekaná nať jarní cibulky...

Mírně opepříme, zasypeme asi dvěma kávovými lžičkami provensálských bylinek, hezky rozemnutých v dlani a nakonec osolíme jednou kávovou lžičkou soli. Víc není třeba, sůl je už v česneku i v sýru Niva.

JARNIPLNENI7.jpg

Pepř a provensálské bylinky...

Menším, ale určitě ostrým nožem si vykrojíme vnitřek papriky.

JARNIPLNENI8.jpg

Vykrojíme vnitřek papriky...

U rajčat odkrojíme „čepičku“ a nožíkem opatrně kolem dokola nařízneme.

JARNIPLNENI9.jpg

Nařízneme vnitřek rajčete...

Oválnou lžící potom vnitřek rajčete „vydlabeme“ a to, co bylo uvnitř, si ukládáme do misky. Je asi jasné, že na tohle jídlo použijeme rajská jablíčka, která nejsou tak docela měkká, ale naopak spíše maličko nedozrálá.

JARNIPLNENI10.jpg

Lžící vydlabeme naříznutý vnitřek rajčete...

Vnitřky rajčat pokrájíme na malé kousky, maličko osolíme, opepříme a tím máme zeleninu připravenou.

JARNIPLNENI11.jpg

Zelenina je připravená...

Potom si na pánev dáme asi dvě polévkové lžíce olivového oleje a když se nám tento rozpálí, vhodíme na něj směs mletého masa. Za občasného míchání zprudka lehce osmahneme.

JARNIPLNENI12.jpg

Na pánvi osmahneme masovou směs...

JARNIPLNENI13.jpg

Směs je osmahnutá...

Dno pekáčku si vymažeme olivovým olejem a vhodíme do něj pokrájené vnitřky rajčat. Ty nám posléze vytvoří výbornou šťávu. Potom si naplníme osmahlou masovou směsí jak papriky, tak i rajčata.

JARNIPLNENI14.jpg

Do pekáčku dáme na dvě lžíce olivového oleje vnitřky rajčat...

JARNIPLNENI15.jpg

Plníme papriky...

JARNIPLNENI16.jpg

Plníme i rajčata...

Obojí potom naskládáme do pekáčku. Když nám zbude trocha masové směsi, tak ji prostě nasypeme do pekáčku volně.

JARNIPLNENI17.jpg

Pekáček je připravený...

No a potom už jen pekáček vstrčíme do trouby a pečeme nejprve přiklopené vrchním dílem pekáče – asi tak půl až tři čtvrtě hodiny na 180°C. Po každých patnácti minutách kontrolujeme a potíráme zeleninu vypečenou šťávou. Ke konci pečení, asi na posledních patnáct minut, svrchní díl pekáče sundáme a pečeme nezakryté. V téhle fázi můžeme trochu zvýšit teplotu pečení. Asi na cca 200°C, ale záleží na tom, jak Vám peče trouba.

No a jste ve finále.

JARNIPLNENI18.jpg

Je upečeno...

Tohle jídlo podávám s francouzskou bagetou, jarními cibulkami a kopečkem zakysané smetany. K pití se hodí červené víno i když možná by někdo mohl mít pocit, že by se bílé hodilo víc. Já osobně si myslím, že je lepší červené, protože bílé by mohlo v konstelaci se zakysanou smetanou vyznít zbytečně moc kysele.

JARNIPLNENI19.jpg

A je to...

JARNIPLNENI20.jpg

Detail...

Dobrou chuť!

Další moje recepty najdete po kliknutí - SEM

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 12.3.2010 11:00 | karma článku: 24.33 | přečteno: 4957x

Další články blogera

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma článku: 44.52 | Přečteno: 5522 | Diskuse

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma článku: 46.62 | Přečteno: 10214 | Diskuse

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma článku: 19.66 | Přečteno: 833 | Diskuse

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma článku: 31.22 | Přečteno: 1379 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 21.86 | Přečteno: 320 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 41 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.12 | Přečteno: 287 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.76 | Přečteno: 504 | Diskuse
Počet článků 2182 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3086

Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...